Voordelen en nadelen van de app Secret

Secret is een erg populaire app onder jongeren. Met behulp van de Secret app kunnen anoniem berichten en foto's worden gedeeld met vrienden en plaatsgenoten. Dit is voor veel jongeren natuurlijk hartstikke spannend; al je geheimen kun je eindelijk delen doordat je ze anoniem plaatst. Echter blijkt de sfeer op de app vaak niet zo gezellig te zijn. Er wordt namelijk veel gepest via Secret.

Wat is Secret?

De secret app is sinds 21 mei 2014 te gebruiken in Nederland op de platformen iOS en Android. Waar de app al zeer populair was in Amerika, is de app in 2015 ook in Nederland zeer populair geworden. Het medium wordt met name gebruikt door jongeren. Via de app kunnen anoniem berichten en foto's worden gedeeld met vrienden, plaatsgenoten of met inwoners van enkele grote bekende steden.

Bij ieder bericht is een like-button te vinden. Wanneer een bericht veel likes ontvangt komt het bericht bij 'best' te staan. Hierdoor kunnen mensen het bericht lang terug bekijken. Ook kunnen vrienden van vrienden een veel geliket bericht zien. Door deze optie kan een bericht de hele wereld over gaan.

Voordelen Secret

Je hoeft je geheimen niet op te kroppen

Doordat je je geheimen niet meer hoeft op te kroppen krijg je een stuk meer innerlijke rust. Al je geheimen kun je zo de wereld inslingeren zonder dat iemand ooit te weten komt wie het bericht heeft verstuurd.

Je kunt je gedachten verspreiden zonder beoordeeld te worden

Op Facebook en Twitter durven veel mensen vaak niet al hun gedachten te plaatsen, omdat ze bang zijn voor mogelijk negatieve reacties en consequenties. Bij de Secret app blijf je volledig anoniem en zullen er geen negatieve consequenties voor jezelf kunnen zitten aan je uitingen op de desbetreffende app.

Nadelen Secret

Pesten

Waar de anonimiteit van Secret een groot voordeel kan zijn, kan het ook een ongelooflijk groot nadeel zijn. Vaak wordt er misbruik gemaakt van de anonimiteit. In plaats van eigen geheimen te delen, worden er veelal geheimen van anderen gedeeld. Niet onregelmatig komen er naaktfoto's en zogenaamde bangalijsten van met name meisjes uit de omgeving van waar je je bevindt voorbij. In veel plaatsen treedt de politie hiertegen op. Naakfoto's worden vaak binnen enkele seconden van het medium gehaald. Echter is het kwaad dan vaak al geschied, en hebben veel mensen de foto al in hun bezit. Ook het online anoniem schelden blijkt erg populair te zijn. Hierbij blijken vooral de gelovige groepen het te moeten ontgelden.

Ruzies

Door het uitschelden van elkaar via secret ontstaan er nogal eens ruzies onder de jongeren die veelvuldig de gebruik maken van de app. Deze ruzies kunnen door middel van deze app erg uit de hand lopen. Een aantal keer is het voorgekomen dat er via Secret werd afgesproken om ergens een vechtpartij te houden. Dit is uiteraard niet de bedoeling van de app. Ook tegen deze ontwikkeling treedt de politie in veel plaatsen op. De geplaatste berichten worden door de politie gescand. Als er sprake is van serieuze dreiging tot een vechtpartij, zal in veel gevallen de politie ter plaatse optreden.
© 2015 - 2024 Hankm, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Winkelen bij Victoria's SecretVictoria's Secret verkoopt prachtige lingerie en nog veel meer. Het is van oorsprong een Amerikaanse bedrijf en daardoor…
Victoria's SecretVictoria's SecretWie kent er tegenwoordig niet het lingeriemerk Victoria's Secret? Ze staan bekend om hun mooie modellen en hun prachtige…
Huidverzorging: Gamila SecretGamila Secret zeep verzorgt de huid en stimuleert de natuurlijke balans en het ademen van de huid. Puur natuur en uiterm…
The Secret: Your wish is my commandThe Secret: Your wish is my commandJe vindt het boek terug in alle bestseller-lijsten ter wereld en ook in de meest modale boekhandel lacht de prachtige co…

Hoe kun je leren nee zeggen zonder je schuldig te voelenVeel mensen vinden het moeilijk om nee te zeggen tegen de dingen die ze eigenlijk niet willen doen. Maar als je voor de…
Het effect van een leugenHet effect van een leugenIedereen heeft wel eens een leugentje om bestwil verteld. Wanneer leugens succesvol zijn kun je hier vrolijk van worden.…
Bronnen en referenties
  • https://play.google.com/store/apps/details?id=ly.secret.android
  • http://www.androidplanet.nl/apps/wat-je-moet-weten-over-secret/
Hankm (5 artikelen)
Gepubliceerd: 18-02-2015
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Communicatie
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.