Mijn kind wil alleen maar merkkleding

Mijn kind wil alleen maar merkkleding Kinderen onderling kunnen hard zijn en elkaar afrekenen op uiterlijk vertoon. Kinderen die niet voldoen aan de verwachtingen van andere kinderen, kunnen achtergesteld worden. Door merkkleding te dragen denken ze populairder te zijn. In de laatste drie jaren van de basisschool wordt het uiterlijk van kinderen steeds belangrijker. Het uiterlijk bepaalt voor een deel de positie binnen de groep. De meeste kinderen staan niet sterk genoeg in hun schoenen om deze druk aan te kunnen. Door te gaan lopen in kleding van het juiste merk, kunnen ze laten zien dat ze meedoen met de populaire kinderen.

De kleding van bepaalde merken zullen veel duurder zijn dan de kleding van de goedkopere winkels. Voor ouders is het lastig om hiermee om te gaan.

Moet u als ouders hieraan meedoen?

Ouders komen in een lastige positie terecht. Aan de ene kant vinden ze het onzin dat het merk van de kleding enig verschil maakt, aan de andere kant willen ze wel dat de kinderen goed in de groep liggen. Het maakt in principe niet uit of kinderen merkkleding dragen of niet, maar de merkkleding zal de kinderen meer zelfvertrouwen geven en meer aanzien in de klas. Niet iedereen is echter financieel in staat om merkkleding te kopen.

Kinderen moeten zich bewust zijn van de kosten van merkkleding

Een trui van Ralph Lauren kost 80 en een trui van de C&A slechts 20. Het verschil in prijzen is ontzettend groot. Indien u de kinderen de merkkleding laat dragen, beseffen ze vaak niet hoe duur de kleding is. Jongeren vanaf 16 jaar kunt u zelf laten werken om de merkkleding te kunnen kopen, maar dit is niet mogelijk voor de kinderen in de hoogste klassen van het basisonderwijs.

Toch kunt u op jonge leeftijd de kinderen al leren dat hun hoge eisen extra geld kost. Laat uw kind bijdragen aan de kosten van de dure merkkleding. U gaat bijvoorbeeld alleen de dure Ralph Lauren trui kopen, als ze zelf 10 van hun zakgeld bijdragen.

Niet alle kleding hoeft merkkleding te zijn

U hoeft natuurlijk niet alleen maar merkkleding te kopen. U kunt met uw kind afspreken dat ze af en toe duurdere merkkleding mogen kopen. Het is verstandig om oudere basisschool kinderen wel mee te laten beslissen over de kleding die ze moeten dragen. U zou ook naar minder voor de handliggende winkels kunnen gaan om goedkope merkkleding te kopen, bijvoorbeeld dumpzaken. Ook op het internet kunt u voor lage bedragen kleding van topmerken kopen, die er nog als nieuw uit zien.

Via Marktplaats merkkleding kopen en weer verkopen

Een groot nadeel van dure kinderkleding is de periode dat ze het kunnen dragen. Voordat u het weet zijn ze er alweer uitgegroeid. Hierdoor is de tweedehands kleding dat u op Marktplaats aantreft, vaak nog van zeer goede staat. Op deze manier kunt u de kleding die te klein is geworden verkopen, en hier weer nieuwe merkkleding voor aankopen.

Een voordeel van merkkleding is dat het tweedehands ook nog een waarde vertegenwoordigd. Een merkloos truitje hoeft u niet proberen te verkopen, want daar is geen vraag naar.
© 2011 - 2024 Esmee, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Tweedehands kleding, waarom niet?Tweedehands kleding, waarom niet?In deze tijd moeten steeds meer mensen gaan bezuinigen. Steeds meer mensen hebben minder geld om aan leuke dingen te bes…
Mooi gekleed gaan voor weinig geldMooi gekleed gaan voor weinig geldEr zijn kuddedieren die alle laatste modetrends volgen tegen elke prijs. Een modetrend is als een seizoen, wanneer het s…
Online voordelig kinderkleding kopen; tips en websitesOnline voordelig kinderkleding kopen; tips en websitesLeuke, hippe kinderkleding kun je gemakkelijk en voordelig online kopen. Een aantal grote namen als H&M, Wehkamp, V&D en…
Besparen op babykleertjesBabykleren vormen voor jonge ouders een flinke kostenpost. Je hebt een hele stapel kleren voor je baby nodig en binnen e…

Straffen en belonenDe doelstelling van straffen en belonen is het gedrag van het kind controleren. Door te straffen wordt verkeerd gedrag o…
Wat is huiselijk geweld?De benaming huislijk geweld heeft geen betrekking op de plek waar het zich afspeelt, maar deze benaming heeft betrekking…
Esmee (672 artikelen)
Gepubliceerd: 04-07-2011
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Ouder en gezin
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.