Wat koop je voor een jarige leerkracht?

Wat koop je voor een jarige leerkracht? Als een meester of juf jarig is, kun je altijd een geurtje of kaarsje geven. Lees hier wat je ook kunt geven en welke andere mogelijkheden er voor een leuk cadeau zijn.

Wat koop je voor een jarige leerkracht?

Het praktisch nut is een belangrijke overweging bij het kopen van cadeautjes voor leerkrachten. Veel meesters en juffen krijgen elk jaar tientallen zeepjes en kaarsjes. En dit terwijl leuke cadeaus voor leraren kopen een geweldige manier is om je waardering voor alles wat zij doen laten zien. Zij besteden veel tijd met je kind en zijn er voor verantwoordelijk dat hij/zij kan lezen en schrijven. Hier volgen enkele ideeën voor leuke cadeautjes.

Koop samen iets

Een leuk idee kan zijn om samen met de andere ouders geld bij elkaar te brengen om een echt leuk cadeau te kopen. Extra leuk is het om iets te kopen dat de kinderen ook aanspreek, bijvoorbeeld een WII spelcomputer voor een jonge leerkracht of een DVD collectie of iets dergelijks voor een oudere leerkracht. Zo zijn er natuurlijk nog veel meer mogelijkheden te bedenken.

Geef een persoonlijk geschenk

Dit betekent niet dat je gelijk moet denken aan de hele verzameling van typische geschenken voor leerkrachten, zoals boekenleggers, "voor de liefste juf" prullaria, en mokken die voorzien zijn van namen van alle kinderen. Maar kies iets uit dat betrekking heeft op de hobby van een leerkracht of iets wat hij graag in zijn vrije tijd doet. Koop bijvoorbeeld lokvoer als je weet dat de leraar of lerares graag vist. Of een cd van zijn favoriete artiest.

Geef de leraar zelf de keuze

Het is het beste om geen goed bedoelde cadeaus, zoals parfum, cologne, aftershave, of bad producten te kopen. Als je zou willen geven iets van deze aard, is het beter om een cadeaubon of cadeaukaart te geven. Zo kan de leraar of lerares zelf iets uitkiezen waar hij / zij dan ook echt gebruik van gaat maken.

Leraar is een baan

Net zoals veel beroepen zit een leraar de hele dag op zijn werk. Het is dus leuk om een mandje samen te stellen met enkele praktische zaken die je op je werk gebruikt. Bijvoorbeeld koeken voor bij de koffie, een geschenk doos met theezakjes, poeder voor warme chocolademelk en een blikje instant koffie zou ook aardig zijn, net als een selectie van snacks.

Bespaar een leraar geld

Het komt vaak voor dat leraren zelf nog materialen moeten kopen voor school. Een cadeaubon van een hobbywinkel uit de buurt kan hierbij zeer handig zijn. Dit is omdat niet alle leraren deze eigen aankopen kunnen of willen declareren. Dus is het voor hen heel handig om zo een bon te krijgen.

Hoeveel geef je uit aan een cadeau voor een jarige leerkracht?

Een cadeau kopen voor een leerkracht is een jaarlijks terugkerend ritueel, het is geen wedstrijd tussen ouders. Probeer over het algemeen niet meer dan tien euro uit te geven aan een cadeautje voor de meester of juf van je kind. Dit zullen de andere ouders ook waarderen en in de klas is het niet leuk voor de kinderen als hun vriendjes en vriendinnetjes veel duurdere cadeaus hebben. Dus de prijs voor een cadeautje van een juf of meester mag niet te hoog zijn.
© 2010 - 2024 Bastiaan271, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Het Sinterklaas en Kerstmis spelHet Sinterklaas en Kerstmis spelIeder jaar weer de grote vraag: Wat gaan we doen met de feestdagen? Niet iedereen heeft tegenwoordig tijd en zin om een…
Hoe zorg je voor een leuk en origineel cadeau?Hoe zorg je voor een leuk en origineel cadeau?Er zijn heel wat gelegenheden waarbij het netjes is om een cadeautje mee te nemen. We hebben allemaal wel eens moeite me…
Feestdagen: cadeautipsDecember is de feestmaand van het jaar en er worden cadeau's gekocht voor elkaar. Sinterklaas en Kerst. Het is altijd la…
Een cadeau kopen, originele last minute cadeautipsEen cadeau kopen, originele last minute cadeautipsIedereen heeft het wel eens meegemaakt: op het laatste moment moet je nog een cadeautje voor iemand kopen. Omdat je geen…

Speurtochten voor kinderen met magisch, griezelige heksenSpeurtochten voor kinderen met magisch, griezelige heksenEen speurtocht is leuk. Diegenen die ze maken zijn er soms weken op voorhand mee bezig en amuseren zich kostelijk met he…
Als je kind gaat experimenteren met drugsAls je kind gaat experimenteren met drugsWat doet het met je als ouder als je ontdekt dat je kind experimenteert met drugs? Denk je als ouder dat experimenteren…
Bastiaan271 (102 artikelen)
Gepubliceerd: 29-01-2010
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Ouder en gezin
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.