Moederdag kado? maak het zelf

Moederdag kado? maak het zelf Binnenkort is het weer zover. Moederdag staat voor de deur. En aangezien moeders altijd roepen : Kind, je hoeft geen duur cadeau te kopen", maar wel vervelend reageren als je niets koopt, hier een paar ideeën om je moeder blij te maken, zonder dat het een aanslag doet op je financiën. Moeders vinden het ook fijn om iets te krijgen wat handgemaakt is. Moeders willen gezien worden, moeders willen weten dat je bereid bent om moeite voor ze te doen, en op deze dag helemaal.

Tuinmoeders.

Er zijn moeders die elk vrij moment de tuin induiken om "iets" te doen. Dat "iets" kan variëren tot simpelweg onkruid trekken en de stoep vrij maken van mos, tot het rondlopen met de kettingzaag om "even" een boom te snoeien.
Deze moeders maak je blij met een "groene vingers" kaart.
wat heb je nodig :
 • Een grote gele kaart (leeg) met bijpassende enveloppe.
 • 1 pakje tuinzaad naar keuze. Je kunt ook beter kiezen voor "Vergeet me nietjes", als voor worteltjeszaad, maar dat terzijde.
 • Lijm
 • Een schaar.
Ga naar een papierboekhandel en haal daar één grote gele kaart, en één kleiner mintgroen kaartje.
Op dat mintgroene kaartje teken je je hand na. Knip je hand uit. Plak deze op het pakje met zaad, en plak dit weer in de grote gele kaart.
Schrijf op de gele kaart je naam, en de wens voor je moeder.
Deze kaart kun je of opsturen ( daarvoor is de enveloppe handig), of geven met een ontbijt op bed


De "is altijd aan het knutselen moeder".

Deze omschrijving zegt het al. Deze moeder is altijd aan het knutselen en fröbelen, en zij is zelfs in staat om in elk restaurant bij andere gasten te vragen naar de lege theezakjes, omdat er van die leuke patronen opstaan. Deze moeders hebben nooit voldoende opbergruimte voor datgene wat ze bedenken.
Wat heb je nodig :
 • 1 kartonnen bewaarmap, A4 formaat.
 • 1 stapel tijdschriften.
 • Doorzichtig plakplastic.
 • Lijm.
Ga zitten met de tijdschriften, en begin te bladeren. Scheur alles eruit wat je mooi vind qua kleur of afbeelding. Hiermee maak je een collage op de kartonnen bewaarmap. Van uitgescheurde letters en woorden kun je haar naam erop plakken, of zou je er een moedersdag wens op kunnen schrijven.
Als je klaar bent met je collage op de map, plak je voorzichtig het plakplastic omheen. Inpakken en of opsturen, of geven bij een ontbijtje. Succes gegarandeerd.


De "Wil je nog een koekje" moeder.

Deze heb je in 2 soorten. Het soort moeder dat alleen maar koekjes bakt, en ze maar uit blijft delen, omdat ze anders achterblijft met ladingen koekjes, of het soort moeder dat graag koekjes deelt, want dan kan ze iets geven. Dit vraagt dus om een precieze observatie van het soort moeder dat je hebt.

Voor het bakkende soort moeder :

Ga naar de supermarkt en bekijk wat jij lekker zou vinden om te eten. Misschien is dat een appeltaart, of brownies. Of ben je helemaal verzot op bosbessenmuffins. Maak een keuze, en schaf de ingrediënten aan. Ga hierna door naar de kringloop en kijk naar een mooi "iets" waar je het in zou kunnen zetten. Dat zou een mooie schaal kunnen zijn, een grote glazen bak of een rieten koffertje, maar ook een oude bakvorm is hiervoor geschikt. Het gaat om het idee, weet je nog?
Het idee van een fruitmand, maar dan met bakspullen. Thuis aangekomen ga je zitten, en plaats je alle ingrediënten voor je op tafel, en ga je zitten kijken. Hoe passen de kleuren bij elkaar en de vormen? is de verpakking wel mooi? Versier de ingrediënten, en zet ze daarna op een aantrekkelijke manier in de mand. Zorg er alleen wel voor, dat je het recept zichtbaar houdt.

Voor de moeder die ervan houdt om koekjes te delen?

Wat heb je nodig :
 • Een oude koektrommel,
 • de lievelingskoekjes van je moeder (of die van jezelf),
 • foto's van jezelf en je gezinsleden.
 • Lijm
 • Blanke lak.
Ga naar de kringloop en zoek naar een mooie koektrommel. Sleutelwoord is hier, dat hij goed af moet sluiten. Mooi hoeft hij niet te zijn. kopieer de foto's, en beplak daar de koektrommel mee. Als je hier mee klaar bent, aflakken met blanke lak. het kan zijn dat je hier 2 lagen voor nodig bent. Vul de trommel daarna met de koekjes, en verpak dit netjes. Voor een extra attent accentje kun je er vlak voordat je de trommel geeft nog even één roos aan bevestigen.

Zo zie je, als je bereid bent om er even een klein beetje energie in te stoppen dan kun je met een cadeau op de proppen komen, waar je moeder 3 dagen stil van is. En dat is ook wat waard…
© 2009 - 2023 Sysnet, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Moederdag: een dag speciaal voor moederMoederdag: een dag speciaal voor moederGerommel in de keuken en een half uurtje later hoor je gestommel op de trap. De deur gaat open en je kleine komt met een…
Wat is Moederdag? Het ontstaan en de tradities van MoederdagMet het begin van de lente, komt ook de dag waarop de hele wereld zijn moeder eert elk jaar weer langs. Deze traditie is…
Knutselen voor moederdagKnutselen voor moederdagMoederdag komt er weer aan en moeders vinden het natuurlijk het leukst als ze iets krijgen wat het kind zelf gemaakt hee…
Moederdag, herkomst en traditieElke tweede zondag van mei wordt traditioneel Moederdag gevierd. Alle moeders van Nederland worden in het zonnetje gezet…

1 april, Alva verliest zijn bril1 april, Alva verliest zijn brilHet is voor iedereen volstrekt onduidelijk waarom 1 april de dag is om zoveel mogelijk mensen voor de gek te houden. Een…
Doden door misbruik vuurwapens van schietverenigingenDoden door misbruik vuurwapens van schietverenigingenMilitairen en politie-agenten hebben wapens tot hun beschikking. Dit hoort nu eenmaal bij hun beroep, dat inherent is aa…
Sysnet (64 artikelen)
Gepubliceerd: 17-03-2009
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.