Wat te doen bij regenweer

Wat te doen bij regenweer Regenweer is vaak een domper op het weekend of op vrije dagen. Toch betekent dit niet dat je gedoemd bent om binnen te blijven. Ook bij slecht weer kan je leuke dingen doen, zowel binnen als buiten! Met deze tips hoef je je niet te vervelen.

Buienradar

Als je 's morgens wakker wordt en het ziet er maar grijs uit kan je best even de computer erbij nemen. De website buienradar.nl kan je namelijk exact vertellen waar en wanneer het zal druppelen, regenen of gieten. De kaarten verspringen tot op de vijf minuten dus je kan perfect kijken of het droog zal zijn tussen elf en twaalf bijvoorbeeld. Het enige nadeel is dat je niet 's morgens kan kijken voor de namiddag omdat het alleen voor de eerste paar uur kan voorspellen. Buienradar is wel een leuke hulp voor wie een uurtje wil wandelen en even snel de droogste periode wil weten.

Bioscoop

Naar de bioscoop gaan is bij regenweer het ideale tijdverdrijf. Wie vroeg wakker is kan naar de film van elf uur gaan. Dit is vaak goedkoper en je hebt daarna de tijd om nog gezellig iets te gaan eten. Wie vaak naar de bioscoop gaat kan misschien ook eens kijken of het voordeliger is om een aantal ticketten tegelijk te kopen aan verminderd tarief. Deze blijven vaak lang geldig en zo heb je altijd een uitstapje achter de hand bij slecht weer.

Binnenspeeltuin

Wie kinderen heeft kan gezellig een binnenspeeltuin opzoeken. Meestal betaal je enkel toegang voor de kinderen en vaak ben je er een hele middag zoet. Zelf kan je er een pannekoekje eten en rustig bijpraten of een boekje lezen terwijl je kinderen zich uitleven.

Bibliotheek

Bibliotheken zijn niet meer de stoffige ruimtes die ze geweest zijn. Heel vaak zijn het mooie, rustige ruimtes met tafels en zetels waar je rustig de krant, een tijdschrift of een boek kan doorbladeren. Je kan er rustig een paar uurtjes doorbrengen en naar huis keren met leesboeken of hobbyboeken waar je dan weer even zoet mee bent. Ook kan je er aan voordelige prijzen CD's of DVD's huren zodat je 's avonds nog gezellig een filmpje kan zien.

Wandeling

Tenzij je van suiker bent ga je niet dood van regen. Dus wie zich moedig genoeg voelt trekt een regenjas en laarzen aan en begint aan een leuke wandeling. Ook voor kinderen is dit heel leuk. Zorg voor een goede muts en sjaal en laat je kind eens door de plassen rennen. Ideaal zijn zeewandelingen en boswandelingen omdat je hier de ruwe natuur kan aanschouwen in het regenweer. Daarna kan je ergens lekker opwarmen met een kop chocolademelk of thee.

Koken

Vergeet de klassieke vlees-groenten-aardappelschotel maar ga actief aan het werk. Plan een lekker, mooi menu en nodig een paar familieleden of vrienden uit. Een impromptu etentje houdt je de hele dag bezig en garandeert je nog leuk gezelschap ook. Waag je aan een moeilijk dessert of een hoofdschotel met typische herfst -en wintergroenten. Of vraag je vrienden om elk één gang klaar te maken en combineer je kookkunsten.

Opruimen

Opruimen is nooit leuk maar bij regenweer kan je er best gewoon aan beginnen. Maak een schotel met koekjes, zet een grote kan thee en zet het volume van de radio volledig open. Waag je bijvoorbeeld eens aan de overvolle kleerkast en verwijder alle kleren die je nooit meer zult dragen. Sorteer ze in zakken voor vrienden, familie of spullenhulp. Je doet zo iemand anders een plezier en jezelf! Ook de zolder, de keukenkasten en de speelkamer zijn plaatsjes die snel worden vergeten.

Series en DVD's

Las een lui dagje in en kijk de hele dag DVD's en series vanonder een dekentje. Bestel een pizza en sluit de dag af met een lang bad. Voel je niet schuldig omdat de hele dag niets hebt gedaan, af en toe mag dit best!

Spelletjes

Waag je nog eens aan een spelletje scrabble, risk of ganzenbord. Maak het uitdagend door de verliezer te laten koken. Wie over een WII beschikt kan ook actief een spelletje spelen. Speel tennis tegen elkaar of ga zelf op in een reeks yoga oefeningen. Ook zonder WII kan je gerust een paar rek-en strekoefeningen doen. Dit lijkt misschien vreemd maar het zal je wakkerder en ook vrolijker maken.

Winkelen

Overdekte winkelcentra zijn ook toevluchtsoorden voor slecht weer. Ga een dagje windowshoppen of mensen kijken bij een koffietje. Natuurlijk is dit niet zo lief voor je portemonnee want je zal zeker wel verleid worden om iets te kopen.

Knutselen

Tot slot kan je er een leuke knutselnamiddag van maken. Haal het kind in je naar boven en ga aan de slag met klei, brooddeeg, kraaltjes, bloemstukjes, zout kleuren, enz. Als je tussen de buien een bos induikt kan je veel materiaal halen voor een leuk herfststukje te maken. Of bak samen met je kinderen leuke koekjes die je samen versiert. Je kan je ook eindelijk op je fotoalbums stoppen. Het is niet echt knutselen maar met foto's inplakken ben je ook weer een hele namiddag bezig. En als beloning kan je daarna nostalgisch samen fotoboeken doorbladeren.
© 2010 - 2020 Slls1984, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Ik verveel me, wat kan ik doen?Ik verveel me, wat kan ik doen?Je vervelen is iets raars… of toch niet? Je verveelt je en weet niet wat je wil doen of heeft het toch een andere oorzaa…
Ik verveel me en heb niets te doen: wat nu?Ik verveel me en heb niets te doen: wat nu?Heb je niks te doen, verveel je, je? Dat is niet nodig! Er zijn zoveel leuke dingen te doen. Misschien kom je er niet zo…
Wat te doen als je je verveeltWat te doen als je je verveeltIedereen van ons krijgt wel eens te maken met zo'n baaldag wanneer je jezelf verveelt. Je vervelen kan overal gebeuren,…
Dora spelletjes – Educatieve spelletjes voor kinderenDora spelletjes zijn de favoriete educatieve spelletjes van kleine kinderen. Dora is een heel bekende cartoon op televis…

De Nationale TijdschriftenbonDe nationale tijdschriftenbon is een kaart met een bepaald tegoed voor een tijdschriftenabonnement naar keuze. Op dit mo…
Oorsprong van de mensDe robuuste, grote Australopithecinae stierven uiteindelijk uit en diens kleinere, levendiger, steeds intelligenter, ste…

Reageer op het artikel "Wat te doen bij regenweer"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Slls1984
Gepubliceerd: 28-10-2010
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Diversen
Schrijf mee!