Motiverende quotes van beroemdheden

Sinds jaar en dag zijn er al een hoop persoonlijkheden zoals schrijvers, uitvinders, filosofen, succesvolle zakenmensen en nog veel meer beroemdheden die uitspraken hebben gedaan en zullen doen die vele mensen motiveren of op een andere manier aangrijpen zodat ze hier motivatie of inspiratie uit kunnen putten. Bij deze enkele van deze intussen wereldberoemde motiverende quotes van beroemdheden.

Albert Einstein (1879-1955)

Einstein was een Amerikaans-Zwitsers-Duitse theoretische natuurkundige en uitvinder. Hij ontwikkelde de algemene relativiteitstheorie, samen met kwantumfysica de twee steunpilaren van de moderne natuurkunde. Hij is het meest bekend vanwege zijn massa-energie vergelijking E=mc^2. In 1921 ontving Einstein de Nobelprijs voor Natuurkunde voor zijn 'rol in de theoretische natuurkunde en vooral voor de ontdekking van de wet van het foto-elektrisch effect. Einstein zelf gaf als reden voor het ontdekken en opstellen van zijn wetten en theorieën dat hij vond dat de wetten van Newton op bepaalde gebieden tekort kwamen om het volledig te kunnen verklaren.

Hij bracht de volgende wijsheden voort:
 • "Education is not the learning of facts, but the training of the mind to think." ("Onderwijs is niet het leren van feiten, maar het trainen van het brein om na te kunnen denken")
 • "If you can't explain it simply, you don't understand it well enough." ("Als je het niet simpel kunt uitleggen, dan snap je het niet goed genoeg")
 • "Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree it will live its whole life believing that it's stupid." ("Iedereen is een genie. Maar als je een vis beoordeeld op het klimmen van een boom dan zal hij zijn hele leven denken dat hij dom is")

Nelson Mandela (1918-2013)

Nelson Mandela was een Zuid-Afrikaanse anti-apartheid revolutionist, politicus en philantroop die van 1994 tot en met 1999 president van Zuid-Afrika was. Hij is Zuid-Afrika's eerste zwarte politieke leider geweest. Zijn regering vestigde zijn aandacht vooral op het afschaffen van de apartheid door het bestrijden van racisme, armoede, ongelijkheid en raciale gelijkheid te stimuleren. Mandela werd in 1962 gearresteerd en veroordeeld vanwege het samenzweren met andere opstandelingen om een staatsgreep uit te voeren en werd een levenslange gevangenisstraf opgelegd. Uiteindelijk heeft hij 27 jaar in de gevangenis doorgebracht alvorens hij tot president werd gekozen.

Hij motiveerde en inspireerde met de volgende quotes:
 • "It always seems impossible until it's done." ("Het lijkt altijd onmogelijk totdat het wordt het gedaan")
 • "The greatest glory in living lies not in never falling, but in rising everytime we fall." ("De grootste glorie in het leven is niet nooit vallen, maar weer opstaan elke keer dat we vallen")
 • "No one is born hating another person for the color of his skin." ("Niemand wordt geboren met een haat tegen iemand anders vanwege zijn huidskleur")

Steve Jobs (1955-2011)

Steve Jobs was een Amerikaanse ondernemer, marketeer en uitvinder die de mede-oprichter, voorzitter en CEO van Apple was. Dankzij Apple is hij wereldwijd bekend als een charismatische en design-gerichte grondlegger van de PC. Ook wordt hij nog altijd gezien als de verantwoordelijke voor het veranderen van de ene na de andere industrie, van computers en smartphones tot muziek en films. Jobs richtte daarnaast ook mede Pixar Animation Studios op wat er toe leidde dat dankzij de potentie die hij er in zag de Macintosh werd gebouwd. Hij is alom bekend vanwege zijn periode als CEO van Apple vanaf 1998 waarin de ontwikkeling van de iMac, iTunes, iPod, iPhone en iPad plaatsvonden. Verder was Jobs bekend om zijn ongeëvenaarde portie zelfvertrouwen, volgens hem één van de belangrijkste oorzaken van zijn succes.

In zijn leven maakte hij de volgende bijzondere uitspraken:
 • "The ones who are crazy enough to think that they can change the world, are the ones who do." ("Degene die gek genoeg zijn om te denken dat ze de wereld kunnen veranderen, zijn degene die dat ook doen")
 • "Your time is limited, so don't waste it living someone else's life." (Er zit een limiet aan de tijd die je hebt, dus verspil die niet door het leven van iemand anders te leven")
 • "If today were the last day of my life, would I want to do what I'm about to do today?" ("Als vandaag de laatste dag was uit mijn leven, zou ik dan willen doen wat ik vandaag ga doen?")

Martin Luther King (1929-1968)

Martin Luther King was een Amerikaanse pastoor, activist en leider van de Afro-Amerikaanse Burgerrechten Beweging. Hij is het meest bekend vanwege zijn rol in de verbetering van de burgerrechten. In 1964 ontving Martin Luther King de Nobelprijs voor de Vrede voor zijn strijd tegen raciale ongelijkheid op een geweldloze manier. Hij was daarnaast fel tegenstander van de Vietnamese Oorlog, wat hij liet blijken in zijn speech 'Beyond Vietnam'. In 1968 werd hij vermoord door James Earl Ray, wat voor veel commotie zorgde in de Verenigde Staten. Jarenlang gingen de geruchten dat dit werk was van de overheid, maar die theorie is nooit bevestigd.

