Tien dingen die vrouwen haten aan mannen

Wat haten vrouwen aan mannen? Vraag dit aan tien verschillende vrouwen en de lijst wordt langer en langer met kleine en grote ergernissen. In dit artikel staan tien dingen op een rij, van twijfelen en vloeken tot te weinig affectie tonen en jaloersheid, die veel vrouwen als ergerlijk ervaren. Goed om je van bewust te zijn als man en interessant en misschien herkenbaar als vrouw.

1. Dominantie

Vrouwen voelen zich graag veilig bij een man. Dat wil niet zeggen dat ze ook willen dat hij alle beslissingen neemt. In een relatie maak je veel beslissingen samen. Iedereen wint erbij als je hierbij ruimte laat voor elkaars gevoelens en behoeften. Compromissen moeten soms gemaakt worden. Aan te veel dominantie van de man hebben vrouwen een grote hekel.

2. Twijfelaars

Het is haast tegenstrijdig met de grootste ergernis, maar bijna net zo erg als een dominante man vinden vrouwen een twijfelende man. Hij moet een beslissing maken, goed of fout maar een man die twijfelt daar hebben heel wat vrouwen een hekel aan.

3. Een man die niet romantisch is

Op de derde plaats komt een relatie ergernis naar boven. Veel vrouwen wensen een vorm van romantiek in hun relatie. Heeft hun man daar helemaal geen gevoel voor dan is dat voor veel vrouwen teleurstellend. Vrouwen haten een relatie zonder romantiek.

4. Vloekende mannen

Het blijkt dat vrouwen het behoorlijk haten als een man veel vloekt en tiert. Vloeken en schelden werd in het algemeen niet gewaardeerd door vrouwen. Ze vinden het onbeschoft, onintelligent en schamen zich als mannen vloeken in het bijzijn van hun collega's, vrienden of ouders zonder het eigenlijk te beseffen.

5. Geen intimiteit tonen

Van mannen die weinig intimiteit tonen buiten seksuele intimiteit, worden de meeste vrouwen niet vrolijk. Wel komt het pas op de vijfde plaats. Vloeken en twijfelen wordt vaker als ergerlijk ervaren.

6. Saaie mannen

Vrouwen haten saaie mannen. Ben je heel voorspelbaar in het dagelijks leven? En voorspelbaar in de relatie? Dat vinden vrouwen helemaal niet leuk. Eten, tv kijken om 20:00 en naar bed om 23:00. Dat is niet spannend en uitdagend. Mannen die hun vrouw of vriendin ook nog een keer mee uit vragen tijdens een lange relatie of af en toe iets geks doen worden meer gewaardeerd.

7. Niet op de eerste plaats gesteld worden

Vrouwen haten het als ze het idee krijgen voor mannen niet op de eerste plaats te komen. Dit heeft te maken met een gevoel niet gewaardeerd te worden. Vrouwen vinden het heel vervelend om pas na alle andere zaken aandacht te krijgen. Bijvoorbeeld als mannen altijd vanzelfsprekend werk voor laten gaan, vrienden voor laten gaan, familie voor laten gaan etc.

8. Teveel zelfvertrouwen

Vrouwen haten arrogante mannen en mannen met teveel zelfvertrouwen. Bescheidenheid is aantrekkelijk. Gezien punt 1 en 2 lijken vrouwen sterk te neigen naar bescheiden mannen die in balans zijn. Wel zelfverzekerd maar niet te zelfingenomen.

9. Jaloerse mannen

Aan jaloerse mannen hebben vrouwen een grote hekel. Vrouwen zien dit als een teken dat hun man geen vertrouwen in hen heeft. Ze kunnen deze karaktereigenschap dan ook niet waarderen.

10. Zich niet binden

Vrouwen haten mannen die zich niet kunnen binden. Ze willen een partner die zich aan hun verbindt en een monogame relatie met ze aangaat. Een man die fantaseert over of er zelf meerdere vriendinnen op nahoudt daar willen de meeste vrouwen niks van weten. Ze verwachten op hun man te kunnen vertrouwen en voor hun man de enige te zijn.

Wat vrouwen aan mannen haten

Wat haat jij aan mannen? Is het al genoemd of heb jij iets anders dat je het meeste haat? Geef je mening in de reacties...

Lees verder

© 2013 - 2024 Gosupress, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Karaktereigenschappen & relatiesKaraktereigenschappen & relatiesBepaalde karaktereigenschappen kunnen het krijgen van een relatie of het vinden van een partner bemoeilijken. Meer hiero…
Liefdesmarkt, op zoek naar de liefdeLiefdesmarkt, op zoek naar de liefdeOp zoek naar een date? Klopt het wat vrouwen denken te weten over relaties? Wat vinden vrouwen nu echt aantrekkelijk aan…
Wat vind een vrouw opwindend aan een manWat vind een vrouw opwindend aan een manAls het er over seksuele aantrekkingskracht gaat, zijn mannen en vrouwen erg verschillend. Het is geen mythe dat vrouwen…
De ideale vrouw is een bitch - Sherry ArgovrecensieDe ideale vrouw is een bitch - Sherry ArgovHet boek De ideale vrouw is een bitch van Sherry Argov is een handig boek voor iedereen die in een relatie zit of er gra…
Liefde is een vlam die gevoed en gekoesterd moet wordenLiefde is een vlam die gevoed en gekoesterd moet wordenLiefde en verliefdheid worden vaak met elkaar verward, maar ze zijn beslist niet hetzelfde. Verliefdheid heeft niet alle…
Bronnen en referenties
  • Foto door Alexander Redmon
Gosupress (24 artikelen)
Gepubliceerd: 01-02-2013
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Man en vrouw
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.