Hoe weet je of een meisje je leuk vindt?

Ben je niet zeker wat die blikken, die lach of de tekenen die een meisje jouw geeft betekenen? Hoop je misschien dat ze je leuk vindt maar je twijfelt aan haar bedoelingen? Vindt ze me echt leuk? Meisjes geven wel degelijk signalen maar soms zijn ze niet altijd duidelijk te herkennen. Het volgend artikel helpt je om een aantal signalen op te pikken die meisjes of vrouwen uitstralen wanneer ze iemand leuk vinden.

Start een conversatie

Je kan moeilijk iemand leren kennen zonder een gesprek aan te gaan met die persoon. Een goed gesprek helpt je om te achterhalen wat belangrijk is voor die persoon, wat de interesses zijn. Luister aandachtig naar de zaken die ze je vertelt zodat je eventuele topics later opnieuw kan gebruiken in een gesprek. Dit bewijst dat je naar haar geluisterd hebt en dat je interesse toont voor haar. Trouwens wie vindt het niet leuk dat iemand naar je luistert en aandacht geeft? Terwijl je aan het praten bent met haar, let op de signalen die ze je geeft: specifieke woorden of hints.

Alle meisjes zijn verschillend dus let op voor signalen. Luister naar de toon van haar stem. Spreekt ze op een zachtere manier dan normaal, is ze verlegen. Sommige meisjes beginnen met hun haar te spelen, trekken hun kleren recht of blijven gewoon hele tijd naar je staren.

Een ander signaal is bijvoorbeeld indien vrouwen lachen om jouw kleine en eigenlijk domme grapjes. Opgepast, het is niet de bedoeling dat je dit gaat uittesten voordat ze helemaal verveeld zit met domme grappen het het gesprek achter zich laat.

Sommige meisje kunnen, wanneer ze verlegen zijn, je helemaal niet recht in de ogen kijken omdat ze bang zijn zich teveel bloot te geven.

Vrouwen die geïnteresseerd zijn, lachen meestal wanneer je een conversatie aangaat met hun. Een sterke emotie kunnen ze meestal niet verbergen. Vrouwen die niet geïnteresseerd zijn, kunnen blijven kijken maar meer op een conservatievere manier zonder dat ze een of andere emotie tonen.

Flirten

Flirten kan een duidelijk signaal zijn naar een jongen, zeker indien ze niet gewend is dit te doen.

Het probleem met flirten is dat sommige meisjes flirten terwijl ze het niet echt doorhebben. Sommige vrouwen flirten continu met jongens maar dit betekent meer dat ze plezier wil maken en dat ze de jongen wel graag heeft. Niet percé dat ze geïnteresseerd is in de jongeman. Duidelijke signalen kan je dan enkel achterhalen indien je haar al wat beter kent.

Indien je een meisje graag hebt, maak dan niet de fout openbaar met een ander meisje te flirten in haar bijzijn. Soms kan je hierdoor wel achterhalen of iemand jaloers is maar het kan ook anders aflopen. Indien je met een ander meisje flirt, kan ze denken dat je totaal niet geïnteresseerd bent en stopt ze met proberen.

Knuffels

Aan een meisje kan je ook zien dat ze je graag heeft wanneer ze je regelmatig knuffelt of ze je eens goed vastpakt. Knuffelen is een manier van dichtbij komen, van aanraking en bevorderen het emotioneel gevoel.

Kleine ongelukjes

Meisjes die een "crush" hebben op een jongen, gaan sneller op zoek naar manieren om die persoon vaker te zien. Het kan dus zijn dat je haar toevallig meer tegen het lijf gaat lopen. Ook kleine ongelukjes waarbij er fysiek contact ontstaat is een goed excuus om iemand aan te raken.
Het plagen van de andere persoon is eveneens een goed voorbeeld om bij een jongen dichterbij te komen. Meestal vinden jongens dit wel leuk en is het volledig onopvallend ten opzichte van vrienden. Maar het gezegde spreekt voor zich: plagen is liefde vragen.
Anderzijds kan ze bijvoorbeeld voordoen dat haar fiets stuk is of geen vervoer heeft, zodat je met haar kan meewandelen enz..
Opgelet, dit is geen gouden regel. Sommige zijn te verlegen om zulke scènes in gang te zetten.

Kijken en zien

Observeer hoe een meisje of vrouw naar je kijkt. Sommige zijn verlegen en zullen onmiddellijk wegkijken wanneer je recht in haar ogen kijkt. Dan is ze nog niet klaar om haar emoties bloot te geven. Andere daarentegen hebben er geen problemen mee en kunnen je eveneens recht in de ogen kijken. Meestal hebben zij er dan ook geen problemen mee om de eerste stap te zetten.

Bijvoorbeeld wanneer je uitgaat in een dancing. Meisjes die geïnteresseerd zijn, kijken naar je tot je terug kijkt en dan draaien ze hun hoofd snel weg. Toch betrap je hun meermaals op kijken naar je. Dan weet je dat ze je leuk vindt ook al geven ze geen echte emoties bloot. Aan de andere kant kunnen meisjes regelmatig naar je kijken en al flirtend lachen naar je.

