De bruid: Trouwjurk, bruidskapsel en bruidsboeket

De bruid: Trouwjurk, bruidskapsel en bruidsboeket Op een bruiloft is de bruid het middelpunt, alle ogen zijn op haar gericht. Het is daarom belangrijk om er goed uit te zien op je grote dag. Natuurlijk wil je een perfecte trouwjurk die helemaal bij je past. Maar ook je trouwschoenen, sluier, bruidskapsel en bruidsboeket verdienen de nodige aandacht.

Trouwjurk

Een trouwjurk is er in veel verschillende prijsklassen te vinden. Een simpel model kun je voor ongeveer vijfhonderd euro krijgen. Dit is een jurk die met de machine is gemaakt en waar weinig handwerk aan te pas is gekomen. Gemiddeld kost een trouwjurk echter tussen de vijftienhonderd en tweeduizend euro.

Natuurlijk ben jij degene die de jurk uitzoekt en zal de bruidegom hem waarschijnlijk pas op de dag zelf zien, toch is het verstandig om een beetje rekening met hem te houden. Tenslotte wil je de bewonderende blik in de ogen van je grote liefde niet missen. Bekijk daarom van te voren samen naar verschillende modellen en kleuren jurken zodat duidelijk wordt wat zijn smaak is.

Zoek je een jurk die bij de nieuwe trouwtrends past? Opvallende structuren zoals veren, plooien en rafels zijn helemaal in. Een open rug maakt je klassieke trouwjurk sexy, maar je kunt ook kiezen voor een jurk met een hoge neklijn met kant. Natuurlijk hoeft een trouwjurk niet altijd lang te zijn. Je kunt ook kiezen voor een gewaagde korte jurk.

Trouwschoenen

Schoenen zijn wel niet altijd goed zichtbaar onder een bruidjurk, toch is het een onderdeel waar goed over nagedacht moet worden. Bij een lange jurk zullen je schoenen niet opvallen. Het is dan zonde om honderden euro’s uit te geven aan een paar designerpumps. Vind je het lastig om de hele dag op hoge hakken te lopen? Je kunt ook best een paar ballerina’s onder je trouwjurk dragen, het zal niemand opvallen. Veel bruiden dragen het liefst pumps tijdens de ceremonie en platte schoenen op het feest. Dit is helaas niet altijd mogelijk. Tenslotte wordt de jurk op maat gemaakt en zal hij precies ter hoogte van de grond hangen. Wanneer je de lengte van de jurk aanpast aan je enorm hoge hakken, zal de jurk veel te lang zijn tijdens het feest. Hier moet je dus rekening mee houden. Onder een korte trouwjurk horen uiteraard stijlvolle pumps.

Bruidskapsel

Als je geen opvallende sieraden draagt, kun je een mooi accessoire voor je haar kiezen. Een birdcage veil is een goed alternatief voor de traditionele sluier. De birdcage veil is een mini sluier die je in het haar vastzet. Hij valt zo over de bovenkant van je gezicht heen. Houd je helemaal niet zo van sluiers? Maak dan bloemen, veren of glinsterende steentjes vast in je haar om extra op te vallen.

Bruidsboeket

Een bruidsboeket is een zeer belangrijk onderdeel voor de bruid, omdat het zo’n eyecatcher is. Daarom moet dit boeket ook perfect passen bij de jurk, de make-up en de lengte van de bruid. Vaak worden er felle kleuren gebruikt in het bruidsboeket, zeker wanneer de jurk wit is. Dit staat prachtig op de foto’s. In de winter worden er andere bloemen gebruikt dan in de zomer. Daarnaast zijn er nog verschillende vormen die het bruidsboeket kan hebben. De biedermeier is een rond boeket met kortstelige bloemen in een halve bol. De druppel heeft ook de vorm van een bol, maar loopt onderaan uit in een punt. Een ingewikkelder bruidsboeket is de waterval. Hierbij worden lange bloemen gebruikt die naar beneden hangen. Een lineair bruidsboeket loopt niet naar beneden, maar omhoog in de vorm van de letter Y. Vaak worden hier maar één of twee soorten bloemen voor gebruikt. De modernste vorm van het bruidboeket is eigenlijk niet eens een boeket, maar slechts één grote bloem zoals een roos of een orchidee. Eigenlijk kan alles, als je het zelf maar mooi vindt.
© 2012 - 2024 Mk92, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Waarom een bruid haar trouwboeket in de lucht gooitWaarom een bruid haar trouwboeket in de lucht gooitEen bruiloft kent veel tradities. Een voorbeeld van zo'n traditie is het in de lucht gooien van het bruidsboeket. Dit ri…
Zo kom je voordelig aan een prachtige trouwjurk!Zo kom je voordelig aan een prachtige trouwjurk!Iedere bruid wil er op haar trouwdag, de dag van haar leven prachtig uitzien. De meeste bruiden kiezen nog altijd voor e…
Een bruidsboeket makenEen bruidsboeket makenAls u gaat trouwen is het natuurlijk ook belangrijk om een bruidsboeket te hebben. Dit moet natuurlijk ook bij de rest v…
Trouwtradities en een originele bruiloftTrouwtradities en een originele bruiloftJe bruiloft is als het goed is één van de mooiste dagen van je leven. Natuurlijk kun je je bruiloft vieren zoals iederee…

Wat maakt de man of vrouw aantrekkelijk?Wat maakt de man of vrouw aantrekkelijk?Brede schouders, een mannelijke zweetlucht, een grotere penis? Grote ogen, gladde huid, jong, volle borsten? Wat zijn de…
Seksuele geaardheidSeksuele geaardheidUit onderzoek blijkt dat 5 tot 10% van de wereldbevolking homoseksueel of biseksueel is. Dit is echter moeilijk exact te…
Bronnen en referenties
  • www.zankyou.nl
Mk92 (81 artikelen)
Laatste update: 15-11-2015
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Man en vrouw
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.