Karaktereigenschappen & relaties

Karaktereigenschappen & relaties Bepaalde karaktereigenschappen kunnen het krijgen van een relatie of het vinden van een partner bemoeilijken. Meer hierover kunt u lezen in dit artikel...

Sterke vrouwen

Vrouwen met een sterk, onafhankelijk karakter kunnen meer moeite hebben met het krijgen of het behouden van een vaste relatie. Ook carrièrevrouwen hebben vaak meer moeite op het relationele vlak. Dit komt mede door het feit dat mannen een vrouw graag behulpzaam zijn. Bij sterke vrouwen kunnen mannen het idee hebben ‘overbodig’ te zijn en geen rol van betekenis te spelen in het leven van deze vrouwen.

Onzekere vrouwen

Deze vrouwen kunnen ook veel moeite ondervinden bij het krijgen van een geschikte partner. Ze kruipen vaak in hun schulp en hebben de neiging om zich terug te trekken. Je moet eerst voldoende van jezelf houden om iemand te vinden die van je houdt. Ook vinden mannen vrouwen die zelfverzekerd zijn vaak erg aantrekkelijk.

De vrijbuiters en levensgenieters

Vrijbuiters genieten volop van het leven en zien het meestal niet zitten om zich aan een vaste partner te binden. Ze raken hierdoor tenslotte een deel van hun vrijheid kwijt en zullen zich moeten verantwoorden.

Onverschilligheid of ontkenning

Mensen die onverschillig zijn, of die ontkennen dat ze een partner in hun leven nodig hebben zullen vaak single zijn. Het idee dat ze toch wel alles alleen kunnen weerhoudt ze er vaak van om aan een relatie te beginnen. Ook onverschilligheid kan een rol spelen.

Sterke mannen

Mannen met een sterk karakter willen graag de touwtjes in handen houden. Ze zullen geen genoegen nemen met een vrouw die de leiding neemt in de relatie. Sterke karakters kunnen flink met elkaar botsen, maar is de vrouw te zwak of te onzeker dan zal ze onderdrukt kunnen worden door deze man.

Onzekere mannen

Deze mannen hebben vaak moeite met het krijgen van een relatie of het vinden van een partner. Ze durven de vrouw niet te vragen uit angst om een blauwtje te lopen. In hun ogen zijn ze niet de moeite waard. Dit kan wat betreft het uiterlijk zijn, maar o.a. ook door een zwakke financiële positie of door het ontbreken van een succesvolle loopbaan. Door de onzekerheid blijven ze vaker thuis en komen zo niet in de gelegenheid om een vrouw te vinden.

IJdelheid

Teveel make-up kan ook averechts werken. De man kan immers van naturel houden en wanneer een vrouw te zwaar opgemaakt is kan dit afschrikken. Mannen die (te) ijdel zijn kunnen ook bij vrouwen wat minder in de smaak vallen.

Te hoge eisen stellen

Met name mensen die lang vrijgezel zijn kunnen erg kritisch zijn bij het zoeken naar een geschikte partner. Ze stellen hoge eisen waardoor het vinden van de juiste partner steeds moeilijker wordt. Deze eisen kunnen zowel op het uiterlijk als op de persoonlijkheid van toepassing zijn.

Gesloten karakter

Mensen met een gesloten karakter maken ook minder snel kans op een partner. Spontane of extraverte mensen hebben eerder contact met iemand. Een gesloten karakter kan ook zijn ontstaan door o.a. afwijzing of teleurstelling, waardoor deze personen een ‘schild’ rond zich hebben opgetrokken om minder snel gekwetst te worden.
© 2012 - 2024 Ymannee, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Onzekerheid binnen de relatieOnzekerheid binnen de relatieHoe ga je om met onzekerheid binnen de relatie? Heb jij altijd de goedkeuring nodig van je partner? Of iedere keer weer…
Heeft jouw partner een probleem?Heeft jouw partner een probleem?Wat gebeurd er met een relatie als je partner een probleem heeft? Met bv alcohol of drugs? Wat gebeurd er met een relati…
De do's en don'ts om je open relatie te laten slagenDe do's en don'ts om je open relatie te laten slagenEen open relatie. Het is een term die je wellicht eens hebt gehoord. In je omgeving of op de televisie. Wat is een open…
Kenmerken van een sterke en goede relatieKenmerken van een sterke en goede relatieWat zijn de kenmerken van een goede relatie? Hoe herken je een goede relatie? Wanneer is een relatie sterk en niet kapot…

PartneralimentatiePartneralimentatieBij een echtscheiding moeten er mogelijk afspraken worden gemaakt over partneralimentatie. Deze verplichting komt voort…
Scheiden betekent helft van uw pensioen afstaanScheiden betekent helft van uw pensioen afstaanScheiden heeft grote financiële gevolgen, ook voor het pensioen. De helft van de gedurende het huwelijk opgebouwde ouder…
Bronnen en referenties
  • Dit is algemene informatie, aangevuld met eigen visie.
  • Boek Mars zoekt Venus Venus zoekt Mars, door John Gray.
  • www.goeievraag.nl
Ymannee (48 artikelen)
Laatste update: 28-07-2016
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Man en vrouw
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.