Leven met engelen

Leven met engelen Je eigen beschermengel waakt dag en nacht over je. Hoe is het om te leven met engelen en hoe maak je contact met je eigen engel?

Boodschappers tussen hemel en aarde

In de Christelijke leer zijn engelen vooral iets waar je geen aandacht voor hebt. Pas als het geboorte verhaal van Jezus gelezen wordt en de engelenschare voorbij komt zijn engelen in de picture. En natuurlijk bij Maria die erg schrikt als een engel aan haar verschijnt. Steeds meer mensen komen op één of andere manier in contact met engelen en er verschijnen heel regelmatig mooie boeken die uitleg geven over deze fantastische beschermers.

Wat is de functie van engelen?

Engelen zijn er om ons mensen te helpen. Maar veel engelen zijn werkloos, omdat hun hulp niet wordt gevraagd. Engelen zijn er om ons zieledoel eerder te bereiken. Vanuit Het Licht zien zij wat wij nodig hebben. Echter, we moeten ze zelf uitnodigen en leren aanspreken en zo ontstaat er met hen een dialoog. Moet je er spiritueel voor zijn? Welnee, maar het vraagt wel om open te staan voor wat er tussen hemel en aarde is en laat dat zijn nou juist de engelen zijn!

Zijn engelen zichtbaar?

Er zijn heel veel mensen die gewaarwordingen hebben die toe te schrijven zijn aan de aanwezigheid van engelen. Veel kinderen hebben die ervaringen ook. Het is echter geen vereiste om ze te kunnen zien, want als je ze vraagt in je leven daadwerkelijk te komen, dan zijn ze er en krijg je contact met ze; een stem in jou, een ingeving, een gedachte... een vlinder die verschijnt daar waar het onmogelijk is, of een getal wat steeds terugkeert, een veertje dat uit het niets lijkt te komen.

Stilstaan bij wat je beweegt

Als je stil bent vanbinnen, de rust opzoekt en je hart openstelt kunnen de engelen laten weten dat ze met je leven verbonden zijn.
In een soort bondgenootschap gaan ze mee op het ritme van jouw bestaan. Het maakt je leven licht, mooi, compleet. En gaandeweg ga je ervaren wat ze daadwerkelijk voor je doen, heel concreet. Openstaan voor aanwijzingen, heel klein soms, wordt de kern van je bestaan. Maar het vraagt wel om stil te staan bij wat jou beweegt in het leven. Is het een hollend en uitputtend bestaan met alleen deadlines? Wat maakt dat je zo in de actiemodus zit?

Zijn er meerdere engelen?

In het boek: Engelen helen van Annelies Hoornik legt zij uit dat verschillende engelen ook verschillende functies hebben. Neem aartsengel Michaël, deze engel snijdt koorden door die tussen jou en een ander een blokkade kunnen vormen. Aartsengel Jofiël die negatieve gedachten kan veranderen. Jeremiël helpt je als je vlucht voor je emoties, Chamuël kan je innerlijke vrede brengen. Maar wat alle engelen kunnen is helend licht brengen. Als je er om vraagt tenminste.

Hoe wordt er gereageerd als je over engelencontact vertelt?

Het is nog steeds een item waar heel beperkt over gesproken wordt en waar toch wel een taboe op ligt. Maar aan de andere kant als je iemand treft die eenzelfde ervaring heeft is het geweldig om uit te wisselen en van elkaar te leren. Kinderen staan veel dichter bij de Bron en zien en ervaren vaak veel meer. Als er positief gereageerd wordt door ouders zullen ze ook meer delen. Maar ook kinderen leren al heel jong te zwijgen en weg te drukken als de omgeving reageert op een manier van: 'wat kraam je nu voor onzin uit'. Dat is het moment dat alles binnen blijft en niet meer geuit wordt.

Vraag vanuit liefde

Als je in een moment van stilte vraagt of de engelen in je leven willen verschijnen, vraag het dan vanuit je hart en weet dat ze allang op je hebben gewacht. Zij kijken vanuit het geheel naar jouw leven. Hun antwoorden komen vanuit het Lichtend overzicht, dat soms een ander antwoord geeft dan jij zou verwachten. Eigenlijk zou je in het leven met engelen kunnen constateren: ik ben nooit meer alleen.
© 2012 - 2024 Opvoedcoach, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Boekbespreking: Hoog in de hemelBoekbespreking: Hoog in de hemelHoog in de hemel is het tweede boek van de Ierse schrijfster Lorna Byrne. Beide boeken gaan over haar ervaringen met eng…
Boekrecensie: Healing met Engelen van Doreen VirtuerecensieBoekrecensie: Healing met Engelen van Doreen VirtueIn dit boek van Doreen Virtue wordt uitgelegd hoe iedereen de hulp van engelen kan inschakelen. De schrijftaal is duidel…
mijn kijk opWat is een engelenreading?Engelen zijn lichtwezens die zich in andere dimensies bevinden. Ze zijn vrij van materie en kunnen iedere gewenste vorm…

Het schoonheidsideaal. Hoge lat of wurgend koord?De meeste mensen willen er goed uitzien. Hoge jukbeenderen, mooie haren, een slank en lenig lichaam en sprekende ogen. V…
Keuzes die het leven bepalenKeuzes die het leven bepalenHet klinkt vanzelfsprekend … je moet keuzes maken en na overdenking neem je de beslissing. Maar dan blijkt toch dat we m…
Bronnen en referenties
  • Engelen Helen-Annelies Hoornik
  • Ontdek je beschermengel-Prinses Märtha Louise en Elisabeth Samnoy
Opvoedcoach (26 artikelen)
Gepubliceerd: 05-07-2012
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Levensvisie
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.