Hij was een geboren motivator:
 • "If you can't fly, then run. If you can't run, then walk. If you can't walk, then crawl. But whatever you do, you have to keep moving forward." ("Als je niet kunt vliegen, ren dan. Als je niet kunt rennen, loop dan. Als je niet kunt lopen, kruip dan. Maar wat je ook doet, je moet vooruit blijven gaan")
 • "Our lives begin to end the day we become silent about the things that matter." ("Onze levens beginnen te eindigen op de dag dat we stil zijn over de dingen die er toe doen")
 • "I have a dream that my four children will one day live in a nation where they will not be judged by the color of their skin, but by the content of their character." ("Ik heb de droom dat mijn vier kinderen ooit in een land zullen leven waarin ze niet beoordeeld worden op hun huidskleur maar op hun karakter")

Muhammad Ali (1942-heden)

Muhammad Ali is een voormalig professioneel Amerikaans bokser en wordt gezien als één van de grootste kampioenen in de geschiedenis in de sport, door de BCC uitgeroepen als 'Sportsman of the Century'. Hij was een controversieel persoon, bovenal bekend door het behalen van de wereldtitel zwaargewicht op 22-jarige leeftijd door Sonny Liston te verslaan. Buiten de ring pleitte hij voor religieuze vrijheid. In 1967 weigerde Ali zijn dienstplicht voor het leger vanwege zijn afkeuring van de manier waarop het Amerikaanse leger te werk ging in Vietnam. Hiervoor werd hij gearresteerd en veroordeeld. Hij moest zijn bokslicentie inleveren, waardoor hij 4 jaar lang niet kon vechten. In 1976 behaalde hij opnieuw de wereldtitel.

Ook Ali had aan zelfvertrouwen geen gebrek, zoals aan zijn uitspraken te zien is:
 • "To be a great champion, you must believe you are the best. If you're not, pretend to be." ("Om een groot kampioen te zijn moet je geloven dat je de beste bent. Als je dat niet bent, doe dan alsof het wel zo is.")
 • "I am the greatest, I said that even before I knew I was." ("Ik ben de beste. Ik zei dat al voordat ik wist dat ik het was")
 • "A man who views the world the same at fifty years old as he did at twenty had wasted thirty years of his life." ("Iemand die de wereld hetzelfde ziet op 50 jarige leeftijd als toen die 20 was heeft 30 jaar van zijn leven verspild")

Meer bekende uitspraken

Naast al deze wereldberoemde personen uit het verleden of heden zijn er nog veel meer bekende uitspraken gedaan die voor veel inspiratie, motivatie en memorabele momenten hebben gezorgd:

"A girl doesn't need anyone who doesn't need her." - Marilyn Monroe (model)

"Too many people spend money they haven't earned, to buy things they don't need, to impress people they don't like." - Will Smith (acteur)

"The truth is, everyone is going to hurt you. You just got to find the ones worth suffering for." - Bob Marley (zanger)

"Honesty is a very expensive gift. Do not expect it from cheap people." - Warren Buffet (miljardair)

"If you love two people at the same time, go for the second one, because if you loved the first, you wouldn't have fallen for the second." - Johnny Depp (acteur)

"The greatest enemy of knowlegde is not ignorance, it is the illusion of knowlegde." - Stephen Hawking (natuurkundige)

"Don't feel stupid if you don't like what everyone else pretends to love." - Emma Watson (actrice)

"The more you seek the uncomfortable the more you become comfortable" - Conor McGregor (UFC-vechter)

"Success is a lousy teacher. It seduces smart people into thinking they can't lose." - Bill Gates (miljardair)

"A pessimist sees the difficulty in every opportunity, an optimist sees the opportunity in every difficulty." - Winston Churchill (oud-premier Verenigd Koninkrijk)

"I once cried because I had no shoes to play football with, but one day I saw a man who had no feet and I realized how rich I am." - Zinedine Zidane (voormalig profvoetballer)

"Smart women love smart men more than smart men love smart women." - Natalie Portman (actrice)
© 2015 - 2024 Jesboe13, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Quotes ofwel citaten: wat zijn dat?Quotes en citaten worden vaak gebruikt. Grappige quotes kom je regelmatig tegen bijvoorbeeld op feestjes. Daarbij gaat h…
Barack Obama quotes: beroemde en komische uitspraken, quotesBarack Obama quotes: beroemde en komische uitspraken, quotesDe Amerikaanse president Barack Obama, geboren in 1961, werd op 3 juni 2008 de Amerikaanse presidentskandidaat van de De…
Johan Cruijff: beroemde uitspraken, quotes en versprekingen!Johan Cruijff: beroemde uitspraken, quotes en versprekingen!Johan Cruijff is zonder twijfel de beroemdste en beste Nederlandse voetballer ooit. De voormalige speler van onder meer…
Het positieve effect van een quote / citaatmijn kijk opHet positieve effect van een quote / citaatEen citaat of quote is een sterke one liner. De één kan je enorm raken, terwijl een ander je niet eens opvalt. Sommigen…

Geld maakt niet gelukkig... of toch wel?mijn kijk opGeld maakt niet gelukkig... of toch wel?Wat is geld? Ponden, dollars, euro’s, yen, zloty, … hoe je het ook wilt noemen, het is allemaal geld. Geld dat we allema…
Preppen: een noodsituatie overlevenPreppen: een noodsituatie overlevenAls je bekend bent met het programma Doomsday Preppers op National Geographic Channel dan zou je wellicht kunnen denken…
Bronnen en referenties
 • http://en.wikipedia.org/wiki/Muhammad_Ali
Jesboe13 (27 artikelen)
Laatste update: 28-12-2016
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Levensvisie
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.