Lof tijdschrift voor werkende moeders met ambitie

Een tijdschrift voor werkende moeders met ambitie gemaakt door werkende moeders. Moeders die graag succesvol zijn op zowel haar werk als thuis bij haar kinderen. Hoe combineren zij werk en gezin? Welke thema´s komen aan bod? Was de oprichting van het blad Lof voor en door werkende moeders een antwoord op de behoefte van veel werkende vrouwen?

Wat is lof?

Lof is een tijdschrift speciaal opgericht voor werkende moeders met ambitie. Het tijdschrift bestaat sinds 2007 en is opgericht door Jolanda Holwerda. Het tijdschrift verschijnt 4 keer per jaar.

Jolanda Holwerda

De oprichtster van het blad Lof is zelf een werkende moeder. Begin 2006 kreeg zij een droom om een blad te gaan maken voor werkende moeders om een platform te maken voor andere werkende moeders waar ervaringen gedeeld kon worden over de combinatie werk en moederschap. Voor veel vrouwen betekent het niet dat hun ambities verdwijnen nadat ze moeder zijn geworden en tegelijkertijd willen deze werkende moeders graag goede moeders zijn. De behoefte aan deze platform bleek groot te zijn en zo werd Lof geboren.

Tijdschrift

Het tijdschrift Lof wordt gemaakt door werkende moeders voor werkende moeders die allen graag gezin en kinderen op een positieve manier willen combineren met werk en carrière en ambities hebben op beide fronten. Zeker voor die vrouwen die graag werken en graag moeder zijn, zal het blad een grote herkenning oproepen.

Ambitie

Volgende de makers van het tijdschrift voor de werkende moeder, is ambitie de ware sleutel tot succes. De ondertitel van het tijdschrift Lof is dan ook: voor moeders met ambitie. Volgens de makers van het blad is het een leugen dat de Nederlandse vrouw vaak wordt verweten geen ambitie te kennen. In de wereld van de Lof vrouw, is succes een keuze. En iedere werkende vrouw die ambitie toevoegt aan haar keuze van succes, vergroot haar kansen.

Waarom

Waarom een tijdschrift voor moeders met ambities? Bestaan er geen voldoende tijdschriften speciaal voor de vrouw? Volgens de makers van het tijdschrift Lof zou dit tijdschrift speciaal gericht zijn op de werkende moeder die haar kan inspireren bij al haar ambities. En inderdaad, zo´n tijdschrift bestond er nog niet.

Inspiratie

Het tijdschrift Lof voor werkende moeders met ambitie staan vol met interviews van vrouwelijke ondernemers, die ook moeder zijn, die allen barsten van de ambitie en hun ervaringen, adviezen, succes en tips graag willen delen met andere werkende moeders die gevoelig zijn voor de ervaringen van andere werkende moeders.

Moederschap

Ook brengt het tijdschrift Lof voor werkende moeders een ode aan het moederschap en behandelt met grote regelmaat thema´s als:
 • Stress,
 • Schuldgevoelens,
 • Hormonen en
 • Liefde.

Thema

De thema´s die voorkomen in het blad Lof voor de werkende moeder met ambitie zijn:
 • Werk en carrière,
 • Gezin en kinderen, en de
 • Balans tussen werk en gezin.

Artikelen

Het blad Lof staat vol met informatieve artikelen voor de werkende moeder die tips en adviezen geven en vol staan met levensverhalen en ervaringen van andere werkende moeders met ambitie.

Opbrengst

Een gedeelte van de opbrengsten van het tijdschrift Lof voor en door werkende moeders met ambitie gaat naar microprojecten voor moeders die daarmee hun kinderen een betere toekomst kunnen geven.
© 2011 - 2024 Roberta, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Werkende moeder in balansWerkende moeder in balansAls werkende moeder ben je steeds op zoek naar een balans tussen het ouderschap en werk. Het is lastig om de juiste comb…
Bewust alleenstaande moederBewust alleenstaande moederJe vindt je droomprins, gaat trouwen en dan krijg je kinderen. Dit is het traditionele beeld dat veel mensen hebben bij…
Moderne vrouwen, drukke vrouwenZe doen niets dan multitasken en mindmappen. Een dag is een uitdaging met honderden taken. Alsof niets te veel is combin…
Geschiedenis beroepsarbeid van de vrouw eind 19de eeuwGeschiedenis beroepsarbeid van de vrouw eind 19de eeuwIn de 19de eeuw werden vrouwen niet uitgesloten van arbeid, vaak moesten ze wel werken wegens geldgebrek en armoede, maa…

Wat is jaloezie?Bijna iedereen heeft in het leven wel eens te maken met jaloezie. Zelfs in zo'n 1 op de 3 relaties komt jaloezie voor. O…
De mystieke Nostradamus: zijn werkmethodenDe belangstelling voor de profeet uit de Renaissance Nostradamus groeit bij elke wereld omvattende calamiteit. Hoe vaker…
Bronnen en referenties
 • http://twitter.com/JolandaHolwerda
 • http://www.lofonline.nl/?ac=CMS+Version%3A+lofonline
 • http://www.ouders.nl/moff2007-lof.htm
 • http://www.lofonline.nl/pages/lofonline/preview%20Lof
 • Lof Voor moeders met ambitie Nr 2 december 2007
Roberta (652 artikelen)
Laatste update: 19-05-2011
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.