Hoe geraken meiden aan een partner

Ben je het beu om altijd alleen naar familiefeesten te gaan? Lig je in je eentje te woelen in je veel te grote bed? En vraag je je af hoe het komt dat vrouwen die minder intelligent, minder mooi en minder grappig zijn dan jij toch aan de man geraken terwijl jij nooit de ware Jacob tegenkomt? Hoog tijd dan om kennis te maken met 'The Rules’, een self-help-boekje over relaties en de bestseller in de US.

Ellen Fein en Sherrie Schneider

Net zoals onze moeders en grootmoeders wijden we naast onze carrières ook een man die onze beste vriend zou kunnen zijn. Diep in ons zelf wilden we echt trouwen, met alles erop en eraan, de romantiek, de sluier, de bloemen, de cadeaus, de huwelijksreis. We wilden onze vrijheid niet opgeven, maar we waren het ook beu om altijd thuis te komen in lege appartementen. Wie beweerde dat we niet alles konden hebben?

Schrijfster Ellen Fein en Sherrie Schneider hebben zich ook lang afgevraagd waarom zij geen mannen tegenkwamen die voor hen op de knieën vielen, veel van hen hielden en graag kinderen met hen wilden. Ze konden zich vrij aardig in hun vakgebied opwerken, maar aan de Ware Jacob geraken lukte hen heel lang niet. Tot het moment dat ze zelf ‘The Rules’ gingen volgen. The Rules’ zijn de spelregels en de trucs die onze grootmoeders al gebruikten om een man aan de haak te slaan, te trouwen en voor een nageslacht te zorgen. Maar The Rules’ garanderen volgens Fein en Schneider nog meer: ook zal deze man altijd gek op je blijven en voor jou wordt het huwelijk een hemel op aarde.

Grote portie zelfvertrouwen en dito respect

Het uitgangspunt van The Rules’ is dat je jezelf moet respecteren en van jezelf houden. De redenering luidt: pas als je van jezelf houdt, je goed voelt in je vel en van jezelf vindt dat je er best mag zijn, kun je iemand anders ervan overtuigen ook van jou te houden. Jezelf respecteren wil ook zeggen dat je jezelf niet te snel bloot geeft: letterlijk en figuurlijk. Met de man die je wilt trouwen, duik je niet snel in bed. En ook dan gebruik je condooms, gewoon uit zelfrespect. Zelfrespect betekent ook dat hij niet meteen alles van je moet weten.

Ook aan vriendinnen vertel je je geheimen niet meteen. Pas op het moment dat hij zo dol op je is dat het er voor hem niet meer toe doet, kan je zeggen dat je ooit alcoholica, drugverslaafde of anorexiapatiënte bent geweest, of een zelfmoordpoging hebt ondernomen. Op dat moment zal hij het vooral in je waarderen dat dit alles al heel lang achter de rug is. Het zijn de eerste indrukken van de eerste afspraakjes die mannen voor altijd onthouden.

De eerste maanden moet je hem dus nooit op serieuze toon zeggen ‘en nu moeten we eens praten’, want dan rolt hij regelrecht van zijn barkruk. En weg is zijn verliefdheid. Terwijl jij alweer met het gevoel achterblijft dat hij van je wegrende op het moment dat je iets bloot gaf. Juist, juist, daar gaat het om: mannen houden er niet van om door jou overweldigd te worden. Pas als hij heeft gezegd hoe verliefd hij is op jou, pas als hij romantische cadeautjes koopt voor je Valentijn of je verjaardag, mag je iets over je mindere kantjes vertellen. Zonder neurotisch te worden.

De liefde, een gebruiksaanwijzing

‘The Rules’ bevat een eenvoudige set van gedragingen zodat elke vrouw het hart kan winnen van de man van haar dromen. Mr. Right moet zo door jou geobsedeerd zijn dat hij jou wilt. Speel dus dat je moeilijk te krijgen bent.

De 35 spelregels van The Rules' komen hierop neer: wees een ‘femme fatale’ en laat hem alles doen. Maar hoe laat je het initiatief achterwege als je gewend bent om in je werk altijd alle initiatieven te nemen? Toch ken je deze ideale manier om een man te versieren al lang: het is de manier waarop je omgaat met een mindere god, de jongen op wie jij nooit verliefd wordt. Je zit nooit te smachten naar zijn telefoontje, je belt hem nooit op, als hij belt zeg je na tien minuten dat je eigenlijk erg druk bezig bent en je gaat enkel met hem op stap als je toch niets beters te doen hebt. Dat is dus de manier om Adonis-de-supergod te strikken. Alleen is er een klein probleempje: wanneer jij gek bent op iemand, zit je dag in dag uit te wachten op zijn telefoontje, en natuurlijk bel je niet liever alle andere afspraken af als hij je op het laatste nippertje toch nog uitvraagt.

