Donald Trump: zijn vrouwen, kinderen en kleinkinderen

Donald Trump: zijn vrouwen, kinderen en kleinkinderen De op 14 juni 1946 in Queens, New York geboren Donald John Trump is vastgoedmagnaat en een bekende mediapersoonlijkheid in zijn thuisland. Op 70-jarige leeftijd wordt Trump namens de Republikeinen gekozen tot 45e president van de Verenigde Staten van Amerika. First lady wordt Melania Trump, zijn derde vrouw. Uit drie huwelijken heeft Donald Trump vijf kinderen en tien kleinkinderen. Wie zijn die kinderen, schoondochters en schoonzoon van deze invloedrijke vastgoedondernemer, auteur, presentator en tegenwoordig politicus?

Donald Trump, 45e president van de Verenigde Staten van Amerika

Donald Trump wordt in 1946 geboren als vierde van vijf kinderen van Fred Trump (1905-1999) en Mary MacLeod (1912-2000); zijn zussen en broers zijn Maryanne (1937), Fred Jr. (1938-1981), Elizabeth (1942) en Robert (1948-2020). De grootouders van zijn vaders kant komen uit Duitsland en van zijn moeders kant uit Schotland; Trumps grootouders en zijn moeder zijn allen geboren in Europa. De oorspronkelijke naam van Donald Trumps grootvader is Friedrich Trumpf; na zijn emigratie in 1885 naar New York veranderde hij zijn naam in Frederick Trump.

The Trump Organization

The Trump Organization wordt in 1923 opgericht onder de naam Elizabeth Trump & Son door Donald Trumps grootmoeder Elisabeth Christ Trump en haar dan 18-jarige zoon Fred, de vader van Donald. Begin jaren zeventig wordt Donald Trump ‘president of the company’ van het bedrijf waarvan hij de naam verandert in The Trump Organization. Het bedrijf dat zich bezighoudt met projectontwikkelingen, investeringen en vastgoedbeheer bezit anno 2020 meerdere wolkenkrabbers, golfbanen, hotels en casino’s, zowel binnen als buiten de Verenigde Staten.

Na het winnen van de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 8 november 2016 maakt Donald Trump bekend dat de leiding van The Trump Organization tijdens zijn presidentschap wordt overgenomen door Donald Jr. en Eric, zijn twee oudste zonen, en financieel directeur Allen Weisselberg. Het presidentschap van Trump duurt van 20 januari 2017 tot 20 januari 2021.

De vrouwen, kinderen en kleinkinderen van Trump

In 2005 trouwt Donald Trump met Melania Knauss; de in voormalig Joegoslavië geboren Melania is Trumps derde echtgenote. Uit de relaties met meerdere vrouwen heeft Trump anno 2019 vijf kinderen en tien kleinkinderen. Wie zijn de zonen, dochter, schoonzoon, kleinkinderen en voormalige echtgenotes van deze op het wereldtoneel invloedrijke man?

Ivana Zelníčková (eerste echtgenote)

De in voormalig Tsjechoslowakije geboren Ivana Zelníčková (1949-2022) is Donald Trumps eerste vrouw. Ivana is gescheiden van haar eerste echtgenoot als ze in 1976 Trump in New York ontmoet. De skiester is daar om de Olympische Zomerspelen van Montreal te promoten. In 1977 trouwt Ivana met Trump en ze krijgen drie kinderen: Donald Jr., Ivanka en Eric. Het huwelijk eindigt in 1992 in een scheiding. Ivana trouwt vervolgens nog tweemaal maar ook deze huwelijken stranden.

Donald Trump Jr. (zoon)

Donald Trump Jr. (1977) is het oudste kind van president Trump en zijn eerste vrouw Ivana. Samen met zijn broer Eric geeft hij leiding aan multinational The Trump Organization, het familiebedrijf dat dienst doet als vennootschap voor de zakelijke belangen en investeringen van hun vader. Trump Jr. komt regelmatig in het nieuws door ongelukkige uitspraken die hij de wereld instuurt via tweets of door foto’s van een, weliswaar legale, jachtpartij waarop hij met een dode luipaard staat afgebeeld.

Vanessa Kay Haydon (schoondochter)

In 2005 trouwt Donald Trump Jr. met model Vanessa Kay Haydon (1977) die als actrice bekend is geworden door de films Something’s gotta give en Miss USA. Met Donald Jr. heeft Vanessa vijf kinderen: de dochters Kai en Chloe en de zonen Donald, Tristan en Spencer. In maart 2018 wordt bekendgemaakt dat het echtpaar scheiding heeft aangevraagd bij de rechtbank van Manhattan; eind 2018 gaat het paar uit elkaar. Anno 2020 gaat Donald Jr. om met Kimberley Guilfoyle (1969), advocaat, tv-nieuwspersoon, mede-gastheer van The Five op Fox New en een bekende van de familie Trump.

