Hoe vind je de ideale man?

Hoe vind je de ideale man? Heb je je nooit eens afgevraagd hoe je het best de ideale man voor jou kunt vinden? Er schijnen een paar wetenschappelijke inzichten te zijn die je hierbij kunnen helpen.

Inleiding

Ook jij staat bloot aan ingeprogrammeerde voorkeuren. Doordat jij door de evolutie heen een voorkeur hebt gekregen voor mannen met bepaalde kenmerken is de kans het grootst dat je gezonde en krachtige nakomelingen produceert. Jij denkt dus dat je vrijblijvend een leuke date hebt, maar in je onderbewuste beoordeel je voortdurend of deze man de juiste genen en karaktertrekken heeft om een goede vader voor je kinderen te zijn.

De grootte en vorm van de ogen

Wij mensen vinden grote ogen nu eenmaal aantrekkelijk. Onze hersenen krijgen de neiging om baby's (van onszelf en van een ander) te knuffelen en te koesteren. Voor het overleven van onze soort is het van belang dat er goed wordt gezorgd voor de redelijk weerloze kinderen. We zorgen goed voor deze kleine mensjes omdat we hun ronde vormen en grote ogen aantrekkelijk vinden. Dit vind je ook terug in knuffeldieren zoals een pluchen beer. Door zijn ronde vormen en grote ogen worden we aangezet tot het knuffelen van dit speelgoed. Mannen met grote ogen worden door de dames bijzonder aantrekkelijk gevonden.

Een goede, brede kaaklijn

Als je een mannelijke partner zoekt zijn je hersenen zo geprogrammeerd dat je iemand zoekt waar de mannelijke hormoonspiegel in balans is. Dat kun je zien aan een brede, hoekige kaak. Daarnaast vinden we het ook aantrekkelijk als je date of panter in spé brede schouders heeft. Dit zijn allemaal indicaties dat er voldoende en in juiste mate testosteron aanwezig is. Om kinderen te krijgen is het van belang dat je partner voldoende van dit mannelijk hormoon produceert. Daarnaast was het in de oertijd van belang dat een partner ons kon beschermen tegen vijanden van buitenaf. Dat konden dan leden van een vijandige stam zijn of wilde beesten. Indien een man brede schouders heeft is dit meestal een indicatie dat hij je kan beschermen tegen gevaren van buitenaf. Dan ben niet alleen jij veilig, maar ook je kinderen.

Een gelijkvormig gezicht

Mensen die een gezicht hebben dat links en rechts dezelfde afmetingen hebben worden het meest aantrekkelijk gevonden. Dit heet een symmetrisch gezicht. Kijk maar naar de fotomodellen: die hebben meestal ook gelijkmatige trekken. Waarom vinden we een symmetrisch gezicht (en een symmetrisch lichaam) zo belangrijk? Symmetrie van een lichaam is toch wel in het algemeen een indicatie van de gezondheid van iemand. Iemand die een mooi spiegelbaar gezicht heeft is tijdens de zwangerschap goed ontwikkeld. Iemand die links en rechts dezelfde afmetingen heeft is gezegend met een goed pakketje genen. Met behulp van genen worden de kenmerken van ouders op kinderen overgeërfd. In je onderbewuste scan je dus je partner op gunstige genen. Dit zorgt er dan voor dat de menselijke soort een grotere overlevingskans heeft.

Lekker ruiken

Het schijnt dat je nakomelingen een grotere overlevingskans hebben als de vader een immuunsysteem heeft dat aansluit bij dat van jou. De kinderen zijn dan beter bestand tegen ziektes. Of je toekomstige partner wederom de juiste genenset heeft kun je ruiken. Geschikte kandidaten verspreiden voor jou een onweerstaanbare geur. Schroom dus niet om je neus goed te gebruiken. Je verzamelt hier cruciale informatie mee.

Lees verder

© 2013 - 2024 Blackbeauty, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Liefdesmarkt, op zoek naar de liefdeLiefdesmarkt, op zoek naar de liefdeOp zoek naar een date? Klopt het wat vrouwen denken te weten over relaties? Wat vinden vrouwen nu echt aantrekkelijk aan…
Online Dating Tips voor mannen die een vrouw zoekenOnline Dating Tips voor mannen die een vrouw zoekenMannen die een vrouw zoeken via online dating raken nogal eens ontmoedigd. Voordat je jouw dating profiel op datingsites…
Waarom mannen betalen voor seksVoor de meeste mannen betekent het niks om een prostituee op te zoeken. En moeten vrouwen zich pas zorgen maken als de m…

Wie is voor jou genetisch gezien een goede partner?Wie is voor jou genetisch gezien een goede partner?Waaraan kun je aflezen of een man biologisch gezien een goede partner is? Door het wegvallen van sociale en culturele be…
Hoe win ik mijn ex-vriendin weer voor me?Hoe win ik mijn ex-vriendin weer voor me?Je relatie is op de klippen gelopen. Wat jou betreft had dit niet hoeven te gebeuren. Wat kun je nu nog doen om de relat…
Bronnen en referenties
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/Partnerkeuze
  • http://www.kennislink.nl/publicaties/de-ideale-man-volgens-de-wetenschap-dan
Blackbeauty (100 artikelen)
Laatste update: 02-06-2015
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Man en vrouw
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.