Deze onderdanige, bijna kruiperige houding is volgens Ellen Fein en Sherry Schneider goed fout. En The Rules’ geeft volop tips om je niet langer meer aan deze houding te bezondigen:
 • Zet een wekker naast je telefoon zodat je hem na precies tien minuten kunt zeggen dat je er dringend vandoor moet.
 • Bel zelf nooit en als je jezelf toch een smoes hebt bezorgd, eindig je als eerste het gesprek.
 • Je nodigt hem niet te snel bij je thuis uit en je vertelt niet teveel over je familie, je vriendenkring of je vroeger liefdesleven.
 • De allerbelangrijkste tip luidt dat je nooit -maar dan ook nooit- tijdens de eerste maanden over trouwen of over kindertjes rept (dat betekent dat je evenmin praat over de trouwpartij van je broer of het alleraardigste dochtertje van je vriendin).

Maar waar kom je 'De Ware’ nu tegen?

Daarop hebben Ellen Fein en Sherrie Schneider helaas niet zo’n gevat antwoord. Het komt erop neer dat je op zaterdagavond NOOIT thuis mag zitten lezen.
Ga overal naar toe: dansen, tennispartijen, zelfs als je geen tennis speelt. Ga op vakantie naar de Club Med. Ga uit, ga uit en laat je zien. Zet een advertentie in een tijdschrift, antwoord op advertenties, vraag mensen je met anderen in contact te brengen. En ga ook naar singles-evenementen. Denk niet dat de hoop mannen die daarop af komen toch niets voor je zijn: je zoekt geen hoop mannen, maar wel die ene, De Ware.

Gedragscode voor afspraakjes

Zorg ervoor dat je een goed gevuld programma hebt tot het moment hij je komt ophalen. Laat hem niet in je appartement komen, maar spreek af in het restaurant. Doe niet alsof je hem al jaren kent en vertel hem niet wat je zoal allemaal hebt uitgespookt die dag. Natuurlijk ben je ook niet al te serieus... en vooral zeg je geen lettergreep over trouwen en kinderen.

Relax, voel je als een actrice, lach met zijn grapjes maar niet te hard. Glimlach veel en voel je niet verplicht om de leemten in het gesprek te vullen. Je moet hem alles laten doen: je ophalen, het restaurant uitzoeken, de deur openen, je stoel achteruit trekken. Jij moet alleen maar nonchalant reageren, net alsof je in je leven niets anders doet dan met mannen afspreken.

Hoe leuker je de man in kwestie vindt, hoe eerder je de afspraak moet beëindigen. Ben je samen iets gaan drinken, kijk dan na twee uur op je horloge en zeg: ‘Fijn zo. Nu moet ik er echt vandoor, morgen is het een drukke dag.’ In een restaurant zeg je dit na drie of vier uur. Vertel vooral niet wat je moet gaan doen.

Op het einde van dit eerste afspraakje kun je een kusje op je wang of zelfs op je lippen toestaan... maar niets meer - ook al smelt je van verlangen. Ga niet mee naar zijn huis en vraag niet of hij boven nog iets komt drinken... no way, hij is nog een vreemde voor je. Op het tweede afspraakje moet je goed oordelen. Als je je comfortabel voelt met deze man, mag hij je ophalen aan je flat en kun je hem ter afsluiting van de avond boven vragen voor een drankje. Maar bij de geringste twijfel zeg je hem gedag in de gang.

Eenvoudig is het niet. Maar iedereen kan een one-night stand hebben en een Rules-girl wil trouwen! Daar moet je iets voor over hebben! In de volgende periode komt het erop aan je langs je goede kant te laten zien. Wees aandachtig, een goed luisteraar is in zijn ogen een zorgzaam persoon. Zeg nooit iets over ‘huwelijk’, ‘trouwen’, ‘kinderen’ of ‘de toekomst’. Over zo’n onderwerpen moet hij beginnen te praten. Hij moet het voortouw nemen. Toch moet je je volgens The Rules' onafhankelijk opstellen en tal van dingen ondernemen met vrienden en vriendinnen zodat hij niet het gevoel heeft dat jij op hem zit te wachten.

Het oog wil ook wat

Diëten, lichaamsoefeningen en ‘The Rules’ hebben veel met elkaar gemeen. Je verkiest lange-termijn-doel- stellingen boven korte-termijn- genoegdoeningen. Het is niet leuk om geen koekje te eten of een man niet te bellen. Maar je wilt in goede conditie zijn en je wilt getrouwd geraken, dus heb je er iets voor over. Sluit dus vriendschap met een vrouw in de buurt om samen te joggen, zeggen Ellen Fein en Sherrie Schneider. Ga samen dansen en straf elkaar af als één van jullie ‘The Rules’ breekt.

Volgens Fein en Schneider houden mannen van vrouwen die er vrouwelijk uitzien: vrouwen die schoon en netjes zijn en die moderne, sexy kleren dragen in heldere kleuren. Verlaat nooit je huis zonder make-up. Stift je lippen ook als je even een eindje gaat lopen. Mannen houden van lang haar dus adviseren beide dames dat we het massaal laten groeien en géén adviezen aannemen van kappers, die zijn enkel uit op eigen gewin. Verzorg je goed en laat je goed verzorgen. Neem de tijd voor een manicure, pedicure, gelaatsverzorging en massage.

