7 tips voor een geslaagde Valentijnsdag

7 tips voor een geslaagde Valentijnsdag Valentijnsdag is inmiddels een traditie geworden op 14 februari. Ieder jaar opnieuw zetten verliefde koppeltjes en geliefden elkaar in de bloemetjes. De romantiek primeert boven alles. Eigenlijk zou het elke dag valentijn moeten zijn, maar speciaal op 14 februari wil men iets speciaals en origineels doen om het hart van zijn geliefde (opnieuw) te veroveren. Heel vaak kan een kleine attentie of een avondje met twee al voldoende zijn om van een geslaagde Valentijnsdag te kunnen spreken. De kunst is om het persoonlijk aan te pakken en zo in te spelen op de gevoelens van je partner. Een geslaagde valentijn is echter geen garantie voor een succesvolle relatie. Aan een relatie dien je elke dag te werken. Enkele eenvoudige en creatieve tips voor valentijn kunnen je een goed eind op weg zetten.

Liefdesberichtjes op de koelkast of onder het hoofdkussen

Het is ontzettend romantisch om de week voor Valentijnsdag geregeld liefdesboodschappen achter te laten voor elkaar. Dit kan je doen op kleine briefjes en deze achterlaten op de koelkast of verstoppen onder het hoofdkussen van je geliefde. Enkele voorbeelden van boodschappen kunnen zijn: “Schatje, al 15 jaar ben jij de beste vrouw die er op deze aardbol rondloopt” of “Schatje, je ruikt vandaag heel lekker!” Ook kan je bijvoorbeeld met lippenstift iets heel romantisch op de badkamerspiegel schrijven. Deze kleine boodschappen zijn een kleine moeite maar kunnen heel gevoelig en bij gevolg succesvol werken.

Bron: Masterd, PixabayBron: Masterd, Pixabay

Zorg voor ontbijt op bed of een dinertje met kaarslicht

Niets zo gezellig als een stevig en romantisch ontbijtje op bed. Verwen je partner met een gekookt eitje, vers fruitsap, heerlijke croissants en toespijzen. Deze persoonlijke inspanning zal zeker en vast in goede aarde vallen. Indien je Valentijnsdag ’s avonds zal vieren, dan kan je als man zelf achter de kookpotten gaan staan. Ook de liefde van de vrouw gaat immers door de maag. Denk bijvoorbeeld aan oesters of het lievelingsdessert van je geliefde. Tracht de maaltijd ook samen te nemen. Waarom eens niet met één lepel van een overheerlijk dessert eten?

Schrijf een romantische liefdesbrief op Valentijnsdag

Maak werk van een echte liefdesbrief op Valentijnsdag die je zelf met de hand schrijft. Vertel heel liefdevol hoe graag je je geliefde wel ziet. Haal tevens romantische herinneringen op en beschrijf waar je stiekem van droomt. Indien je dit wil, dan kan je er eventueel je wildste fantasieën in kwijt. Uiteindelijk is dit een geheim briefje tussen jou en je partner. Rol de brief op en draai er een rood liefdeslintje omheen. Steek de brief in een leeg champagneglas en zet er een flesje naast. Terwijl je geliefde de brief openmaakt, schenk je een glaasje bubbels in.

Samen een bad nemen

Indien je bad groot genoeg is, dan kan je samen met je geliefde een bad nemen. Een bubbelbad maakt het uiteraard nog meer romantischer. Vul een heerlijk warm bad met het favoriete badschuim van je partner en neem er een glaasje champagne bij. Geniet heerlijk van dit ontspannend moment en blik samen met je partner terug over de fijne en romantische dingen die jullie samen vroeger beleefd hebben. Kaarsjes op de badkamer kunnen de romantiek alleen maar ten goede komen. Indien jullie vervolgens gaan slapen, dan kan je ook kaarsjes zetten op de slaapkamer. Het ideale scenario voor een romantische valentijnsnacht.

