Een reünie organiseren

Een reünie organiseren Het organiseren van een reünie kan wat tijd kosten maar het kan hartstikke leuk uitpakken, wat kan men zich nog herinneren en waar kon men allemaal om lachen? Goede en slechte herinneringen kunnen besproken worden en men kan zien hoeveel iedereen verandert is. Soms is iemand zijn leven totaal anders gelopen dan iedereen had verwacht.

Wat is een reünie?

Een reünie is als het ware het weer samen komen met oude bekende. Het woordenboek beschrijft het woord reünie ook als 'een bijeenkomst van mensen die vroeger een groep vormde'. Een reünie kan bijvoorbeeld gehouden worden met:
  • oude klasgenoten
  • oud collega's
  • leden van een sportclub
  • familie

Tijd en datum

Probeer vast een aantal datums en een tijd te bepalen voor u contact zoekt met personen. Zo kunt u direct vragen welke dag het beste uit zou komen. Beperk het tot 2 á 3 dagen en kies daarna de dag uit waarop de meeste mensen kunnen komen. Laat de dag niet te lang duren het kan super gezellig worden, maar het kan ook ongemakkelijk gaan voelen als het te lang duurt nadat u elkaar zo lang niet gezien heeft. Er komen vast weer contacten uit voort waarmee u later nog eens kunt afspreken.

Hoe vindt u personen terug?

Mocht de vereniging of school nog bestaan dan kunt u wellicht kijken of daar nog de namen bekend zijn. U heeft vast ook nog een paar namen onthouden, veel mensen hebben tegenwoordig een internetprofiel waardoor ze vrij makkelijk vindbaar zijn. U kunt via de mensen die u nog kent of kunt vinden ook weer hun laten zoeken naar anderen, misschien hebben hun ook nog contact. Een andere optie is om advertenties te plaatsen in bijvoorbeeld:
  • de krant
  • op internet
  • tijdschriften
Vermeld hier in geen namen maar bijvoorbeeld de naam van de school, vereniging of familie en het jaar of de groep waar in u destijds zat. Vergeet niet dat de mensen contact met u op moeten kunnen nemen, vermeld het adres of uw telefoonnummer bij de advertentie.

Wat gaan jullie doen?

Probeer iets te nemen wat over het algemeen in de smaak valt, ga bijvoorbeeld niet karten of paintballen, dit kan mensen afschrikken waardoor ze wellicht niet willen komen. Het is vaak ook al lastig genoeg om gepaste kleding uit te kiezen dus zorg dat de mensen niet vies hoeven te worden en niks actiefs hoeven te doen. Als u dit wel wilt geef dit dan duidelijk van te voren aan. Kies voor iets waarbij gesproken kan worden maar waarbij het niet verplicht hoeft, zo is bowlen een goede mogelijkheid of organiseer een lopend buffet bij iemand thuis of op de school of vereniging. Zo komen oude herinneringen ook weer te boven, kan je gemakkelijk heen en weer lopen waardoor men met iedereen kan praten en vallen er niet snel doodse stiltes.

Kosten

Als u gratis terecht kan bij een huis van iemand, school of clubgebouw en u wilt een lopend buffet organiseren dan kunt u ook voorstellen dat iedereen iets mee neemt. Zo hoeft een reünie bijna geen geld te kosten. Als er wel kosten bij komen kijken meld dit dan direct zodat mensen niet voor een verassing komen te staan. In de zomer kan een picknick in een park of bos uitkomst bieden. De locatie is gratis, de sfeer is ontspannen en niemand hoeft uitgebreid te koken.
© 2011 - 2024 Bembi, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Een feest, receptie of diner organiserenEen feest, receptie of diner organiserenGa je (voor het eerst) een groot diner, feest of receptie organiseren? Als je meer dan 25 of 30 gasten hebt, is het gemi…
Vriendendag of vriendenweekend organiserenEen vriendendag of zelfs een vriendenweekend is in veel vriendengroepen een terugkerend jaarevent. Het organiseren van e…
Een goedkoop kinderfeestje organiserenEen goedkoop kinderfeestje organiserenKinderfeestje hoeven niet altijd duur te zijn. U kunt een goedkoop kinderfeest organiseren en het toch erg leuk maken vo…
Salaris per vier weken of per maandDe meeste werknemers krijgen uitgekeerd per maand. Enkele werknemers ontvangen salaris per vier weken. Jaarlijks ontvang…

Als de computer je leven regeertAls de computer je leven regeertStrikt genomen is de meerderheid van de mensen verzot op nieuwe elektronische gadgets en daarom wordt er continu zoveel…
Je rijbewijs halen op je 17eJe rijbewijs halen op je 17eVanaf 1 november 2011 heb je de mogelijkheid om op je 17e te beschikken over een rijbewijs. Als je 16 bent kun je al beg…
Bronnen en referenties
Bembi (500 artikelen)
Laatste update: 30-04-2016
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.