Top 40 van de mooiste meisjesnamen en hun betekenissen

Top 40 van de mooiste meisjesnamen en hun betekenissen Hoera, het is een meisje. Welke naam gaat u uw kleine meid voor de rest van haar leven meegeven? Denk daar goed over na want deze naam zal ze de rest van haar leven mee dragen. Wat betekent de naam van uw kind? Wanneer u de betekenis van haar naam weet dan zegt dat tegelijk iets over haar ouders en achtergrond. Kies dus niet in een opwelling een naam maar ga er zorgvuldig mee om. Bedenk dat uw dochter de betekenis van haar naam zal koesteren en er over 50 jaar nog trots op kan zijn. Deze top 40 van de mooiste meisjesnamen is gebaseerd op namen met een aparte naamsbetekenis.
Deze betekenis kan duiden op een Bijbelse, esoterische of voorspellende achtergrond van een naam.


Top drieNaamBetekenis van deze naam
1AileenDit meisje is mooi en zal haar licht laten schijnen op andere mensen. Ze is plezierig in omgang.
2JuliëtZij zal altijd jeugdigheid uit stralen.
3JasmijnZe is een aantrekkelijke vrouw en ze wordt beschermd door Maria, de moeder van God.

Waar komt de betekenis van een naam vandaan?

Vaak verwijst een naam naar een afkomst, zoals Keltische namen die in het oude Ierland gegeven werden. Voorbeelden daarvan zijn: Cayleigh wat feest betekent, Fiona wat eerlijk betekent en Kathie wat puur en maagdelijk betekent. Een naam kan ook naar een deel uit de geschiedenis verwijzen, zoals: Ada, Agnes en Helena. Dat zijn meisjesnamen die vaak rond het jaar 1150 gegeven werden. Namen die afkomstig zijn uit het jaar 1300 zijn: Margareta, Yda en Cecilia. We weten dat deze meisjesnamen toen gegeven werden omdat dat nog steeds te zien is op oude rekeningen en oorkonden.

Top 4 t/m 10Naam:Betekenis:
4.AmandaLief en beminnelijk zoals ze is, houdt echt iedereen van haar.
5.FykeZij zal vrede stichten.
6.NanetteDeze naam is een verbastering van Anna. Anna was de moeder van Maria. Ze is de beschermheilige van de huismoeders.
7.FrédériqueZe zal machtig zijn omdat ze vrede kan bewerkstelligen.
8.FabiënneZij is gezonden als engel om over de wereld te waken.
9.CloëZe is zo mooi als de lente.
10.NaomiZij staat voor lieflijkheid. Ze is een beeldschone vrouw.

Wat zegt een naam over de naamgevers?

De naamgevers zijn dikwijls de ouders. In bijzondere gevallen mogen de aanstaande grootouders mee denken over een te geven naam. In traditionele families worden vaak namen in ere gehouden die al generaties lang door de familie rondwaren. Denk daarbij aan namen zoals: Anna, Louise of Sophia. Maar deze namen kunnen ook in een modern jasje worden gegoten, zoals: Annelou, Lisa of Fieke. En populaire namen (namen die in de mode zijn) worden juist weer gegeven door aanstaande ouders die los willen staan van het traditionele. Dan komen we weer meer namen tegen zoals: Anouk, Demi en Iris.

Top 11 t/m 20Naam:Betekenis:
11.LiekeEen zorgeloos mens dat door iedereen wordt bemind.
12.MarithZo mooi als een parel is deze dochter van de zee. Ze is een kind van het licht.
13.EmmaZij is onvermoeibaar. Een echte doorzetter.
14.RomyDeze naam komt van Rosa wat geheim betekent. Ze is als een roos, beeldschoon.
15.SophieZij is begiftigd met wijsheid.
16.DewiZij is zeer geliefd. Zij staat bekend als de Godin van de vruchtbaarheid.
17.KyraZij is het zonnetje in huis. Ze gaat als een prinses door het leven.
18.LotteZe is begenadigd door God.
19.YaraDeze naam stamt af van de Aboriginals en betekend 'zeemeeuw'.
20.IndiraZe is de mooiste onder de meisjes.

Bijbelse voornamen.

Nog maar zelden krijgt een meisje als voornaam Maria. Maar toch wordt deze naam wel vaak meegegeven als doopnaam. Dat wil niet zeggen dat Bijbelse meisjesnamen niet meer als voornaam gegeven worden. Deze namen kunnen zelfs nog steeds populair zijn. Denk maar eens aan Lotte, Esther en Miryam.

