Tips voor een leuke vakantie met jouw baby

Tips voor een leuke vakantie met jouw baby Op vakantie gaan is een fantastische manier om te ontspannen. Met een baby erbij, lijkt dit soms een stuk lastiger. Toch kan dit super leuk zijn! Door de vakantie goed voor te bereiden, kun je lekker van jouw kleintje genieten, maar ook zelf denken aan ontspanning. Wel moet je dan goed letten op een aantal zaken. Denk bijvoorbeeld aan de bestemming, bescherming tegen de zon en inentingen. Door hier goed mee om te gaan, is een leuke vakantie een heel stuk dichterbij.

De bestemming

Een baby kun je in principe overal mee naartoe nemen. Wel moet je goed letten op het weer. Het kan zijn dat jouw baby niet goed tegen warmte kan. Ook is het slim om te kijken naar een babyvriendelijke accommodatie. In deze accommodatie is het belangrijk dat er een babybedje is en dat je jouw baby goed kunt verschonen. Veel reisorganisaties kunnen goed advies geven hierin. Als je een actieve vakantie wilt, is dat ook prima mogelijk met een baby. Je moet er dan wel rekening mee houden dat je de baby overal mee naartoe moet nemen. Door een draagzak mee te nemen, kun je ook moeilijk begaanbare wegen door zonder teveel moeite. Hierdoor kun je samen met jouw kleintje op avontuur!

Inentingen

Voor sommige vakantiebestemmingen is het nodig dat een kind ingeënt wordt. Hoe dit precies zit, kun je navragen bij de GGD. Zij geven je een passend advies. Natuurlijk is zo'n inenting een vervelende bijkomstigheid. Toch is het belangrijk voor de bescherming van jouw kleintje. Als je weet dat je het lastig vindt om naar de afspraak te gaan, kun je iemand meenemen waarbij jij jezelf vertrouwd voelt. Zo is het minder spannend om te gaan.

Onmisbaar in de koffer

Of je nu gaat voor een actieve, rustige of zonvakantie, er zijn altijd een paar items onmisbaar in de koffer. Zo is bijvoorbeeld zonnebrandcrème belangrijk. Zelfs als je naar een minder zonnige bestemming gaat, moet een baby goed beschermd worden tegen de zon. Natuurlijk is het ook goed om dit voor jezelf mee te nemen. Daarnaast zijn snoetenpoeters heel handig. Je kunt ze gebruiken om de baby schoon te maken, maar ook voor ongelukjes onderweg zijn ze perfect. Vieze handjes zijn hierdoor bijvoorbeeld als sneeuw voor de zon verdwenen. Ook zijn potjes babyvoeding een vereiste in de koffer. Het kan voor een baby lastig zijn om te eten in het verre vakantieland. Er is een hele andere menukaart en er is heel ander eten. Hier kan een baby's lichaam vervelend op reageren. Daarnaast zijn zwemluiers heel belangrijk. Zwemmen in een gewone luier is niet verstandig. Doordat de luier zoveel water opneemt, zakt het kindje naar beneden. Natuurlijk geldt bij al deze items, afhankelijk van het land, dat je ze ook nog op de plaats van bestemming kunt halen. Iets vergeten is dus geen ramp!

De bus- of vliegreis

De reis naar de vakantiebestemming toe, kan een behoorlijke uitdaging zijn. Door goed naar onderstaande tips te kijken, wordt dit al een stuk gemakkelijker. Zo begint de vakantie al, zodra je de deur uitstapt!

Vliegen

Baby's kunnen, net als volwassenen, last krijgen van hun oren in het vliegtuig. Zuigen op iets kan daar bij helpen. Neem dus een speentje, flesje of snoepje mee voor onderweg. Voor speelgoed in het vliegtuig geldt, één stuk speelgoed tegelijk. Laat de baby de rest van het speelgoed dan ook niet zien. Zo is het kindje minder snel verveeld en kan het zichzelf vermaken. Als je sociaal wilt zijn naar de andere mensen in het vliegtuig, kun je een oordopjes meenemen. Als mensen last hebben van jouw huilende baby, kun je ze deze geven.

