Besparen op babykleertjes

Babykleren vormen voor jonge ouders een flinke kostenpost. Je hebt een hele stapel kleren voor je baby nodig en binnen een paar maanden zijn de kleertjes al te klein. Gelukkig zijn er voldoende manieren om een beetje of zelfs flink te besparen op de babykleertjes. Door bijvoorbeeld babykleertjes tweedehands te kopen, goed rond te kijken op internet en slim in te kopen, kun je veel besparen. Hieronder enkele tips en adviezen om geld over te houden.

Babykleren tweedehands kopen

Denk je even in: de gemiddelde baby heeft een enorme stapel kleding om uit te kiezen. Na een maand of twee, drie is hij of zij alweer toe aan een grotere maat. De te kleine babykleertjes zijn in ieder geval niet lang en meestal ook niet vaak gedragen. Veel tweedehands babykleren verkeren daardoor in een zeer goede staat. Populaire kanalen om tweedehands kleding voor je baby te kopen zijn:
  • Sites als Marktplaats.nl. Hier koop je soms hele pakketten van een bepaalde maat voor bijna niks.
  • Je familie, vrienden of collega’s. Informeer bij mensen met een kind dat een paar maanden ouder is dan dat van jou, of ze nog kleding hebben liggen.
  • Rommelmarkten en kledingbeurzen. Voordeel t.o.v. ‘online markten’ is dat je de babykleding goed kunt bekijken en soms zelfs passen voordat je het koopt.

Babykleertjes online kopen

Het internet is een uitkomst voor ouders die geen zin of tijd hebben om babykleding in de winkel te kopen. Het online aanbod kleding voor baby’s is enorm. Je hebt de keuze uit:
  • De klassieke postorderbedrijven zoals Otto.
  • Grote winkelketens die hun kleding zowel in winkels als online verkopen, zoals HEMA, H&M en Scapino.
  • Webwinkels, al dan niet gespecialiseerd in babykleding. Veel webwinkels bieden merkkleding voor baby’s van verschillende merken, anderen hebben een eigen collectie.

Genoeg voordelen om babykleding online te kopen. Je bespaart tijd, benzine en parkeergeld. Abonneer je op de nieuwsbrief of volg de tweets van je favoriete webwinkels om op de hoogte te blijven van speciale acties, uitverkoop en aanbiedingen.

Slimme winkeltips voor babykleding

Ook als je babykleding niet tweedehands of online wilt komen, zijn er mogelijkheden om te besparen. Babykleertjes kopen in de uitverkoop spreekt voor zich, maar soms kun je daar letterlijk niet op wachten. Tips om ook zonder uitverkoop geld te besparen op babykleren zijn:
  • Koop minder ‘opvallende’ babykleding zoals rompertjes en sokjes uit de goedkope collecties. Kies alleen voor merkkleding voor bijvoorbeeld broeken en jassen.
  • Koop basisstukken zoals rompertjes in bulkverpakkingen. Vrijwel elke babywinkel heeft voordeelverpakkingen met bijvoorbeeld vijf rompertjes of zeven paar babysokjes
  • Vraag mensen in je omgeving om kledingadvies. Grote kans dat zij positieve ervaring hebben met een bepaald (goedkoop) merk babykleding.
© 2010 - 2024 Michielonline, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Babykleding kopenBabykleding kopenVoor sommigen is het kopen van babykleding voor de kleine baby een van de meest favoriete bezigheden. Anderen gruwelen a…
Maattabellen voor babykleertjes en kinderkledingAls je online kinderkleding gaat kopen dan is het handig om de kleding- en schoenmaten voor baby's, peuters, kleuters en…
Waar moet je op letten bij het kopen van babykleertjes?Waar moet je op letten bij het kopen van babykleertjes?De eerste babykleertjes koop je al tijdens de zwangerschap. De baby draagt deze kleertjes meteen na de bevalling. Daarom…
Baby-bespaartips: hoe kom ik aan goedkope babykleertjes?Baby-bespaartips: hoe kom ik aan goedkope babykleertjes?Babykleertjes komen in vele soorten en maten voor en in vele prijsklassen. Natuurlijk is het verleidelijk om superschatt…

De gezinsmethode; het doel, (contra)indicaties en techniekenDe gezinsmethode; het doel, (contra)indicaties en techniekenDe gezinsmethode is gericht op het verbeteren van de onderlinge communicatie binnen het gezin. De methode helpt bij het…
Zusterliefde, een eeuwigdurende bandZe zijn beste vriendinnen of eeuwige vijanden en vaak dat ook beiden tegelijk. Een heel bijzondere, diepe, maar vaak ook…
Michielonline (80 artikelen)
Gepubliceerd: 21-08-2010
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Ouder en gezin
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.