Gaat mijn partner vreemd? De signalen van vreemdgaan

Gaat mijn partner vreemd? De signalen van vreemdgaan Vreemdgaan, veel mensen zijn er op tegen en zeggen dat ze het nooit zullen doen. Toch is uit onderzoek gebleken dat 31% van de mensen vreemdgaat. Als partner kun je zomaar je vermoedens hebben. Wanneer de ander opeens verandering in uiterlijk of gedrag laat zien, kan dit een teken zijn dat hij of zij vreemdgaat. Wat zijn de signalen van vreemdgaan? En hoe kun je er het best mee om gaan? Zorg er in ieder geval voor dat je bewijsmateriaal verzamelt. Wie weet gaat je partner helemaal niet vreemd en zit hij gewoon even niet zo goed in zijn vel.

Het gebruik van de laptop

Een signaal dat er op kan duiden dat je partner vreemdgaat, is het gebruik van de pc of laptop. Staat er opeens een wachtwoord op zijn laptop, terwijl dit voorheen nooit het geval was? Dan kan dit een signaal zijn dat hij iets te verbergen heeft.

Maar er zijn nog andere signalen aan de hand van het computergebruik van je partner, die erop kunnen duiden dat er iets speelt. Let bijvoorbeeld eens op de internetgeschiedenis. Staan hier vreemde websites in? Of is de internetgeschiedenis na iedere internetsessie gewist? Wanneer je partner vreemdgaat, zal hij zijn uiterste best doen op zijn sporen uit te wissen. Wellicht zat je partner eerst altijd lekker met de laptop op de bank naast jou, en nu opeens altijd op zolder of in zijn 'computerkamer'. En klikt hij opeens allerlei venster dicht wanneer je eraan komt lopen? Ook dit kan aangeven dat je partner iets te verbergen heeft.

Het gebruik van de mobiele telefoon

Vreemdgaan gaat vaak gepaard met gebruik van de mobiele telefoon. Wanneer je het niet vertrouwd, kijk dan zijn smsjes, WhatsApp gesprekken, Facebook messenger en telefoongesprekken eens na. Wellicht zal dit niet makkelijk gaan, want mensen die vreemdgaan zijn vaak erg op hun hoede. Zij laten hun mobiele telefoon in veel gevallen niet zomaar in de huiskamer liggen, maar houden hem continu bij zich, bijvoorbeeld in de broekzak.

Sociaal gedrag

Ook het sociale leven van je partner kan door vreemdgaan veranderen. Moet hij opeens wel erg vaak overwerken? Of heeft hij andere 'belangrijke' afspraken met collega's of bekenden? Bekijk goed of je kunt ontdekken of hij echt op deze zogenaamde afspraken was. Spreek je bijvoorbeeld zijn vriend, of collega? Dan kun je best eens een visje uitgooien, door bijvoorbeeld te vragen 'hoe vond jij die avond..?'. Wees in ieder geval altijd op je hoede wanneer je partner opeens vaak over een bepaalde collega praat. 15% van alle mensen geeft namelijk aan weleens een relatie te hebben gehad met een collega.

Uiterlijk

Iemand die vreemdgaat heeft de neiging om opeens veel meer aan zijn uiterlijk te gaan doen. Hij moet voor zijn gevoel namelijk opnieuw iemand zien te veroveren, en wil er om die reden goed uitzien. Heeft je partner opeens een nieuw lekker luchtje op naar zijn werk? Of opeens een hip kapsel?

Ook andere kleine details kunnen erop duiden dat je partner vreemdgaat. Ruikt hij opeens anders dan normaal wanneer hij thuiskomt? Vind je condooms in zijn auto of werk tas? Of zitten er opeens haren (anders dan die van jezelf), aan zijn kleding of in zijn auto? Wellicht vind je steeds vreemde vlekken in zijn kleding. Dit alles kan erop duiden dat je partner vreemdgaat.

Ga het gesprek aan met je partner

Om je partner echt te confronteren met zijn gedrag, zit er helaas niets anders op dan bewijsmateriaal verzamelen. Ook wanneer je vermoedens nog zo sterk zijn, zonder bewijsmateriaal ben je nergens. Natuurlijk moet je ook goed op jezelf blijven letten. Wanneer je eenmaal in je hoofd hebt zitten dat je partner vreemdgaat, is het moeilijk om dit idee er weer uit te krijgen. Ook wanneer je partner dus eigenlijk helemaal niet vreemdgaat.

Wanneer je zeker denkt te weten dat je partner vreemdgaat, ga dan eens een gesprek met hem aan. Je hoeft hem natuurlijk niet direct van van alles te beschuldigen, want dit werkt waarschijnlijk alleen maar in je nadeel. Je partner zal hoogstwaarschijnlijk niet toegeven dat er iets speelt. Maar vraag bijvoorbeeld eens hoe hij nu eigenlijk over vreemdgaan denkt. Waarschijnlijk hebben jullie het hier al eens eerder over gehad tijdens jullie relatie. Is zijn mening veranderd ten opzichte van de vorige keer dat jullie dit onderwerp bespraken? Veel 'vreemdgangers' zeggen namelijk dat vreemdgaan niet altijd het einde van een relatie hoeft te betekenen.

Natuurlijk hoeven bovenstaande punten niet in alle gevallen te betekenen dat je partner er een ander op nahoudt, het zijn slechts factoren die vaak voorkomen wanneer iemand vreemdgaat.

Een belangrijke kanttekening:
Dit artikel is geschreven in de hij-vorm, echter geldt dit natuurlijk net zo goed in de zij-vorm.
© 2012 - 2024 Denn, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Signaal vreemdgaan: hoe herken je overspel?Signaal vreemdgaan: hoe herken je overspel?Vreemdgaan herkennen: hoe herken je vreemdgaan? Vermoed je dat je partner je ontrouw is? Ben je bang dat je partner je b…
Onderzoek vreemdgaanOnderzoek vreemdgaanExacte cijfers over vreemdgaan zijn moeilijk te verkrijgen, een reden is omdat er een taboe heerst over het onderwerp vr…
Beginfase vreemdgaan, de voor- en nadelenBeginfase vreemdgaan, de voor- en nadelenOpmerkelijk dat de partner die verliefd is geworden op een ander zo gemakkelijk vreemd kan gaan zonder goed de voor en n…
Verklaring vreemdgaanVerklaring vreemdgaanVreemdgaan is een natuurlijke drift, vol met passie en hartstocht. Vreemdgaan wordt sterk veroordeeld. Toch zijn er veel…

Seksuele geaardheidSeksuele geaardheidUit onderzoek blijkt dat 5 tot 10% van de wereldbevolking homoseksueel of biseksueel is. Dit is echter moeilijk exact te…
Echtscheiding - inzicht in de juridische gevolgenEchtscheiding - inzicht in de juridische gevolgenJaarlijks stijgen het aantal echtscheidingen. Ondanks de crisis en de economische malaise, blijven mensen scheiden van e…
Bronnen en referenties
  • www.vreemdgaan-overspel.nl
Denn (148 artikelen)
Laatste update: 23-02-2017
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Man en vrouw
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.