De leukste wc weetjes

De leukste wc weetjes De wc heeft meerdere benamingen zoals: toilet, plee, het kleinste kamertje en schijthuis. Per persoon gaan we zo'n zes tot acht keer per dag naar de wc. Dat is ongeveer 2500 keer per jaar en dat zou dus betekenen dat we in totaal 1 tot 3 jaar van ons leven op de wc zitten. Maar wat weet je nu eigenlijk over de wc? Hier volgen enkele leuke wc weetjes.

Toiletpapier

Per dag verbruiken we ongveer 57 velletjes toiletpapier. Dit zijn er 20805 per jaar!
De 81-jarige Leo Hill uit Californie heeft het tellen van de werkerlijke velletjes toiletpapier die op een rol zitten, als hobby. Hij telt deze om te kijken of de werkelijke hoeveelheid velletjes, klopt met het aangegeven aantal van de fabrikant. Meerdere malen ontdekte de man dat het werkelijke aantal echter veel minder was.

Het laatste hokje

Zoek jij in een openbaar toilet ook altijd het laatste hokje uit? Wist je dat iedereen dat doet en dat het laatste hokje dus het vieste toilet is? Voortaan kun je deze beter het eerste hokje in gaan.

Poppetjes

Een dames of heren toilet wordt aangegeven door middel van een vrouwlijk of mannelijk poppetje. Soms is het echter moeilijk te onderscheiden om welk poppetje het nu gaat. In Thailand hebben ze het nu nog moeilijker gemaakt. Op een middelbare school op het platteland werd namelijk door 200 leerlingen aangegeven dat zij tot beide seksen behoren en daarom is er nu een trans-toilet gebouwd.

China

Het grootste toilet gebouw is te vinden in China. Het openbaar toilet gebouw heeft maar liefst 3 verdiepingen met ruim duizend wc's. Ook zijn er in China, speciaal voor de Olympische spelen van 2008, toiletten voor honden gebouwd, omdat de hondendrollen de smetteloze straten van Peking bevuilde.

Zitten

57% van de vrouwen hangt boven de wc bril van een openbaar toilet. De meeste vrouwen willen liever niet op de bril van een openbaar toilet zitten, omdat daar per dag honderden anderen hun billen parkeren. Maar wist je ook dat hangend boven een bril plassen een fikse blaasonsteking kan veroorzaken?

Van de mannen gaat maar 14% niet op de wc bril van een openbaar toilet zitten. Daarentegen maakt de man de wc bril wel eerst grondig schoon met toiletpapier voordat zij plaats nemen.

Strafbaar

In de Schotse hooglanden is het strafbaar als je iemand niet in je huis naar het toilet laat gaan. Dus als je daar op vakantie bent, kun je, als je nodig moet, gewoon bij het eerste beste huis aanbellen.
In Singapore kun je een hoge boete krijgen als je de toilet niet door spoelt. Even checken dus, voordat je de toilet verlaat.

WC-rechtzaak

De Amerikaanse Cherry Hardie zakte tijdens haar toilet bezoek in de McDonald's door haar overgewicht door de pot. Ze liep hierbij schouder en armletsel op en klaagde de McDonald's aan wegens nalatigheid. Ze eist hierbij een schadevergoeding van 30.000 dollar.

Feestdag

Op 19 november is Wereld Toilet Dag. Wereld Toilet Dag is in het leven geroepen om er bij stil te staan dat het ontbreken van een goed toilet en veilig drinkwater maar liefst 28% van de wereldwijde kindersterfte veroorzaakt.
© 2011 - 2024 Jes1978, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Het kleinste kamertje opknappenHet kleinste kamertje opknappenWat moet je daar nu van maken en toch kan het kleinste kamertje in veel woonhuizen wel een opknapbeurt gebruiken. Niet i…
Beleefdheidsregels rondom de wcBeleefdheidsregels rondom de wcHoe zeg je netjes dat je moet plassen - en is het beter om het te hebben over een wc of over een toilet? Hoe moet je eig…
Toiletpapier (wc-papier)Toiletpapier is zoals de naam al zegt, een stuk papier waarmee men zijn billen en de anus afveegt op het toilet. Dat pap…
Weetjes over landenHieronder staan een aantal leuke weetjes (en het zo leuke weetjes) over verschillende landen. Bijvoorbeeld wat zijn de k…

Het Rosslyn kapel Mysterie: De Tempeliers connectieHet Rosslyn kapel Mysterie: De Tempeliers connectieDe kapel van Rosslyn dankt haar bekendheid in het derde millenium vooral aan Dan Brown's boek de 'Da Vinci Code', hoewel…
Wie krijgt een wapenvergunning?Onder voorwaarden kunt u in Nederland een wapenvergunning krijgen. Iemand die bijvoorbeeld een strafblad heeft, zal geen…
Jes1978 (53 artikelen)
Gepubliceerd: 21-04-2011
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.