De populairste drugs

De populairste drugs Drugs heb je in verschillende soorten en maten. Je hebt drugs waar je zwaar verslaafd aan kan raken en drugs die niet zo schadelijk voor je zijn. Welke zijn nou de echte partykillers en welke kunnen weinig tot geen kwaad? En wat voor effecten voel je daarbij? Hieronder de meeste voorkomende drugs, de antwoorden daarop en meer!

De Softdrugs

Vele onder ons zien dit niet voor hen, wanneer er wordt gepraat over drugs, maar cafeïne, tabak en slaap- en kalmeringsmiddelen zijn echter ook vormen van drugs. De reden waarom het ook drugs wordt genoemd, is omdat veel mensen er verslaafd aan kunnen zijn. Ontwenningsverschijnselen zijn hier ook niet te vermijden. Toch is dit de meest makkelijke drugs om af te leren, daarom wordt het ook als soft drugs gezien.

Hasj en marihuana

Ook dit is een vorm van softdrugs. Alleen deze verslaving zou nog wel gevaarlijk kunnen aflopen. Hasj, wiet en marihuana worden als één drug samen gezien, aangezien het uit één plant komt, de hennepplant. Om marihuana of wiet te krijgen, drogen ze de vrouwelijke bloemenkoppen van het plant en laten die vervolgens verkruimelen. Wanneer ze hasj willen krijgen, dan persen ze het hars van de hennepplant in blokken of plakjes.

Wat doen de softdrugs, hasj en marihuana eigenlijk? In het kort gezegd, het versterkt de stemming. Als je gelukkig bent, voel je dit ook veel intensiever aan. Dit is op zich niet gevaarlijk, maar het kan gevaarlijk worden als je verdrietig, agressief of andere slechte stemmingen hebt. De drugs versterkt dit namelijk alleen maar. Daardoor kan je niet alleen jezelf, maar ook andere in een gevaarlijke situatie brengen. Als iemand stoned is voelt zijn lichaam, met name zijn armen en benen zwaar aan. Ook waarneem je veel intensiever, de kleuren de muziek en ga zo maar verder.
Lichamelijk kan je hieraan niet verslaafd raken, maar dat betekent nog niet dat je niet afhankelijk wordt van de drugs. Meeste mensen die dit gebruiken willen de werkelijkheid ontvluchten. Ook kan de drugs de ziekte kanker veroorzaken. Wanneer je deze drugs gebruikt, heb je meer kans op kanker, dan wanneer je tabak rookt.

De harddrugs

XTC

XTC is een populaire drugs onder de jongeren die vooral veel feesten. Het wordt voornamelijk in een pilvorm gekocht, maar het kan ook als poeder worden verkocht.
In de jaren 70 werd dit uitsluitend gebruikt door de artsen in Amerika, die het hun patiënten gaven die in inrichtingen waren. Het effect was dat ze veel opener en spraakzamer werden. Pas in de jaren 80 werd het bekend in Europa.

XTC is een harddrugs, omdat het veel gevolgen heeft. Ernstige gevolgen. Je kunt daarbij denken aan een epileptische aanval of een hartaanval. Deze gevolgen komen ook vaak voor. Van XTC kan jouw lichamelijk verslaafd raken. Ook kan je net zoals de softdrugs er afhankelijk van zijn. Het maakt dopamine in de hersens aan, waardoor het genotgevoel hoger wordt.

Heroïne

Heroïne wordt pas in de 20ste eeuw wettelijk verboden. Daarvoor was het normaal om het te gebruiken onder de oude Grieken. Het werd met trots toen aangekondigd, omdat het een pijnstillende werking had, zonder dat je er verslaafd aan zou kunnen raken. Echter is later het tegendeel bewezen.
Heroïne wordt gespoten. Dit kan erg gevaarlijk zijn, aangezien de meeste mensen niet bezig zijn met de injecties of ze steriel zijn of niet. Dit kan infecties of zelfs aids veroorzaken.
Heroïne kan ook worden gechineesd. Daar wordt het dan op een aluminiumfolie gezet en verhit. Dan wordt het met een kokertje opgezogen, waardoor het direct in de longen terechtkomt. Heroïne is 4 tot 6 uur werkzaam in het lichaam. De drug geeft een verdovende werking aan jouw gevoelens en emoties.

Cocaïne

Lang voordat cocaïne in Nederland werd geïntroduceerd, waren er mensen in Zuid-Amerika die op de bladeren ervan kauwden. Dit zou een goede ademhaling moeten geven en stimulerend werken. Pas later werd het bekend in de Verenigde Staten en daar werd het verboden. Het kwam terecht in Spanje en in heel Europa werd het vervolgens verspreid. Het werd toen verboden en kwam toen in de illegale handel. De cocaïne wordt gehaald uit de cocaplant, wat eerst ook een bestanddeel was in Coca-Cola.
De cocaïne geeft een persoon een opgewekt gevoel. Het stimuleert het zenuwstelsel. Ook vermindert het het hongergevoel en seksuele gevoelens worden meer opgewekt. Dit allemaal gebeurt alleen wanneer je een kleine hoeveelheid inneemt.

GHB

GHB is sinds kort ook erg bekend geraakt. In de jaren 70 werd het al gebruikt als een slaapmiddel. Als je het inneemt, geeft het een rustig en verdovend gevoel, mits je weinig inneemt. Wanneer je een grote hoeveelheid inneemt, voelt het meer aan alsof je dronken bent. De seksuele verlangens worden ook sterk gevoeld. Het wordt ook wel de date rape drug genoemd. Dit, omdat er mensen het in een drank kunnen gooien, zonder dat een ander daar wat van weet. GHB heeft een sterke zoute smaak, maar met een juiste hoeveelheid suiker in de drank, zou dit wel niet geproefd kunnen worden. GHB is moeilijk te doseren en daardoor heeft het veel zorg gewekt. Er zit een dunne lijn tussen, een klein beetje nemen en de hoeveelheid nemen waardoor je in een coma kan liggen. GHB is ook bekend geworden door het makkelijke recept ervan, die je zo in de keuken kan maken.
© 2011 - 2024 Dominique10, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Drugsgebruik: Hasj en WietDrugsgebruik: Hasj en WietHasj en wiet worden in Nederland veel gebruikt. Vooral pubers, die willen experimenteren hebben veel interesse in deze d…
Drugs & Drugsverslaving (soorten + effecten blowen)Je kent het wel je bent een jaar of 16 jaar en je gaat uit en komt voor het eerst in aanraking met drugs je wilt erbij h…
Hennep: Wiet en HasjAls je wiet hebt gehad kun je je heel raar en zweverig voelen en je moet dan overal om lachen. Het kan ook juist het teg…
Wiet verslavingWiet verslavingEen wiet verslaving of cannabis verslaving is een verslaving waarbij men verslaafd is geraakt aan het gebruik van wiet,…

Gevaren van drugsDrugsgebruik is niet alleen slecht voor jezelf maar ook voor je omgeving. Er zijn veel verschillende soorten drugs op de…
De effecten van cocaïneDe effecten van cocaïneCocaïne wordt wereldwijd erg veel gebruikt. De voornaamste kweker van cocaïne is Colombia. Dit land is verantwoordelijk…
Bronnen en referenties
  • www.trimbos.nl
  • Ww.wikipedia.nl
  • www.drugsinfoteam.nl
Dominique10 (6 artikelen)
Gepubliceerd: 08-05-2011
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Drugs
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.