Het organiseren van een Housewarming Party

Het organiseren van een Housewarming Party Zo, de verbouwing of verhuizing zit er eindelijk op! Alles is helemaal klaar in je woning. Vaak tijd om feestje te geven aan dierbaren ter ere van je nieuwe huis, oftewel een Housewarming Party. Een verschijnsel uit Amerika om aan vrienden, kennissen en familie je nieuwe huis laten zien door middel van een gezellig feest. Een aantal leuke en nuttige tips voor een geslaagde Housewarming Party.

Het idee achter een Housewarming Party

Oorspronkelijk komt een Housewarming Party uit Amerika. Na het verhuizen of het verbouwen en het huis helemaal klaar is, wordt er de gelegenheid gegeven aan vrienden en familie om het huis te komen bekijken. In Amerika worden er ook cadeaus gegeven aan de gastheer of gastvrouw voor het huis. Dit is gebruikelijk, maar niet verplicht.

Er zijn geen vaste regels voor het organiseren van een feest. Het dagdeel, thema en invulling is vaak naar eigen keus. Het is een gezellig samen zijn met dierbaren, waarbij het heugelijke feit van een verhuizing kan worden gevierd. Een open huis, waarbij de dierbaren een kijkje kunnen nemen en de bewoners vol trots hun nieuwe woning kunnen laten zien.

Voordelen van een Housewaring Party

  • Iedereen komt in één keer kijken. Je hebt niet maanden na de verhuizing nog aanloop van mensen die graag het huis willen bezichtigen. Met één gezellig feestje heb je dit allemaal in één keer gehad.
  • Het is een gezellige bijeenkomst van vrienden en familie. In groepjes kan het huis worden bekeken en de overige visite vermaakt elkaar onderling.
  • Vaak krijg je tijdens een Housewarming ook leuke presentjes om je nieuwe woning op te fleuren. Je kan zelf aangeven wat je nog nodig hebt of om een cadeaubon vragen.

Het organiseren van een Housewarming Party

Bij het organiseren van een housewarming komt het één en ander kijken

Uitnodiging

Via internet kan je online de genodigden een kaartje sturen. Uiteraard kan je dit ook gewoon met een handgeschreven uitnodiging doen. Vaak is dit handig te combineren met het ‘verhuiskaartje’. Het is handig om op het kaartje het nieuwe adres te vermelden, per wanneer je/jullie er in gaan, telefoonnummers en e-mailadres. Een datum, tijdstip en eventueel kadotip is ook handig om te vermelden. Soms is het ook handig om een korte routebeschrijving te vermelden.

Bedenk hoe je het wil vormgeven

Het is handig om van te voren een aantal dingen te bedenken. Welk dagdeel wordt het gehouden, wel of geen thema, cadeautips, hoe ga je het organisatorisch doen en wat voor hapjes en drankjes ga je serveren.

Het is handig om op de dag zelf genoeg zitplekken te hebben. Bedenk ook dat er rondleidingen gegeven moeten worden en het voor de visite ook leuk is als één van de bewoners beneden is. Dit afwisselen is dan ook aan te raden. Soms is het ook leuk om door middel van foto’s te laten zien hoe het was.

Van te voren regelen

Het is handig om van te voren een aantal dingen voor te bereiden, zodat je op de dag zelf minder werk hebt. Werk van te voren nog even het huis door, zodat je op de dag zelf geen aandacht meer hoeft te besteden aan het schoonmaken van het huis. Wanneer je een Housewarming Party buiten geeft, kan je hier ook het één en ander al voor klaar maken. Van te voren een boodschappenlijstje maken en de boodschappen doen, scheelt ook al een hoop.

Hapjes en drankjes

Voor de hapjes en drankjes zijn allerlei verschillende dingen te bedenken. Je kan het zelf samenstellen zoals je wilt.
  • Met lekker weer kan de barbecue worden aangezet. Een gezellige en makkelijke manier voor een hapje en drankje. Een lekkere salade, stokbrood met kruidenboter, wat verschillende soorten vlees, sausjes en je hebt al een goede basis voor een geslaagde barbecue.
  • Je kan ook kiezen voor de wat zoetere snacks. Een plak cake, zelfgemaakte appeltaart/kwarktaart, versierde cupcakes of lekere koekjes.
  • Vaak doen de gewone borrelnootjes, chipjes, stokbroodje met smeersel, frituurhapjes en dergelijke het ook goed.
  • Er kan ook gekozen worden voor een klein buffet of tapashapjes. Hier zijn goede tips te vinden.
© 2013 - 2024 Wendyonline, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
House-Warming Party: Een feest ter ere van je nieuwe woningHet organiseren van een housewarming is een relatief modern verschijnsel, over gewaaid uit Amerika. In "vroeger" tijden…
Verhuizen: Verhuiskaarten als je gaat verhuizenVerhuizen: Verhuiskaarten als je gaat verhuizenGa jij verhuizen? Dan wil je je omgeving natuurlijk best laten weten waar je gaat wonen. Hiervoor heb je talloze verhuis…
Verbouwingskosten en hypotheekVerbouwingskosten en hypotheekEen nieuwe woning kopen is in 2021 vaak duurder dan kosten van de verbouwing van een bestaand huis. Ook als het gaat om…
Stress door verhuizingStress door verhuizingHet aankopen en verkopen van een huis brengt een grote stressfactor met zich mee. De grootste stress wordt echter veroor…

Zeeuws Vlaanderen (Viva el pensionado's)Zeeuws Vlaanderen (Viva el pensionado's)Zeeuws Vlaanderen is aan het veranderen. De bevolkingssamenstelling tot aan 2030 zal langzaam maar zeker veranderen. Doo…
Een sportieve aapfactorEen sportieve aapfactorHoewel de naam 'aapfactor' een relatie lijkt te leggen met onze naaste verwanten in het dierenrijk, wordt hiermee toch e…
Wendyonline (6 artikelen)
Gepubliceerd: 28-07-2013
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.