Haar vrienden

Vooral bij jonge meisjes, kan je snel aan haar vrienden merken of ze iets verteld heeft over je. Wanneer haar vrienden staan te kijken, te lachen en te giechelen, dan weet je dat ze allerhande zaken over je verteld heeft. Opgelet dat je de signalen juist interpreteert. Het kan ook zijn dat ze haar aan het plagen zijn. Luister dus naar de woorden: stop met plagen of wees stil.

Assistentie

Meisjes doen alles om aandacht te trekken. Wanneer ze bijvoorbeeld roept, ik heb het koud, dan kan je haar je trui of jas aanbieden. Dat is een teken dat je om haar geeft. Is er een andere jongen je voor, dan kan het zijn dat ze het gebaar afwijst en zegt dat ze jouw jas of trui wel zal gebruiken.

Lachen

Is er een meisje dat je leuk vindt, kan je haar testen door lief en vriendelijk naar haar te lachen. Is het meisje geïnteresseerd, dan zal ze op jouw lach vriendelijk terug lachen en je meestal achterna kijken. Is ze niet onder de indruk zal ze nog altijd vriendelijk terug lachen maar dit zonder na te kijken of te blijven staren.
Opgelet, indien ze in het bijzijn is van haar vrienden, kan ze het proberen te verbergen omdat ze te verlegen is om het toe te geven dat ze gevoelens heeft voor jouw. Ze kan je dus straal negeren maar net op de moment dat je vertrekt, je nog even achterna kijken.

Lichaamstaal

Je kan veel leren uit haar lichaamstaal. Dat gaat van duidelijke flirt signalen naar kleine onschuldige handelingen. Er zijn veel signalen die je kunnen duidelijk maken of ze je graag heeft. Bijvoorbeeld wanneer een meisje met haar handen weg van haar lichaam naar je praat, dan is ze zeer zelfzeker om met jou te praten. In tegenstelling, heeft ze haar armen gekruist of houdt ze een arm vast in een gesloten positie, dan wilt dit zeggen dat ze nerveus en verlegen is om met je te praten.

Een ander duidelijk signaal kan zijn wanneer ze regelmatig haar lippen aanraakt met haar handen, bijvoorbeeld wanneer ze naar je luistert. Of een ander signaal kan zijn wanneer ze regelmatig zachtjes op haar lippen bijt. Dat is een teken dat ze je zeer graag mag en zelfs een beetje opgewonden is.

De kleine dingen

Meisjes die een jongen graag hebben gaan in een soort van "zorg" mode. Bijvoorbeeld ze zal kleine zaken voor je doen zoals simpelweg een drankje halen voor je wanneer je dorstig bent. Maar dat kan even goed eten klaarmaken zijn wanneer een meisje je uitvraagt om te komen eten. Ze zal extra haar best doen, de tafel zo mooi mogelijk opdekken en het waarschijnlijk wat romantisch maken.
Sommige meisjes zullen te verlegen zijn om de vraag zelf te stellen, niet alleen omdat ze verlegen zijn maar misschien dat ze een slechte ervaring gehad hebben in het verleden met dating. Wil je zelfzeker overkomen, kan je haar altijd zelf vragen om uit eten te gaan. Hapt ze snel toe, dan kan ze zelf nog altijd voorstellen om lekker te koken of uit eten te gaan.

Conclusie

De gouden regel is dat meisjes graag aandacht krijgen maar je mag hier zeker niet in overdrijven want dat geeft een omgekeerd effect. Teveel aandacht zoals teveel bellen, te veel zaken willen doen geeft eerder een gevoel van stalking. Probeer dus eerlijk en oprecht te blijven ook met jezelf. Als je iemand graag hebt, kan je dat even testen of het wederzijds is en ga er dan recht op af door het haar te vertellen.
Wacht niet te lang een meisje te vertellen dat je haar mag. Te lang wachten kan het signaal geven dat je niet geïnteresseerd bent en misschien geeft er het dan op.
© 2012 - 2024 Raphaella, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Je relatie leuk houden: geven en ontvangenJe relatie leuk houden: geven en ontvangenJe relatie leuk houden, is geven en ontvangen. Maar meer dan dat. Mensen die een gelukkige en leuke relatie hebben, hebb…
Je relatie leuk houdenJe relatie leuk houdenVoor degenen die een vaste relatie hebben is soms de hamvraag: hoe houd ik mijn relatie leuk? Sommige stellen raken niet…
Valentijnsdag: het gaat niet om cadeaus, maar om de aandachtValentijnsdag: het gaat niet om cadeaus, maar om de aandachtValentijn. Een mooie dag om een geliefde te overladen met cadeaus, bloemen, chocolade, kaarten en liefde en aandacht. En…
Vindt zij me leuk? Signalen verliefdheidVindt zij me leuk? Signalen verliefdheidIs zij verliefd op je? Hoe weet je of een meisje verliefd op je is? Verliefdheid bij meisjes kan ietsje anders zijn als…

Mannen zijn beter in multitasking dan vrouwenMannen zijn beter in multitasking dan vrouwenEen krasse uitspraak, want algemeen wordt aangenomen dat vrouwen beter zijn in multitasking dan mannen. Vrouwen zouden v…
Wat maakt de man of vrouw aantrekkelijk?Wat maakt de man of vrouw aantrekkelijk?Brede schouders, een mannelijke zweetlucht, een grotere penis? Grote ogen, gladde huid, jong, volle borsten? Wat zijn de…
Raphaella (256 artikelen)
Gepubliceerd: 25-10-2012
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Man en vrouw
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.