Hoe weet je dat een jongen verliefd op je is?

Hoe weet je dat een jongen verliefd op je is? Stel jij bent verliefd, hoe weet je dan of de persoon in kwestie ook verliefd op jou is? Je kan het natuurlijk gewoon vragen, maar niemand slaat graag een modderfiguur. Hoe kan je er achter komen dat je veel voor iemand betekend, zonder jezelf bloot te geven. Kan je iemand die geen interesse in jou heeft ook nog op andere gedachten brengen?

Verlieft op de liefde

Iedereen heeft behoefte aan liefde, maar er is een verschil tussen verliefd zijn op een persoon en behoefte hebben aan liefde en aandacht. Wanneer iemand zich volledig op je stort, zonder dat die persoon je goed kent, is hij waarschijnlijk niet verliefd op je. Hij heeft gewoon behoefte aan liefde en aandacht en jij bent hierbij inwisselbaar. Zodra iemand anders aandacht voor hem heeft en lief voor hem is, gaat hij daar naar toe.
Andere signalen zijn:
 • Hij wilt al heel snel met je naar bed. Lust is geen liefde.
 • Hij praat vaak over zichzelf, maar heeft weinig belangstelling voor jouw persoontje.
 • Jullie doen altijd wat hij wil en hij gaat nooit mee om jou een plezier te doen.
Natuurlijk kan het ook dat jij zelf behoefte hebt aan liefde en aandacht en dat projecteert op een persoon. Wanneer je merkt dat je gedachten vaak afdwalen wanneer hij je wat vertelt en wanneer je liever met een groep afspreekt als met hem alleen zijn dat tekenen aan de wand. Ga eens bij jezelf te rade of je die persoon wel echt leuk vindt, of wil je gewoon een vriendje?

Je bent belangrijk

Wanneer iemand jouw belangrijk vindt kan je dat aan verschillende dingen merken:
 • Zijn moeder weet je naam of zegt dat ze al van je gehoord heeft. Dit is een goed teken, hij praat over je dus hij vindt jou belangrijk.
 • Wanneer je wil afspreken, kan hij altijd. Hij heeft nooit wat belangrijkers te doen. Dit wil zeggen dat hij veel belangstelling voor je heeft en zijn andere afspraken er voor afzegt of dat hij geen leven heeft.
 • Als hij lacht om al je grappen, hoe flauw ze ook zijn.
 • Wanneer hij je probeert op te vrolijken wanneer je verdrietig bent en met je meeleeft met problemen en uit zichzelf vraagt hoe het nu met je gaat.
 • Wanneer hij dingen doet, die hij zelf niet leuk vindt, enkel en alleen om bij je te zijn. Samen winkelen of samen een cake bakken bijvoorbeeld.
 • Wanneer hij naar je informeert bij je vrienden, als je niet aanwezig bent.
 • Wanneer hij oprecht geïnteresseerd in je is en je persoonlijke vragen stelt, waarbij hij ook echt luistert naar het antwoord.
 • Hij geeft je complimentjes.

Lichaamstaal

Je kan merken dat een jongen je leuk vindt wanneer hij:
 • steeds oogcontact zoekt en daarbij je blik probeert vast te houden.
 • vaak naar je lacht, wanneer je naar hem kijkt.
 • je tijdens een gesprek vaak terloops aanraakt.

Wanneer kan je het wel vergeten

Wanneer een jongen duidelijk laat merken niet geïnteresseerd te zijn, moet je dat ook respecteren. Het is onmogelijk om hem op andere gedachten te brengen. De klik is er of hij is er niet. Een jongen is echt niet geïnteresseerd in je wanneer:
 • hij je probeert te ontlopen.
 • hij steeds op zijn mobiele telefoon of op de klok kijkt als je met hem staat te praten.
 • hij nooit kan wanneer je een afspraak met hem probeert te maken.

Lees verder

© 2013 - 2024 Katinka900, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Is de ander verliefd op jou?Is de ander verliefd op jou?Jij bent verliefd, maar is de ander ook verliefd op jou? Wil je weten of hij of zij jou leuk vindt? Hoe ontdek je of de…
Flirten als je verliefd bentFlirten als je verliefd bentIs een originele openingszin tijdens het flirten als je verliefd bent belangrijk? Of is de lichaamstaal tijdens het flir…
Kenmerken verliefdheidKenmerken verliefdheidBen jij verliefd? Wil je zeker weten dat je inderdaad verliefd bent? Welk effect hebben de verliefde emoties van zowel d…
Chemie van de liefdeChemie van de liefdeIs de chemie van de liefde een metafoor, of gebeurt er chemisch inderdaad iets met de mens als we verliefd worden? Wat g…
Irritaties en conflicten met je partner bij samen winkelenIrritaties en conflicten met je partner bij samen winkelenNiets is zo een dagelijkse gewoonte als het doen van huishoudelijke inkopen bij de supermarkt of het warenhuis. Maar beh…
Katinka900 (661 artikelen)
Laatste update: 16-10-2015
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Man en vrouw
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.