Eeuwig ontevreden versus gelukkig worden

Eeuwig ontevreden versus gelukkig worden Eeuwig ontevreden zijn moet een ramp zijn! Niet alleen voor jezelf, maar ook je omgeving gaat gebukt onder al dat geklaag en gezeur. Een leven vol negativiteit is een leven verpesten! Het gras bij de buren is niet groener, je moet stoppen alles te vergelijken met de buren en je gaan richten op wat je wel hebt en op wat je wel kan. Eeuwig ontevreden zijn staat je eigen levensgeluk in de weg, dat kan nooit de bedoeling zijn geweest! Een overzicht:

Werken versus thuiszitten

De verplichting om elke dag naar het werk te moeten, naar dat stomme werk! Daar moet je dingen doen voor je baas die je echt niet wil doen! En dan die collega´s waar je de hele dag mee opgescheept zit! Dan maar liever thuiszitten. Lekker niets doen de hele dag! Dus stop je met werken en zit je de hele dag thuis...met als resultaat dat de verveling na een paar weken dusdanig enorm toeslaat en dat je beseft dat je de regelmaat mist, uit de maatschappij bent gestapt en geen geld meer verdient. Eeuwig ontevreden?

Ongelukkig relaties versus de grote liefde

Als je samen bent met je partner droom je ervan om alleen en zelfstandig te zijn. Geen beklemmende ongelukkige relaties voor jou! Als je na enkele grote drama´s dan eindelijk alleen bent, droom je over je grote liefde. Heerlijk verliefd zijn en samen fijn gezellige dingen ondernemen...Eeuwig ontevreden?

Tropische vakantie versus vertrouwde omgeving

Als je thuis zit droom je over tropische oorden, vol met palmbomen, stranden en met de eeuwig schijnende zon. Zodra je op vakantie gaat, wil je eigenlijk het liefst naar huis, naar je eigen vertrouwde omgeving terug. Ben je dan eindelijk terug van je vakantie, mis je het bevrijdende gevoel dat niets hoeft en wil je het liefst al dat exotische plaatselijke eten van je vakantiebestemming eten. Eeuwig ontevreden?

Anderen zijn altijd tevreden, en jij bent altijd ontevreden

Op de een of andere manier lijkt het altijd dat jij pech hebt, anderen nooit. Het lijkt er altijd op dat jij op de verkeerde plek zit, anderen nooit. Het lijkt wel of anderen altijd tevreden zijn en dat jij altijd ontevreden bent! Jij kiest altijd het verkeerde!Eeuwig ontevreden?

Zeuren en klagen

Zit het nou echt in dat werken versus thuiszitten? Of zit dat ontevreden gevoel nu echt in die ongelukkige relatie versus grote liefde? Komt dat ontevreden gevoel nu echt vanuit die tropische vakantiebestemming versus je eigen vertrouwde omgeving? Zijn die anderen echt altijd tevreden en jij aleen maar ontevreden? Of zit het in jou? Zit dat ontevreden gevoel in jou? Ben je enkel en alleen aan het zeuren en klagen de hele dag omdat je je concentreerd op wat je NIET hebt, in plaats op wat je WEL hebt?

Niets deugt!

Besef je dat doordat je je zo concentreert op de zaken die je NIET hebt en op zaken die je NIET bent, dat je vervolgens uitsluitend de dingen nog maar ziet die niet deugen? Omdat je uitsluitend de dingen nog kan zien die NIET goed gaan. JMet als resultaat dat het vroeger beter was, dat het gister beter was, dat het ergens anders beter is, dat het vooral bij de buren beter is!

Negatief beeld van het leven, van jou leven

Door je uitsluitend te concentreren op de zaken die je NIET hebt en op zaken die je NIET bent, verknal je je eigen leven. Automatisch ontwikkel je zo´n negatief beeld over je eigen leven, dat je je eigen geluk in de weg staat.

Eerlijk en verstandig

Als je zo´n negatief beeld hebt ontwikkeld over je eigen leven, zo´n zeur en klaagbeest bent geworden voor je omgeving, lijkt het misschien een vrij onschuldige manier van leven, maar je verpest echt je eigen geluk. Je staat je eigen geluk in de weg! En dat kan nooit de bedoeling zijn geweest om zo je eigen leven te vergooien en onder te dompelen in zoveel negativiteit! Het is handiger en verstandiger om te kijken in je leven wat je WEL hebt, welke zaken je WEL hebt en wie je WEL bent! Bedenk hoe goed, eerlijk en waardevol deze kijk op het leven voor jou betekent!

Gras bij de buren echt groener?

Als je jaren lang eeuwig ontevreden bent geweest is de ommezwaai naar een positieve kijk op je eigen leven een behoorlijk moeilijke opgave, geen onmogelijke maar een zware en moeilijke opgave! Ook jij, die voorheen altijd zo ontevreden is geweest, zal gana ontdekken dat je eigen gras veel groener is dan dat gras bij de buren! Dat gras van vroeger en later en bij de buren is eigenlijk best wel verdort en gelig geworden...

Jouw eigen gras is groener!

Krijg je een kleine inzinking? Twijfel je of je eigen gras inderdaad wel groener is dan dat bij de buren? Stop eens met het vergelijken van je gras met die van de buren! Ga naar buiten, verzorg je eigen gras en geef het voldoende water! Moet je eens zien hoe snel jouw gras stukken groener is dan dat van de buren!
© 2009 - 2024 Roberta, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Bedrijfsresultaat verbeteren: omgaan ontevreden medewerkersBedrijfsresultaat verbeteren: omgaan ontevreden medewerkersBedrijfsresultaten kunnen tegenvallen als er ontevreden medewerkers werkzaam zijn binnen het bedrijf. Ontevreden medewer…
Waarom klagen oude mensen?Waarom klagen oude mensen?Waarom ouderen of bejaarden meer lijken te klagen of te zeuren dan jongeren. Tenminste, dat denken de meesten. 65-plusse…
Klagen is goed voor je maar wanneer moet je minder klagen?Klagen is goed voor je maar wanneer moet je minder klagen?Ongemerkt klagen we wat af. Voor veel mensen is het glas half leeg. Alles wat tegenzit wordt benoemd. Het weer, het werk…
Ontevreden mensenOntevreden mensenWie voelt zich aangesproken als je over ontevreden mensen spreekt? Weinig mensen, althans in eerste instantie. Tot het m…

Omgaan met kritiek versus gelukkig wordenOmgaan met kritiek versus gelukkig wordenWat ons gelukkig maakt in het leven is steun, waardering en acceptatie van anderen ontvangen vanuit onze omgeving. Hoe r…
Shintoïsme, het Japanse natuurgeloofDat het Boeddhisme in Azie veel aanhangers heeft is bij veel mensen wel bekend. Maar dat er in Japan buiten Boeddhisten…
Roberta (652 artikelen)
Gepubliceerd: 11-08-2009
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Levensvisie
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.