Bron: Mariolh, PixabayBron: Mariolh, Pixabay

Trakteer je partner op een massage

Een heerlijke massage van het volledige lichaam is een heel goede tip. Iedereen houdt ervan om eens heerlijk gemasseerd te worden. Deze massage maakt je ook heel rustig en ontspannen. Niets zo fijn als een naaktmassage waarbij je spieren ontdekt waarvan je niet eens afwist dat die bestonden. Door jullie ontspannen samenzijn en genieten is de weg open naar een onvergetelijke en romantische valentijnsnacht.

Een romantisch tv-avondje

Huur een romantische film en maak er een gezellig tv-avondje van. Verwen jullie zelf met hapjes en lekkere drankjes om de romantische sfeer compleet te maken. Thuis gezellig televisie kijken haalt heeft de voorkeur op een cinemabezoek omdat jullie thuis heel dicht bij elkaar onder een dekentje kunnen kruipen. Indien je tv hebt op je kamer, kan je dit uiteraard vanuit je bed doen. Ook samen naar de laptop kijken is kan een intieme gebeurtenis zijn.

Schenk jezelf als valentijnsgeschenk

Het idee hierachter is heel eenvoudig. Laat je partner op zoek gaan naar het ultieme valentijnscadeau en zet een soort ontdekkingstocht op. Eerst moet je bijvoorbeeld jouw partner liefdeschocolaatjes laten zoeken, vervolgens zoekt je partner een briefje met jouw persoonlijke liefdesboodschap op en als afsluiter gaat je partner op zoek naar een heel klein cadeautje. Intussen maak je de zoektocht alleen maar mysterieuzer door te vertellen dat het grootste geschenk nog moet komen, en het een hele grote strik omvat. De clou van het verhaal is uiteindelijk dat jijzelf rond je middel een grote sexy strik draagt. Indien het te moeilijk zou zijn, dan kan je heel geleidelijk een tip van de sluier oplichten. Je zou bijvoorbeeld een kledingstuk kunnen uitdoen. Dit scenario kan, als het heel goed is opgebouwd, de voorbode zijn van een liefdevolle valentijnsnacht.
© 2015 - 2024 Auteurjr, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Valentijnsdag verklaardValentijnsdag verklaardValentijnsdag wordt gevierd op 14 februari. Het is de dag waarop geliefden extra aandacht aan elkaar besteden. In het ja…
Valentijnsdag in AmerikaValentijnsdag in AmerikaLees hier alles over Valentijnsdag in Amerika. Valentijnsdag wordt ook in Amerika geviert en het heeft hier een vrij kor…
Valentijnsdag, een dag voor degenen die je lief hebt!Valentijnsdag wordt gevierd op 14 februari. Al in 496 werd 14 februari uitgeroepen tot de dag van de Heilige Valentijn,…

Relatieproblemen: scheiden of blijven?Relatieproblemen: scheiden of blijven?Wanneer je in een relatie zit waarin je niet meer gelukkig bent kun je jezelf de vraag stellen of je bij elkaar wilt bli…
Originele huwelijkscadeaus voor elk budgetOriginele huwelijkscadeaus voor elk budgetNog geen idee wat je voor het bruidspaar gaat kopen? De meeste mensen vinden het niet gemakkelijk om een leuk en origine…
Bronnen en referenties
  • Valentijntips.com, http://www.valentijnstips.com/, 2 februari 2015
  • 101tips.nl, http://valentijnsdag.101tips.nl/, 2 februari 2015
  • Zucht.be, http://www.zucht.be/liefde/valentijn/tips-voor-valentijn/, 2 februari 2015
  • Fobie.nl, http://artikelen.foobie.nl/leven/10-gratis-tips-voor-valentijnsdag/, 2 februari 2015
  • Afbeelding bron 1: Masterd, Pixabay
  • Afbeelding bron 2: Mariolh, Pixabay
Auteurjr (335 artikelen)
Laatste update: 03-03-2018
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Man en vrouw
Bronnen en referenties: 6
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.