Bron: Michael Vadon, Wikimedia Commons (CC BY-SA-4.0)Bron: Michael Vadon, Wikimedia Commons (CC BY-SA-4.0)

Ivanka Trump (dochter)

Ivanka Trump (1981) is de enige dochter van Donald en Ivana Marie Zelníčková. Aan de Universiteit van Pennsylvania studeert ze af in economie. Op 16-jarige leeftijd verschijnt Ivanka als model op de cover van het Amerikaanse teenmagazine Seventeen. In de daaropvolgende jaren staat ze op de omslagen van diverse toonaangevende tijdschriften en doet ze modelwerk voor vooraanstaande ontwerpers en kledingmerken. Anno 2019 heeft ze haar eigen sieraden- en modelijn.

Ivanka is bevriend met Chelsea Clinton, dochter van Bill en Hillary Clinton. Hun vriendschap heeft niet geleden onder de verkiezingscampagne. ‘Our friendship has never been about politics. I don’t expect it will be about politics in the future,’ zegt ze daarover.

In 2009 trouwt ze met projectontwikkelaar Jared Kushner met wie ze dochter Arabella en de zonen Joseph en Theodore heeft.

Jared Kushner (schoonzoon)

De Amerikaanse zakenman en investeerder Jared Kushner (1981) is de enige schoonzoon van president Donald Trump. Kushner heeft met name op het terrein van de digitale media een grote rol gespeeld in de verkiezingscampagne van zijn schoonvader, evenals bij de vorming van het regeringsteam in de overgangsfase tussen het winnen van de verkiezingen en de inauguratie van president Donald Trump. Kushner is samen met zijn vader eigenaar van vastgoedontwikkelaar Kushner Companies.

In 2006, hij is dan nog maar 25 jaar, wordt hij voor een bedrag van $ 10 miljoen eigenaar van het weekblad New York Observer. Na Kushner’s overname verschijnt de krant voor het eerst in tabloid formaat.

Eric Trump (zoon)

Eric Trump (1984) studeert financiën en management en geeft samen met zijn oudere broer Donald Jr. als ‘executive vice president’ leiding aan The Trump Organization. Net als zijn broer geeft Eric een toespraak op de partijconferentie van de Republikeinen aan de vooravond van de verkiezing van hun vader tot officieel presidentskandidaat. In 2006 is Eric Trump oprichter van de Eric Trump Foundation, een stichting die zich bezighoudt met het inzamelen van geld voor kankerpatiënten en terminaal zieke kinderen in St. Jude Children’s Research Hospitaal in Memphis, Tennessee. Tussen 2006 en 2016 heeft de stichting $ 16 miljoen binnengehaald.

Lara Yunaska (schoondochter)

In 2014 trouwt Eric met Lara Yunaska (1982), producer van een nieuwsprogramma op het Amerikaanse radio- en televisienetwerk CBS. In 2017 wordt hun zoon Eric Luke geboren, in 2019 gevolgd door dochter Carolina Dorothy.

Marla Maples (tweede echtgenote)

In 1993 trouwt Donald Trump met Maria Maples (1963) maar hun relatie zou volgens de geruchten al jaren daarvoor zijn begonnen. Maples is een Amerikaanse actrice en radio- en televisiepersoonlijkheid. Het huwelijk waaruit dochter Tiffany wordt geboren eindigt na zes jaar in een scheiding die met name in de Verenigde Staten de nodige media-aandacht krijgt.

Tiffany Trump (dochter)

Tiffany Trump (1993) is model en zangeres en net als haar (half)broers Donald Jr. en Eric en (half)zus Ivanka één van de sprekers tijdens de Republikeinse conventie in juli 2016. Ze is vernoemd naar het luxe Amerikaanse sieradenmerk Tiffany & Co. op Fifth Avenue in New York City. De jongste dochter van president Trump groeit op in Californië en studeert, volgens familietraditie, af aan de University of Pennsylvania. Haar vader, broer Donald en zus Ivanka hebben eveneens aan UPenn gestudeerd. Tiffany lijkt geen ambitie te hebben toe te treden tot de onroerend goed business; ze heeft haar zinnen gezet op de advocatuur.

Bron: Master Sgt. Michel Sauret, Wikimedia Commons (Publiek domein)Bron: Master Sgt. Michel Sauret, Wikimedia Commons (Publiek domein)

Melania Knauss (derde echtgenote)

In 2005 trouwt Trump met Melanija Knavs, alias Melania Knauss. Melania Trump wordt geboren in 1970 in Novo mesto in voormalig Joegoslavië (tegenwoordig Slovenië). Zij is een voormalig model, werkzaam in Milaan en Parijs voordat ze in 1996 naar New York verhuist waar ze twee jaar later Donald Trump ontmoet. In 2006 wordt ze Amerikaans staatsburger, hetzelfde jaar waarin hun zoon Barron wordt geboren. Melania, die meerdere talen spreekt, komt in 2010 met een eigen horloge- en sieradenlijn (Melania Timepieces & Jewelry) en in 2013 met een huidverzorgingslijn (Melania Caviar Complexe C6).

