Geld verdienen met een krantenwijk

Geld verdienen met een krantenwijk is populair bij jongeren. Dit artikel gaat over de verdiensten van een krantenwijk: de bezorgvergoeding, maar ook de Nieuwjaarsbonus. Al met al levert een krantenwijk een behoorlijk verdienste op. Wat is het salaris bij een krantenwijk?

Werken als krantenbezorger

Ruimt 70% van de krantenbezorgers is tevreden over zijn of haar bijbaan. Want een krantenwijk verdient best goed. Bovendien neemt het weinig tijd in beslag: slechts een uurtje per dag.

Minimum leeftijd krantenwijk

De minimum leeftijd voor een krantenwijk is 15 jaar. Als 15 jarige kun je zo boven het minimumloon verdienen.

Hoeveel verdient een krantenwijk?

Ruim 60% van de krantenbezorgers verdient meer dan honderd euro per maand. Hoeveel je precies verdient met een krantenwijk, is afhankelijk van het aantal abonnees, voor welke krant je werk en het soort wijk. Een uitgestrekte buitenwijk met twintig adressen verdient misschien meer dan een wijk in het centrum met het dubbele aantal adressen.

Fietsvergoeding

Sommige bedrijven bieden een fietsvergoeding aan hun krantenbezorgers die niet in hun eigen dorp de krant kunnen bezorgen, als compensatie voor het extra fietsen.

Nieuwjaarsbonus

Een groot voordeel van een krantenwijk is de Nieuwjaarsbonus. Ieder jaar krijgen krantenbezorgers kaartjes met een nieuwjaarswens namens het mediabedrijf. Tijdens kerst of Oud en Nieuw kunnen ze langs de deuren om een bonus te krijgen. De verdiensten lopen aardig op: 200 tot 300 euro is het gemiddelde. Ruim een maandsalaris, dus.

Verdiensten krantenwijk

Al met al levert een krantenwijk dus een behoorlijk zakcentje op, opgeteld:
  • De bezorgvergoeding: 100 tot 200 euro
  • Fietsvergoeding (bijvoorbeeld 10 euro per maand)
  • Nieuwjaarsbonus: gemiddeld 250 euro

Als we dit omrekenen naar de verdiensten per maand, kom je uit op een bedrag van 180 voor een gemiddelde wijk. Niet slecht, dus, aangezien je er slechts een uur per dag werk mee hebt. Uitgaande van een 5 x 4 uur werken per maand, is het uurloon voor de krantenwijk uit het voorbeeld 9. Ter vergelijking: voor een 20-jarige is het minimum uurloon 5,50.

Omdat er regelmatig een tekort is aan krantenbezorgers, zijn er vaak ook lotingen onder krantenbezorgers, waarbij ze kans maken op bijvoorbeeld een MP3-speler of een laptop. Krantenbezorgers krijgen ook soms bonussen als ze een aantal maanden in dienst zijn, of als zij een ander persoon succesvol attent maken op de mogelijkheid een krantenwijk te nemen als bijbaantje.

Verdiensten folderwijk

Als je niet van vroeg opstaan houdt, kun je ook overwegen om een folderwijk te nemen. De verdiensten zijn echter behoorlijk slecht en staan niet in verhouding tot de tijd die je erin investeert. Toch kan het voor bijvoorbeeld een 14-jarige een aantrekkelijke manier zijn om wat extra zakgeld te verdienen.
© 2011 - 2023 Rebeccahoogers, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Krantenwijk: salaris, minimum leeftijd & bezorgtijdenEen krantenwijk is een populair bijbaantje onder jongeren, dat een aardig salaris oplevert. Hoeveel verdient een kranten…
Bijbaan: belasting & vakantiegeldBijbaan: belasting & vakantiegeldAls je een bijbaan hebt of vakantiewerk doet, is de kans groot dat er teveel belasting is ingehouden. Die belasting kun…
Geld verdienen met een bijbaanGeld verdienen met een bijbaanJongeren kunnen geld verdienen met een bijbaan. Er zijn talloze bijbanen te vinden en deze kunnen toch voor een leuk ext…
Populaire bijbaantjes en hoeveel verdien je? (vakantiewerk)De zomervakantie word veel gebruikt om extra geld te verdienen. Vele jongeren zullen in de vakantie gaan werken en dus o…

Goedkope alternatieven studie in het buitenlandEr zijn bezuinigingen op het onderwijs in aantocht. Langstudeerders moeten op termijn waarschijnlijk 3000 euro extra col…
Wat is jobcarving?In de re-integratiewereld blijkt het vaak lastig om vacatures te vinden die binnen de belastbaarheid van degene met een…
Rebeccahoogers (449 artikelen)
Gepubliceerd: 11-05-2011
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Opleiding en beroep
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.