Mannen houden van vrouwen dus wees niet mannelijk, maar gedraag je vrouwelijk. Laat hem de deur openhouden, vertel geen sarcastische moppen, spreek niet luid. Als je bij een man bent die je leuk vindt, houd je je stil en gedraag je je mysterieus. Kruis je benen met die dunne zwarte panty’s en glimlach. Doe alsof je voor het geluk geboren bent. Zeg dankjewel en alsjeblieft. Oefen dit vrouwelijk gedrag met alle mannen: obers, buren, buschauffeurs zodat het gemakkelijker wordt om vrouwelijk te zijn tijdens afspraakjes.

Als de moeilijke prooi is veroverd

35 regels omvat ‘The Rules’ en ze zijn niet simpel, zo zeggen de auteurs zelf, maar ze garanderen wel een fantastisch huwelijk met de ware Jacob. Als je alle regels om hem aan de haak te slagen, trouw hebt opgevolgd en jij als moeilijke prooi bent veroverd, dan mag je geen kapsones krijgen maar word je een gezellig en eenvoudige levensgezellin. Geen gezeur omdat hij graag naar het voetbal kijkt, geen gedoe omdat hij zo nodig moet overwerken. Integendeel: geef jezelf een drukke agenda, werk aan je figuur en kleed je sexy zodat hij steeds naar je verlangt. Dan laat hij het voetbal of het overwerk voor wat ze zijn en smeekt jou in je drukke leven voor een romantisch avondje uit.

Om te trouwen met zo’n ideale man en om kinderen te krijgen, kortom om eenvoudigweg gelukkig te zijn, moet je wel wat saai worden. Uit de bol gaan, roken, alcohol, eens lekker goed schransen of stevig doorzakken, wat gezonde luiheid: het is volgens Ellen Fein en Sherrie Schneider totaal verderfelijk en het ontneemt je de kans op Het Grote Geluk. Het is maar dat je ‘t weet.

De 35 do en don’t

 • Wees iemand als geen ander
 • Begin nooit een praatje tegen een man en vraag hem niet ten dans
 • Staar niet naar mannen en praat niet te veel
 • Spreek niet halverwege af en stel niet voor om zelf je deel te betalen
 • Bel hem nooit en reageer zelden of nooit op zijn boodschappen
 • Stop als eerste het telefoontje
 • Neem geen voorstel voor zaterdag aan na woensdag
 • Vul de tijd op tot net voor de afspraak
 • Hou je aan de regels van de eerste drie afspraakjes
 • Idem voor het vierde afspraakje tot de verloving
 • Maak als eerste een einde aan het afspraakje
 • Ga niet meer met hem uit als hij geen romantisch cadeau geeft voor je verjaardag of voor Valentijn
 • Spreek hooguit twee keer per week af
 • Enkel gewone kusjes tijdens je eerste afspraakje
 • Schakel niet te snel over naar seks er andere regels voor intimiteit
 • Zeg hem niet wat hij moet doen
 • Laat hem de leiding nemen
 • Verwacht van een man niet dat hij zal veranderen en probeer hem niet te veranderen
 • Geef je niet te snel bloot
 • Wees eerlijk maar mysterieus
 • Benadruk het positieve in een persoonlijke advertentie
 • Hok niet samen en laat je spullen niet op zijn appartement achter
 • Ga niet uit met een getrouwde man
 • Betrek hem zeer geleidelijk bij je familie
 • Oefen altijd de regels zodat je er goed in wordt
 • Zelfs als je al verloofd of getrouwd bent: je hebt nog altijd de regels nodig
 • Volg de regels op, ook al vinden je vrienden en ouders het nonsens
 • Wees slim en andere regels voor afspraakjes in de middelbare school
 • Zorg goed voor jezelf en andere regels voor afspraakjes op de universiteit
 • Wie is de volgende?

Volg ook de regels als je afgewezen wordt
 • Discussieer niet over deze regels met je therapeut
 • Breek nooit met de regels
 • Wie de regels opvolgt zal altijd gelukkig leven
 • Bemin enkel wie van je houdt
 • Wees gemakkelijk om mee te leven
© 2013 - 2023 Raphaella, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Waarom trouwen?Waarom trouwen?Waarom trouwen? De meeste mensen trouwen uit liefde. Het aangaan van een huwelijk heeft echter nog meer voordelen. In di…
Mijn partner heeft problematische schuldenMijn partner heeft problematische schuldenAls één van de partners problematische schulden heeft, kan deze schuld ook het probleem worden van de partner. Bij schul…

De ware Jacob bestaat!Iedere mens heeft zo zijn eigen, natuurlijke manier van denken en doen. Het bepaalt in grote mate of je bij je partner p…
Nooit meer jaloersNooit meer jaloersIn de zomer lokken ze overal: slanke benen, gespierde mannenarmen, lachende gezichten én de zijdelingse blikken van je p…
Bronnen en referenties
 • www.goedgevoel.be
 • http://therulesbook.com/
Raphaella (256 artikelen)
Gepubliceerd: 28-03-2013
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Man en vrouw
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.