Maak je droom werkelijkheid!

Maak je droom werkelijkheid! Dromen komen uit! Wat is jouw droom? Welke middelen hebben we nodig om onze eigen wens uit te laten komen? Oude inzichten en mystieke levenswetten kunnen er voor zorgen dat ook jouw wens en droom uitkomen! Maak je dromen waar door de volgende stappen te volgen. Maak je eigen wens tot werkelijkheid door eerst je wens hardop uit te spreken. Volg de tekenen die op je pad komen, bouw aan je zelfbewustzijn en aan je zelfvertrouwen. Dan moet het lukken: je droom komt uit!

Wat is jouw wens? Het heimelijk verlangen

Alle dromen en wensen ontstaan door het heimelijk verlangen. We zijn misschien ontevreden, of er knaagt iets aan ons. Iets moet veranderen, iets kan anders in ons leven. De eerste stap is begonnen: benoem wat je dwars zit en benoem je wens, je droom. Misschien is het een droom die je altijd hebt afgedaan als “kinderlijke onzin,” of een wens waar je nooit aan toe hebt gegeven wegens de hypotheek, of omdat je een partner hebt die je niet steunt, of omdat je te “oud” zou zijn. Maar wat als die wens, jouw droom, die nu je droomwens is en die je leven compleet maakt? Een droom die jou gelukkig maakt? Formulier zo helder mogelijk jouw droom, jouw wens. Spreek jouw droom hardop uit, eerst tegen je zelf, later tegen je dierbaren. Woorden hebben een grote krachtige scheppingskracht. Door je wens uit te spreken, is de eerste schepping al gemaakt.

Volg de eerste tekenen

Doordat je de droom hardop hebt uitgesproken, heb je de wens en je droom levend gemaakt. Je droom heeft een ziel gekregen. Noem het hoe je wil, maar er zullen “tekenen” te vinden zijn die in verband staan met jouw uitgesproken wens. Tekenen verkregen door “God”, de “kosmos”, een “almachtige kracht”. Dit zijn stuk voor stuk tekenen die je dichterbij je doel brengen. Tekenen die zich in vele vormen en hoedanigheden kunnen tentoonstellen: een artikel in de krant, een telefoontje van een oude studievriend, een regel in een gedicht. Volg deze tekenen die je helpen je doel te bereiken! Weke tekenen ontvang je? En wat doe je met deze tekenen?

Maak van je droomkasteel een echt kasteel: bouw de fundering

De droom, de droomwens, moet vaste grond onder de voeten krijgen. Je moet gaan starten met de bouw van de fundering van de droom, door je droom uit te tekenen in een plan:
  • Welke informatie heb je nodig om je droom uit te laten komen?
  • Welke boeken moet je lezen om aan informatie te komen?
  • Welke cursussen zijn nodig om je de kwaliteiten te geven die nodig zijn om je droom uit te laten komen?
  • Welk budget is er nodig om je wens uit te laten komen?
Bouw je eigen plan van aanpak door de doelstellingen te noteren en er een deadline aan vast te knopen. Begin binnen 72 uur aan de lijst van aanpak: ga binnen 72 uur aan de slag met je plan van aanpak!

Droom uit laten komen: geven en ontvangen

Geven en ontvangen zijn synoniemen van elkaar: geef altijd wat je zelf zou willen ontvangen. Een krachtiger middel om je wensen uit te laten komen bestaat haast niet. De wet van het geven en van het ontvangen. Durf te geven en je zal ontvangen! Durf iedereen, die je op de een of andere manier zou kunnen helpen met diensten om je droom uit te laten komen, te vragen om advies en hulp. Wees niet te trots om te denken dat je in staat bent om je eigen boontjes te kunnen doppen, nu heb je anderen nodig!

Welke slechte gewoonten houden je tegen?

Om de kans te krijgen om je droom waar te maken, moet er afgerekend worden met tijdrovende slechte gewoonten. Gewoonten die werkelijk zonde van je tijd zijn. Tijd die je nu aan je droom en aan je wens moet gaan besteden. Als je dagelijks 3, 4 of 5 uur achter de tv of computer zit, heb je bijna een volledige werkweek verloren aan het nutteloze tv kijken. Veel wijzer ben je er niet van geworden. Tijd dat veel beter besteed had kunnen worden aan het realiseren van je droom! Welke slechte gewoonten houd jou tegen om je droom te realiseren? Hoe kan je korte metten maken met deze slechte gewoonten, zodat je tijd overhoud voor het realiseren van je droom?