In de Verenigde Staten ontstaat de nodige ophef als Melania tijdens de Republikeinse conventie in juli 2016 in haar speech gelijkluidende passages gebruikt uit de toespraak van Michelle Obama acht jaar eerder. De schrijver van haar speech neemt later de verantwoordelijkheid hiervoor op zich.

Sinds 20 januari 2017 is Melania Trump ‘First lady of the United States’; zij is na Louisa Adams (geboren in 1775 in Londen) pas de tweede First lady die buiten de Verenigde Staten is geboren en de eerste van wie Engels niet de moedertaal is.

Barron Trump (zoon)

Barron (2006) is Trumps jongste zoon en het enige kind dat hij heeft met zijn derde vrouw Melania. Van zijn vaders kant heeft hij Duitse en Schotse ‘roots’ en van zijn moeders kant Sloveense. Barron is tweetalig opgevoed (Engels en Sloveens) en woont in de Trump Tower in Manhattan. Op het moment dat hij het privéonderwijs dat hij krijgt aan de Columbia Grammar & Preparatory School in Manhattan in juni 2017 heeft afgerond verhuist hij naar The White House. Barron is dan na John F. Kennedy Jr. tussen januari 1961 en november 1963 de eerste zoon van een president die in het Witte Huis woont; sinds 1963 hebben enkel presidentiële dochters gewoond aan 1600 Pennsylvania Avenue.

Echtgenote Kinderen Kinderen getrouwd met Kleinkinderen
Ivana Zelníčková
(1977-1992)
Donald Trump Jr.
(31/12/77)
Vanessa Kay Haydon (18/12/1977)
op 12/11/2005
Kai Madison Trump (12/5/2007)
Donald John III Trump (18/2/2009)
Tristan Milos Trump (2/10/2011)
Spencer Frederick Trump (21/10/2012)
Chloe Sophia Trump (16/6/2014)
Ivanka Trump
(30/10/1981)
Jared Kushner (10/1/1981)
op 25/10/2009
Arabella Rose Kushner (17/7/2011)
Joseph Frederick Kushner (14/10/2013)
Theodore James Kushner (27/3/2016)
Eric Trump
(6/1/1984)
Lara Yunaska (12/10/1982)
op 8/11/2014
Eric Luke Trump (12/9/2017)
Carolina Dorothy Trump (19/8/2019)
Marla Maples
(1993-1999)
Tiffany Trump
(13/10/1993)
Melania Knauss
(vanaf 2005)
Barron Trump
(20/3/2006)
Geactualiseerd tot en met augustus 2020

Lees verder

© 2017 - 2024 Molleke, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Ivanka Trump en haar rol in het Witte HuisIvanka Trump en haar rol in het Witte HuisIvanka Trump, geboren op 30 oktober 1981, is de dochter van Donald John Trump (de vijfenveertigste president van de Vere…
Tiffany Trump: dochter van Donald Trump en Marla MaplesTiffany Trump: dochter van Donald Trump en Marla MaplesTiffany Trump wordt in 1993 geboren als liefdesbaby van Donald Trump en actrice Marla Maples. Dit huwelijk is echter van…
Barron Trump: de zoon van Donald Trump en Melania KnaussBarron Trump: de zoon van Donald Trump en Melania KnaussOp 20 maart 2006 kwam Barron William Trump ter wereld in Florida. Barron is de jongste zoon van Donald Trump en het enig…
Het leven van Melania TrumpHet leven van Melania TrumpDonald Trump is in 2016 gekozen tot de president van de Verenigde Staten. De First Lady werd daardoor zijn derde vrouw M…

MOAB-bom (GBU-43): de zwaarste bom van het Amerikaanse legerMOAB-bom (GBU-43): de zwaarste bom van het Amerikaanse legerDe MOAB-bom is een in 2003 door het Amerikaanse leger ontwikkelde bom, die anno 2019 ook wel beschouwd wordt als het zwa…
Esperanto: de internationale taal?Esperanto: de internationale taal?Veel Nederlanders onder ons kennen diverse verschillende talen. Dat is handig voor als je bijvoorbeeld met vakantie gaat…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: U.S. Air Force Staff Sgt. Jette Carr, Wikimedia Commons (Publiek domein)
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Donald_Trump
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Ivana_Trump
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Marla_Maples
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Melania_Trump
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Donald_Trump_Jr.
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Ivanka_Trump
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Eric_Trump
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Tiffany_Trump
 • http://www.amny.com/news/elections/donald-trump-s-family-tree-melania-ivanka-tiffany-eric-and-more-relatives-1.12039888
 • http://www.townandcountrymag.com/society/politics/news/g2144/tiffany-trump-facts/
 • http://www.hellomagazine.com/celebrities/2017011935929/barron-trump-everything-you-need-to-know/
 • Afbeelding bron 1: Michael Vadon, Wikimedia Commons (CC BY-SA-4.0)
 • Afbeelding bron 2: Master Sgt. Michel Sauret, Wikimedia Commons (Publiek domein)
Molleke (292 artikelen)
Laatste update: 15-07-2022
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Internationaal
Bronnen en referenties: 14
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.