Geniet er van om single te zijn

Geniet er van om single te zijn Geniet van het feit dat je single bent. Nederland kent 2,4 miljoen singles, en alhoewel de maatschappij het samengaan van mensen in een relatie vaak nog ziet als de norm, kiezen steeds meer mensen er bewust voor om zonder partner door het leven te gaan. Het zonder partner door het leven gaan heeft voor veel mensen als voordeel dat ze zelf hun keuzes kunnen bepalen, daarnaast betekend het niet hebben van een vaste partner niet dat er geen plaats is voor vriendschappen.

Negeer de reacties

In een op stellen ingerichte samenleving, loop je op tegen mensen die zich afvragen waarom je single bent, alsof het ultieme doel in het leven is om je te koppelen aan een ander mens en je vast te klampen aan dat ideaal alsof je leven ervan afhangt. Ze kunnen zelfs stellen dat er iets "mis" is met je als single. Zet je schrap tegen dit soort onwetendheid. Realiseer je dat je jezelf hiervoor niet hoeft te verdedigen, en dat het zelfs onbeleefd is om de keuze van het al dan niet hebben van een relatie van iemand aan te vallen. Zeg gewoon: "Ik geef er de voorkeur aan om single te zijn" en verander van onderwerp of geef fijntjes aan dat van de huishoudens in Nederland meer dan 1/3 uit éénpersoonshuishoudingen bestaat.

Richt je op vriendschap

Single zijn hoeft niet gelijk te staan aan eenzaamheid. Wanneer je alleen bent, heb je meer tijd om je met een verscheidenheid van dingen bezig te houden, die allemaal de mogelijkheid bieden om nieuwe vriendschappen op te doen. Zelfs als je meer introvert bent, kan dit een uitstekende mogelijkheid zijn om je extraverte kant te ontwikkelen. Maar de sociale types kunnen ook worstelen met eenzaamheid. Maak er een prioriteit van in je leven om betekenisvolle vriendschappen aan te gaan en de bestaande vriendschappen uit te bouwen.

Geniet van je vrijheid

Iedereen heeft wel radicale kleine fantasieën ... en de kans om iemand tegen te komen die dezelfde fantasie heeft is niet onwaarschijnlijk. Dus waar wacht je nog op? Zoek een aantal mensen die hetzelfde idee hebben, of ga er gewoon alleen voor, en je zult gelijkgestemde mensen tegenkomen op je weg er naar toe.

Geniet van de afwezigheid van compromissen

Een klassieke relatie wordt gedicteert door het compromis, opofferingen zijn essentieel binnen een gezonde relatie. Als je al eens in een relatie hebt gezeten, dan weet je hoeveel dingen je moest opgeven om die relatie te laten werken. Of misschien ben je dat vergeten, omdat je gericht bent op de dingen die je mist. Indien dat zo is, dan is dit een goed moment om die focus te verschuiven. Als je van nature een sloddervos bent, is het dan niet geweldig om al je spullen te laten liggen, zonder dat iemand er wat van zegt? Als je meer van orde en netheid houdt, is het dan niet heerlijk om alles te organiseren, en alles weer aan te treffen op de manier waarop je het had achtergelaten? Is het niet lekker om te kunnen koken en eten en genieten van voedsel waar een partner de neus voor op zou halen? Is het niet fijn om spontaan uit te gaan, zonder dat je je af moet vragen of je partner zou kunnen of moeten worden uitgenodigd? Een relatie kan veel goede dingen toe te voegen aan je leven, maar het voegt ook een zekere starheid toe, dus neem de tijd om je huidige flexibiliteit te waarderen.

Koester de opwinding

Binnen relaties bestaat vaak de neiging om alles te plannen bijvoorbeeld, je kunt niet zomaar een baan aanvaarden aan de andere kant van het land, zonder dat het rechtstreeks gevolgen heeft voor de andere partner. En in het algemeen, als je in een relatie zit is dat iets voor de lange termijn, vaak heb je het met elkaar over zaken die de verre toekomst betreffen. Maar als je single bent, dan ligt de toekomst volledig open. Vandaag zit je achter je bureau, en over een jaar ben je misschien op vakantie in een exotisch oord. Op dit moment ben je single, maar morgen kun je misschien je zielsverwant ontmoeten. Wie weet? Fantaseer. Wees spontaan. Geniet!
© 2011 - 2024 Cric2010, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De bewuste singleDe bewuste singleBestaat ‘de bewuste single’? Ongetwijfeld als je het tegen een aantal singles zegt. Immers, zij hebben bewust gekozen vo…

Samenwonen? Hier zijn de tips!Voor de meeste mensen komt er een tijd dat men samen gaat wonen. Samenwonen kan ook heel erg prettig zijn maar er zijn w…
Kerstcadeaus voor mannenAls de feestdagen er aankomen moeten er natuurlijk weer cadeautjes worden gekocht. Maar wat moet je nou voor kerst aan e…
Cric2010 (30 artikelen)
Gepubliceerd: 14-12-2011
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Man en vrouw
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.