House-Warming Party: Een feest ter ere van je nieuwe woning

Het organiseren van een housewarming is een relatief modern verschijnsel, over gewaaid uit Amerika. In "vroeger" tijden konden familie, vrienden en bekenden een nieuw huis pas bezichtigen op een verjaardag of een reguliere visite. Tegenwoordig heb je hiervoor de zogenaamde House-Warming Party’s, die steeds meer ingeburgerd raken in ons land. Eigenlijk is zo’n speciaal feest nog niet zo’n gek idee. De elementen feest en nieuwe woning vormen een goede en vooral plezierige combinatie.

Wat is een House-Warming Party?

House-Warming Party betekent letterlijk een feest om je huis te verwarmen. Het “verwarmen” gebeurt dan middels het enthousiasme en de aandacht die je nieuwe woning krijgt van je gasten. Een soort Open Huis dus maar dan met een feestelijk tintje waarbij je aan familie, vrienden en bekenden je nieuwe huis kunt showen.
House-Warming Party’s kunnen bescheiden zijn of groots uitgepakt. Intiem en informeel of juist heel publiekelijk. Dit laatste geldt bijna nooit voor ons “gewone” mensen. Maar als je beroemd bent, ontkom je hier vaak niet aan.
Bij een House-Warming Party horen lekkere hapjes, of een koud of warm buffet. En natuurlijk drank zoals heerlijke cocktails of champagne om te toasten op de nieuwe woning. Je kunt zelf alles klaarmaken of een cateringservice in de arm nemen, wat wel wat kost maar je ook een hoop werk vooraf bespaart.
Het tijdstip van een House-Warming Party is niet aan regels gebonden. Je kunt dit feest ’s middags of ’s avonds geven en tot diep in de nacht feesten als je dat wilt.

  • Momenteel is er op TV de commercial van biergigant Heineken genaamd “Heineken Housewarming Party”. Werkelijk hilarisch om te zien (vind ik persoonlijk). Wil je het YouTube-filmpje zien klik dan hier

House-Warming Party van celebrities

In de media worden House-Warming Party’s van celebrities breed uitgemeten met vermelding van de vele bekenden die onder de gasten aanwezig waren. Als voorbeeld noem ik de House-Warming Party van Tom Cruise and Katie Holmes die begin juni 2008 plaats vond. Na een jaar renovatie van het door hun gekochte huis van bijna 35 miljoen dollar vonden ze een House-Warming Party wel op zijn plaats voor hun Beverly Hills mansion.
De lijst van genodigden was een zogeheten A-list. Gasten waren o.a. Oprah Winfrey, Jennifer Lopez, Brooke Shields, Victoria Beckham, Eva Longoria Parker en Kyra Sedgwick. Uiteraard was er voor dit feest een dresscode, waar de meeste gasten zich ook braaf aanhielden.

Waarom geef je een House-Warming Party?

Je bent blij met je nieuwe woning of het nu gaat om een reeds bestaande woning of een geheel nieuwe. Iedere huiseigenaar is trots op het behaalde eindresultaat. Het bouwen en/of verbouwen heeft een hoop tijd en energie gekost. Om over de kosten die gemaakt zijn maar niet te beginnen. Tegenwoordig organiseren meer en meer mensen een middag of avond om het nieuwe huis aan vrienden en familie te laten zien, een zogenaamde House-Warming Party. Een gezellig samenzijn en de nieuwe woning laten bewonderen ineen onder het genot van een lekker hapje en drankje en eventueel muziek.

Het betrekken van een huis betekent doorgaans een nieuwe fase in iemands leven. De investering van een nieuw huis is groot. Niet alleen op financieel gebied. Je hebt ook een hoop tijd geïnvesteerd in het opknappen en inrichten van je nieuwe paleis. Als alles af is wil je het eindresultaat maar al te graag tonen aan familie en vrienden.

De voordelen van een House-Warming Party

  • Een gezellige middag of avond met je vrienden en familie. Maar nodig niet alleen je oude vrienden uit, je kunt op je House-Warming Party ook je nieuwe buren beter leren kennen.
  • Iedereen tegelijk ziet tijdens het feest je nieuwe huis en daardoor ontvang je niet een half jaar lang, iedere zaterdagvond, visite.
  • Veelal worden je tijdens de housewarming geschenken overhandigd, die je goed kunt gebruiken.

Tips:

  • Heb je bij je nieuwe stulpje een grote tot redelijk grote tuin houdt dan je House-Warming Party in de tuin en organiseer een aantal “excursies” door het huis voor kleine groepjes tegelijk.
  • Minder leuk om te vragen, maar enorm praktisch zijn cadeaubonnen. Je smaak is iets heel persoonlijks, houdt dit ook zo.
  • Verzend de uitnodigingen ruim op tijd. Doe bij de uitnodiging een routebeschrijving. Je gasten weten namelijk nog niet precies waar je woont. Vermeld ook mogelijke parkeerplaatsen.
  • Bedank uitbundig de personen die je geholpen hebben met het verbouwen en de verhuizing publiekelijk.
© 2009 - 2024 Drem, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Het organiseren van een Housewarming PartyHet organiseren van een Housewarming PartyZo, de verbouwing of verhuizing zit er eindelijk op! Alles is helemaal klaar in je woning. Vaak tijd om feestje te geven…
Stress door verhuizingStress door verhuizingHet aankopen en verkopen van een huis brengt een grote stressfactor met zich mee. De grootste stress wordt echter veroor…
Verhuizen: wat komt er bij kijken?Verhuizen: wat komt er bij kijken?Het is zover, je huis is verkocht. Nu moet je al je spullen gaan pakken en verhuizen. Bij een verhuizing komt vaak meer…
Verhuizen en verzekeringenVoordat u gaat verhuizen moet u stil staan bij uw verzekeringen. Er zijn namelijk bepaling waar u rekening mee moet houd…

Trendsetter HollywoodTrendsetter HollywoodEr is een lijn te herleiden uit de trendsetters van pakweg de afgelopen eeuw. We kopiëren met het grootste gemak wat Hol…
De taal van EuropaECB. EMU. Devaluatie. Schengen. Als het over Europa zaken gaat, worden veel woorden gebruikt die niet iedereen kent. Een…
Bronnen en referenties
  • Mijn eigen website www.giftpoint.nl
Drem (80 artikelen)
Laatste update: 26-07-2009
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.