Auto/bus

Ook in de auto geldt dat één stuk speelgoed tegelijk goed genoeg is. Een kind kan zich op deze manier langer vermaken met hetzelfde speelgoed. Ook is voldoende eten en drinken meenemen handig. Een koelbox kan dit koud houden, maar als je dit niet voorhanden hebt, werkt een tas met ijselementen ook prima. Daarnaast is het gebruik van de airco iets waarmee je gedoseerd om moet gaan. Een kind moet het niet te warm hebben, maar de airco kan er ook voor zorgen dat de baby ziek wordt. Kinderen knoeien, een anti-lekbeker is daarom ideaal. Dat scheelt poetsen in de auto!

Beschermen tegen de zon

Kinderen moeten goed beschermd worden tegen de zon. Hierbij geldt dat dit voor baby's mogelijk nog belangrijker is. Ze mogen nooit in de volle zon worden gezet. Als het niet anders kan, kan een parasol de oplossing bieden. Uiteraard zijn er ook andere manieren om jouw kind tegen de zon te beschermen. Denk bijvoorbeeld aan kleding.

Op de vakantiebestemming

Tijdens de vakantie is genieten het belangrijkste. Niets hoeft, doe wat jij graag doet. Maak je niet druk om wat anderen vinden dat je moet doen. Jij bent immers degene die het leuk mag hebben. Wel kan het goed zijn om rekening te houden met een aantal zaken, zodat de vakantie zo relax mogelijk wordt. Een van die dingen is niet teveel activiteiten op een dag ondernemen. Elke dag lange tochten of bezienswaardigheden achter elkaar, zorgen ervoor dat een baby teveel indrukken krijgt. Hierdoor kan deze wat prikkelbaarder worden. Ook is het fijn om, waar mogelijk, hetzelfde ritme als thuis aan te houden. Rituelen, zoals het naar bed gaan en de tijd om te eten, kunnen bijvoorbeeld in stand gehouden proberen te worden. Dat zorgt ervoor dat de baby ook kan genieten van een rustige, welverdiende vakantie.
© 2015 - 2024 Star2000, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Alleen vliegen met een babyAlleen vliegen met een babyIn je eentje vliegen met een baby hoeft niet moeilijk te zijn. Met deze tips zal het hopelijk vlot en stressvrij verlope…
Tiener alleen op vakantieTiener alleen op vakantieOp een gegeven moment stelt je tiener de vraag of hij of zij alleen of met zijn of haar vrienden op vakantie mag. Wat do…
Wat kan je doen met baby olieBaby olie is natuurlijk ideaal om je baby lekker mee in te smeren. Maar wist je dat er nog veel meer dingen te doen zijn…
Vakantie - één jaar sparen voor twee weken plezierVakantie - één jaar sparen voor twee weken plezierEen vakantie kunt u zo duur maken als u zelf wenst. Twee weken op vakantie in het hoogseizoen is echter kostbaar. Sommig…

Dag lieve opa - Lappa neemt afscheid van opaDag lieve opa - Lappa neemt afscheid van opaLappa is een hondje met lange witte oren. Hij houdt van reizen, van de Waddeneilanden en van varen en Lappa beleeft alti…
Steun geven bij overlijden kind of babySteun geven bij overlijden kind of babyAls een kind of een baby overlijdt is dit vreselijk voor de ouders. Niet iedereen gaat hetzelfde met verlies om. Toch zi…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: PublicDomainPictures, Pixabay
  • http://www.oeiikgroei.nl/jij-en-je-gezin/vakantie-vrije-tijd/40-vakantietips/
  • http://www.vakantie-met-kinderen.com/vakantie-met-baby.html
Star2000 (45 artikelen)
Laatste update: 16-06-2018
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Ouder en gezin
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.