Goede voornemens door middel van projecten

Goede voornemens door middel van projecten Als het einde van het jaar weer nadert, gaan mensen massaal denken aan wat ze het afgelopen jaar bereikt hebben en wat ze nog graag zouden willen bereiken. Het bedenken van goede voornemens is meestal het gevolg hiervan. Maar, hoe vaak houd je je aan die goede voornemens? Precies, bijna nooit! Daarom lopen er verschillende projecten waarbij je doelen voor je opstelt die je wilt behalen. Elk afgevinkt doel is weer een extra motivatie om verder te gaan. Een aantal projecten zijn het "Day zero project", het "Project 10 pan" en het "365 dagen project".

Het “Day zero project”

Het “Day zero project” is een project waarbij je 101 doelen opstelt die je in 1001 dagen moet behalen. Veel mensen houden hun doelen en vorderingen bij op een weblog of forum. Het leuke hiervan is, dat jij dus kan volgen hoe andere mensen aan het project meedoen, wat jou weer extra kan motiveren om het vol te houden. Natuurlijk kun jij ook zelf je eigen doelen en vorderingen gaan bijhouden op een blog of forum.

De eerste 3 doelen van het “Day zero project” staan al vast. Dit zijn:

1. Koop een spaarpot.
2. Doe voor ieder behaald doel een x bedrag in de spaarpot (bijvoorbeeld een Euro).
3. Doe op het einde van de 1001 dagen iets leuks met het geld.
Het sparen van geld is ook weer een extra motivatie om het project af te maken.

Het leuke van dit project is, dat niet alle doelen serieus hoeven te zijn. Heb jij ooit al eens een sneeuwpop van 2 meter willen bouwen? Of heb jij wel eens een citroen in zijn geheel willen eten? Dan is dit je kans! Bij gekke doelen kun je natuurlijk ook een weddenschap opstellen met vrienden of familie. Het geld wat je hiermee hebt verdiend, kan er ook weer bij in de spaarpot.

Project 10 pan

Bij “Project 10 pan” is het de bedoeling dat je een lijstje van 10 producten maakt die je op moet maken voordat je nieuwe producten mag kopen. Hier kan je bijvoorbeeld cosmetica of make-up op zetten, maar als jij een koopwoede op een ander soort producten hebt, kan je ook dit soort producten op je lijstje zetten.

Voordelen van het “Project 10 pan”

1. Je bent je meer bewust van wat jij normaalgesproken allemaal koopt. Misschien koop je heel veel dingen die je niet of weinig gebruikt of die al de prullenbak in gaan voordat ze helemaal opgebruikt zijn.
2. Het bespaart geld. Dit geld kun je sparen of uitgeven aan andere dingen.

Je kunt ook bij gaan houden hoeveel geld je eigenlijk bespaart met dit project. Als je weet op wat voor momenten jij bijvoorbeeld make-up koopt, ga je naar de winkel waar jij dat normaalgesproken doet en bereken je hoeveel geld je zou uitgeven als je de producten ook daadwerkelijk zou kopen.

Natuurlijk kun je er ook een “Project 5 pan” of een “Project 20 pan” van maken. Het is maar net hoe groot jij de uitdaging voor jezelf wilt maken!

Het “365 dagen project”

Het “365 dagen project” is een project waarbij je elke iets moet doen, bijvoorbeeld een foto maken of een tekening maken. Deze foto’s, tekeningen of andere dingen zet je op internet neer, zodat andere mensen jou kunnen volgen en misschien ook kunnen aanmoedigen het project door te zetten.

Varianten

  • Je kunt jezelf ook elke week een thema geven. Met dit thema maak je elke dag, een week lang, een creatie. Zo kun je bijvoorbeeld het thema “geel” kiezen of het thema “dieren”. Daag jezelf uit!
  • Is elke dag een creatie maken teveel? Maak dan wekelijks een creatie.
  • Misschien heb je thuis wel heel veel kastjes, laatjes, doosjes en bakjes waar het al gauw een troep is. Probeer je elke dag tot het opruimen van één zo’n kastje, laatje, doosje of bakje te zetten!
Als je in thema’s werkt, kun je ook de uitdaging gaan met vrienden of andere mensen, bijvoorbeeld leden van een forum. Ga met zijn allen aan de slag met dezelfde thema’s en kies elke week een winnaar uit!
© 2011 - 2024 Mirjamsel, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Goede doelen: de 1 procent clubGoede doelen: de 1 procent clubWat is de 1 procent club? Wat doet de 1 procent club? Hebben we niet genoeg goede doelen in Nederland? Waarom 1%? Wie is…
Wat is IPMA voor project managersNaast Prince II en PMI bestaat er nog een zeer belangrijke certificerings mogelijkheid voor project managers. In deze ro…
Welke projectrollen zijn er en wat doen ze?Welke rollen komen voor in een project? Als je een project gaat uitvoeren heb je bepaalde rollen nodig om het project to…
Project planning maken, voorbeeldProject planning maken, voorbeeldEen projectplanning stem je af op de grootte van het project. Soms kun je verschillende fasen in het project samenvoegen…

Je rijbewijs halen op je 17eJe rijbewijs halen op je 17eVanaf 1 november 2011 heb je de mogelijkheid om op je 17e te beschikken over een rijbewijs. Als je 16 bent kun je al beg…
De Zuid-Afrikaanse Ted Bundy: Moses SitholeIn een periode van 2 jaar vermoordde Moses Sithole 38 vrouwen. Hij bood de vrouwen een baan en lokte ze vervolgens een v…
Mirjamsel (66 artikelen)
Laatste update: 05-07-2012
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.