Top 21 t/m 30Naam:Betekenis:
21.MadelonZe is zoals Maria uit Magdala (Maria Magdalena), intelligent, emotioneel en een geliefde vriendin van Christus.
22.YmkeZij is zo zoet als zwerm honingbijen. Ze staat zeer krachtig in het leven.
23.ThelmaZij zal bescherming krijgen gedurende haar leven van God.
24.HélèneZe straalt licht uit als een fakkel. Overal waar ze komt worden haar paden verlicht. Ze is zo stralend als de zon.
25.DaniqueHaar naam betekent letterlijk dat God over haar zal oordelen. Zij straalt aantrekkingskracht uit.
26.BerniceZij zal zegeningen strooien over de mensheid.
27.NikitaZij is een echte overwinnaar.
28.BentheDoor God gezegend.
29.AdoraZij zal worden aanbeden.
30.EmmelieZacht en vriendelijk van karakter.

Namen met een voorspellende en esoterische achtergrond.

Er wordt weleens gezegd dat niemand haar kind beter kent dan de moeder. En dat is ook zo. De moederliefde voor haar kind ontstaat vaak al in haar buik ruim voor de geboorte van haar kind. Geheel intuïtief kiest de moeder dan voor een naam waarvan ze weet dat het bij haar kind past. Het is de band tussen de moeder en het kind die zo intens kan zijn dat daar nooit meer iemand tussen kan komen. Althans, niet tijdens de kinderjaren.

Esoterische namen verwijzen naar figuren uit sagen en legenden die nooit hebben bestaan maar die wel leven onder bepaalde culturen. De naam Fay verwijst naar een elfje, Dimphke naar een waternimf en Lucie naar een duiveltje. Hoewel sommige mensen bij hoog en bij laag beweren dat esoterische wezens bestaan, is het bestaan daarvan nog nooit wetenschappelijk bewezen.

Top 31 t/m 40Naam:Betekenis:
31.LizanneCombinatienaam van Lies (ik zweer bij God) en Anna (genadig).
32.CelesteHemels en Goddelijk.
33.FelineDe Heer schenkt haar geluk en vruchtbaarheid. Zij is in staat anderen gelukkig te maken.
34.EvaZij zal haar leven geven voor wie haar lief heeft.
35.LelyianaWaar ze loopt komen lelies uit de grond. Ze is puur van hart.
36.BrittGodin van het licht en van de dichtkunst.
37.MyrteZij is een symbool voor de liefde, en brengt geluk. Ze zal in vruchtbaarheid leven.
38.LouiseZe heeft een hele sterke persoonlijkheid en ze is in alle opzichten wijs.
39.MarinaEen meisje van de zee.
40.DoryEen geschenk van God.

Laat je een berichtje achter wanneer je een van deze namen kiest?
© 2009 - 2024 Dorybos, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Scandinavische meisjesnamenScandinavische meisjesnamenHet valt niet mee om een naam voor je dochter te vinden. Scandinavische meisjesnamen zijn vaak erg mooi. Misschien een a…
Populairste Turkse meisjesnamen in NederlandPopulairste Turkse meisjesnamen in NederlandWil je weten wat de meest voorkomende Turkse meisjesnamen zijn in Nederland? Wil jij weten wat deze namen betekenen? Lee…
De populairste kindernamen van 2012De populairste kindernamen van 2012Gefeliciteerd, je wordt ouder van een kindje! Als het goede nieuws eenmaal tot je is doorgedrongen, wordt het tijd om na…
Chique meisjesnamenChique meisjesnamenHet verwachten van een baby is één van meest spannende momenten in het leven. Welke naam moet je je baby echter geven? V…

Top 40 van de mooiste jongensnamen en hun betekenissenTop 40 van de mooiste jongensnamen en hun betekenissenHoera, er is een baby op komst. Maar met welke naam laat u uw kind voor de rest van zijn leven door het leven gaan? Tens…
Er is Moederdag, Vaderdag, Dierendag, maar ook MeerlingendagIedereen kent wel Moederdag, Vaderdag en Dierendag. Heel bekende “dagen" voor de meeste Nederlanders. Respectievelijk wo…
Dorybos (53 artikelen)
Gepubliceerd: 26-04-2009
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Ouder en gezin
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.