Alles over het verzamelen van een uitzet

Het huis verlaten kan een stuk goedkoper worden als men van te voren een uitzet bij elkaar spaart. Dit zijn huishoudelijke spullen die allemaal functioneel en echt nodig zijn in ieder huis. In dit artikel kunt u alles lezen over het bij elkaar verzamelen van een uitzet en de rede waarom dit erg handig kan zijn.

Begin vroeg

Er zijn zoveel dingen die u uiteindelijk nodig zult hebben als u naar een eerste eigen woning gaat dat u niet vroeg genoeg kan beginnen met het sparen van een uitzet. Zorg dat u in het ouderlijk huis een gedeelte heeft waar u de spullen op kunt slaan of vraag eventueel of familieleden nog plek hebben. Als u vroeg begint zult u tegen de tijd dat u het huis verlaat minder geld in één keer uit hoeven te geven.

De voordelen van een uitzet

  • U kunt dingen naar uw smaak uitkiezen aangezien u er nog geen haast bij heeft
  • U hoeft geen groot bedrag in één keer uit te geven
  • U kunt iets functioneels aanschaffen als u bijvoorbeeld iets in de uitverkoop per toeval tegen komt
  • U vergeet niet zo snel spullen aangezien u de tijd had benodigdheden te verzamelen

Wat schaft u aan?

Dit kan alles zijn wat relatief tijdloos is zoals:
  • Borden
  • Bestek
  • Handdoeken
  • Beddengoed

Denk ook aan de spullen die vaak over het hoofd gezien worden zoals bijvoorbeeld een toilet borstel en/of een keukenrolhouder, kerstspullen enzovoorts. Producten als koffiezetapparaten en een pannenset kunt u wel aanschaffen maar er komen steeds nieuwe varianten van koffiezetapparaten uit waardoor u tegen de tijd dat u het huis verlaat wellicht een andere versie wilt en een pannenset moet wel toevallig geschikt zijn voor uw kookplaat. Ook te grote spullen zijn niet handig om vast aan te schaffen, wellicht weet u de inrichting van uw huis nog niet en het is vrij lastig grote spullen op te slaan.

Tweedehands spullen

Vaak hebben familieleden in de loop der jaren behoorlijk wat spullen verzameld, wellicht willen zij graag van iets af wat heel handig van pas kan komen voor u. Aangezien een huis kopen/huren een hoop geld kost is het ook niet nodig alles direct nieuw aan te schaffen. Zo kunt u eventueel ook rondneuzen in kringloopwinkels, hier verkopen ze vaak hele handige spullen voor in het huishouden die bijna niks kosten. Nog een andere optie is de vrijmarkt op Koninginnedag, het is maar eens per jaar maar er worden zoveel goede spullen voor heel goedkoop verkocht, ook kunt u nog afdingen waardoor u voor zeer weinig geld veel in kunt slaan.

Nieuwe spullen

Als u liever toch nieuwe spullen heeft kunt u eventueel een wenslijstje maken voor uw verjaardag, als u specifieke producten wilt noteer deze er dan op. Zorg wel dat u niet van verschillende mensen één zelfde product krijgt, dit zou zonde zijn en wellicht een beetje beschamend voor de familie/vrienden als ze dit opmerken. Let verder op de koopjes, niet alle producten in reclame blaadjes zijn daadwerkelijk goedkoper in de actie dan normaal. Vaak hebben winkels als bijvoorbeeld Blokker en/of Hema een paar producten die wel echt goedkoper in de winkel worden verkocht maar die niet in de blaadjes staan. Dit is bijvoorbeeld omdat deze producten uit de collectie gaan maar nog prima te gebruiken zijn.
© 2010 - 2024 Bembi, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Uitzet, bespaartips voor makkelijk en goedkoop verzamelenUitzet, bespaartips voor makkelijk en goedkoop verzamelenEindelijk op jezelf of samenwonen. Daar komt een hoop bij kijken. Zo ook een uitzet: van bestek tot een stofzuiger. Een…
Je uitzet bij elkaar verzamelenJe uitzet bij elkaar verzamelenEens komt er die tijd. Die tijd dat je je ouderlijk huis gaat verlaten. Als je je ouderlijk huis verlaat, besef je je ei…
Op kamers, waar moet je aan denken?Op kamers, waar moet je aan denken?Als je gaat studeren in een stad die niet dicht bij het huis van je ouders / verzorgers ligt is het handig om op kamers…
Geld besparen op cadeausGeld besparen op cadeausVerjaardagen, sinterklaas, kerst, Vaderdag en Moederdag zijn maar enkele voorbeelden van gelegenheden waarbij verwacht w…

De Nederlandse cel is geen hotel maar echt een gevangenisDe Nederlandse cel is geen hotel maar echt een gevangenisSteeds meer Nederlandse gevangenen krijgen de sleutel van hun eigen cel. Het ministerie van Justitie doet dat om gevange…
Barbapapa: populaire televisieserieKinderseries uit de jaren zeventig van de vorige eeuw keren en masse terug op de televisie. Zo ook Barbapapa.
Bembi (500 artikelen)
Laatste update: 17-02-2012
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.