Uitstralingskracht van zelfbewuste mensen

Zelfbewuste mensen stralen een aantrekkingskracht uit die zorgen dat andere mensen hen altijd komen helpen en terzijde staan met advies. Zelfbewuste mensen trekken geluk en meevallers aan. We krijgen en ontvangen altijd wat we uitstralen. Vinden we onszelf lelijk? Camoufleren we dat om naar de grond te staren met hangende schouders? Zien we er slordig uit? Dragen we ongestreken kleding vol vlekken? Zien we er onverzorgd uit? Mensen zullen ons niet als aantrekkelijk ervaren, zullen ons over het hoofd zien en zullen ons dus niet helpen. We krijgen en we ontvangen wat we uitstralen! Jezelf accepteren en van je zelf houden zijn eerste goede stappen op weg naar zelfbewustheid.

Voorspoed versus tegenspoed

Tegenspoed is allesbehalve leuk. We leren echter wel heel veel van tegenspoed. Alsof “God, de “kosmos” of de “almachtige kracht” ons een levensles wil geven. Levenslessen die nodig zijn om onze dromen te verwezenlijken. Iedere grote leider heeft geleden, en iedere grote leider is krachtiger en machtiger uit het leiden opgestaan. Dat inspireert ons. Zowel voorspoed als tegenspoed zijn nodig om ons te doen groeien en zijn nuttig om ons doel te doen bereiken: het waarmaken van onze droom.

Overtuig de rest van de wereld

Door je vanaf het begin te gedragen alsof je droom al werkelijkheid is geworden, overtuig je niet alleen jezelf maar ook de rest van de wereld dat je droom een groot succes gaat worden!

Angst voor het succes

Een van de belangrijkste redenen waarom tot op heden het realiseren van je droom niet gelukt is, is de angst voor het succes. Angst dat het je zal lukken, angst dat de wereld je niet meer zal herkennen. Vanuit deze angst, saboteren we – onbewust! – onze droom! Want we zijn doodsbang voor succes, dat het ons zal lukken!
Als het ons lukt, zullen we veranderen, we hebben namelijk een behoorlijke ontwikkeling doorgemaakt. Er zullen nieuwe taken op ons wachten, nieuwe verantwoordelijkheden en we moeten in staat zijn om ons succes en overwinning te kunnen dragen. Daar is zelfvertrouwen voor nodig!! Een goed en gezond zelfvertrouwen opbouwen vanaf de dag dat we wisten dat we een droom hadden, zorgt dat we de angst voor het succes, de angst voor het slagen, de angst voor het laten uitkomen van onze droom, weten te verslaan! Werk dus aan je zelfvertrouwen! Maak lijstjes voor jezelf waar je goed in bent, wat zijn je goede kwaliteiten? Wat heb je tot nu toe gepresteerd in je leven? Kijk geregeld naar deze lijstjes met je goede eigenschappen!

Je droom is werkelijkheid geworden

Een goede manier om je blijvend te laten herinneren dat je alle hindernissen hebt genomen om je doel – je droom te laten uitkomen – te bereiken, is door het maken van foto´s. Door het maken van foto´s leg je het succes voor altijd vast. Foto´s die je er altijd aan doen herinneren hoe jij je eigen wensen tot werkelijkheid hebt weten te maken! Geniet van je succes!
© 2010 - 2024 Roberta, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Een wens op een kaartEen kaartje sturen, dat doen veel mensen. Negen van de tien keer staat er echter alleen een naam vermeld op het kaartje.…
De zin van het levenDe zin van het levenWanneer het gaat over 'de zin van het leven' vragen velen zich waarschijnlijk af wat dat inhoudt. De zin van het leven,…
Leuke en originele verjaardagswensenLeuke en originele verjaardagswensenIedereen vindt het leuk om een kaartje te krijgen op zijn of haar verjaardag. Het is alleen niet altijd even makkelijk o…
Leuke, originele kerstwensenHet is weer bijna kerst, en met kerst versturen en ontvangen we allemaal graag kerstkaarten. Het is een teken van wederz…

Bijzondere (kinder)namen over heel de wereldEen naam uitzoeken voor een kind valt meestal niet mee. U kunt overal inspiratie vinden, echter zit uw kind wel in princ…
Zwanenbroeders, genootschap van de Illustre Lieve VrouweDe Illustre Lieve Vrouwe Broederschap is een oecumenisch genootschap dat zich bezighoudt met de bevordering van de onder…
Bronnen en referenties
  • Stap voor stap van wens naar werkelijkheid - Geert Kimpen - Arbeiderspers
  • http://www.geertkimpen.com/
Reactie

Laura, 21-06-2010
Mooi en inspirerend artikel! Reactie infoteur, 22-06-2010
Dank je wel Laura!

Roberta (652 artikelen)
Laatste update: 19-05-2011
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.