Tips en trucs voor een representatief uiterlijk!

Tips en trucs voor een representatief uiterlijk! Hebt u moeite met kiezen van kleding, ontevreden over uw uiterlijk, misschien wel onzeker over uw hele verschijning? Onderstaande adviezen helpen u op weg waardoor u uw zelfvertrouwen op kunt krikken!

Representatief eruitzien, hoe doet men dat?

Tegenwoordig is de eerste indruk meestal de belangrijkste. Bent u iemand die vaak net niet uitgekozen wordt, ziet men u soms niet staan? Ga niet bij de pakken neerzitten en besteed meer aandacht aan uw uiterlijk, uw uitstraling zal er in ieder geval beter van worden!

Kleding

Kleuren

Uw huidskleur is bepalend voor de kleur die u goed staat. Als u weet welke kleuren u goed staan en welke niet, dan weet u ook welke kleding u absoluut niet hoeft te kopen omdat u deze hoogstwaarschijnlijk in de kast laat hangen. Weet u niet goed welk "kleurtype" u bent, dan kunt u mensen inschakelen of een workshop volgen waarin dit voor u wordt uitgezocht.

Maat

Als kleding niet past, of net te nauw is moet u het niet dragen. U moet zich “vrij” kunnen bewegen in kleding, het is echt ongemakkelijk om in kleding die te strak óf te los zit te werken. Met niet goed passende kleding accentueert u onbewust de zones die u eigenlijk wilde verhullen, en dit is iets wat u niet wilt.

Combinaties

Een truc om smaller te lijken: stem de kleur van uw broek af op uw schoenen! Rode trui en zwarte schoenen; Trek een zwarte broek aan! Lichtblauwe blouse en bruine schoenen; Trek een bruine broek aan! Nog een tip: u bent gewend om altijd een zwarte broek te dragen? Let er dan op dat uw schoenen (en sokken) ook zwart zijn!

Goede schoenen

Heel belangrijk is het om schoenen te dragen die er als nieuw uitzien. Schoenenpoetsen is een ritueel die u toch wel eenmaal per week moet bijhouden, evenals reparaties indien nodig. Het is aan te raden om goede schoenen te kopen waar u heel lang profijt van heeft, en ja, deze kosten waarschijnlijk ook meer, maar dan heeft u ook wat.

Ondergoed

Tegenwoordig is het een trend voor de jongeren onder ons om gedeeltelijk je ondergoed te laten zien in de vorm van bovenuitpiepende bandjes of randjes van boxershorts, dat wordt niet door iedereen gewaardeerd. Bent u de dertig gepasseerd dan moet u dit zeker niet meer doen, dan geeft u een goedkope indruk af, als u begrijpt wat ik bedoel. Ook is het van belang in een zakelijke omgeving discreet te zijn en dus ondergoed aan te hebben dat niet “toont”. Dit geldt voor slips, maar ook voor beha’s. Koopt u alleen beha’s die u goed passen, vraag eventueel advies in de lingeriewinkel.

Make-up

U dient uw make-up aan te passen aan het tijdstip van de dag: Voor overdag een lichte opmaak, ’s avonds mag het uitbundiger. Pas zoveel mogelijk de kleur van uw make-up aan de kleuren van uw kleding, zodat het een geheel is.

Nagels

Houd uw nagels altijd schoon, knip ze op tijd en breng nagellak aan als u dat gepast vind. In geval van nagellak is het wel zaak om deze bij te werken zodra er een beschadiging te zien is aan de nagels. Op uw werk moet u niet te felle, opvallende nagellak gebruiken, dit mag u gerust in het weekend of op vakantie doen.

Deodorant

Heel belangrijk: kies een geur die “matcht” met uw eigen lichaamsgeur. Het kan zijn dat na een bepaalde medicatie of na een bevalling of andere gemoedstoestand uw lichaamsgeur verandert. Dan moet u op zoek naar een andere deodorant. Mocht u last hebben van overmatige transpiratie, dan kunt u ook gebruik maken van speciale inlegkruisjes in uw kleding.

Haren

Uw haar bij de kapper kleuren kan uw uiterlijk drastisch veranderen, maar dit heeft wel een prijskaartje. U kunt ook overwegen om bijvoorbeeld highlights te nemen, of een ander model te laten knippen zodat u uw uiterlijk eens verandert. Zorgt u er wel voor op tijd naar de kapper te gaan om dit bij te houden?
© 2008 - 2024 Maryp, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Persoonlijke verzorging voor mannen beauty en tipsPersoonlijke verzorging voor mannen beauty en tipsNiet alleen vrouwen maar ook mannen willen er goed uitzien! Steeds meet mannen besteden aandacht aan hun uiterlijk. Vers…
Ouder lijken door middel van make-upOuder lijken door middel van make-upIn tijdschriften, op websites, in televisieprogramma’s.. Overal wordt gesproken over tips en trucs hoe je er met behulp…
Een adviesprocesAls je ergens advies over wilt hebben, of dat nou is over je schoolkeuze, of je wel of niet bij een bepaalde sportvereni…
Tips, trucs en cheats voor Mario kart WIITips, trucs en cheats voor Mario kart WIIHier vind je verschillende tips, trucs en cheats voor Mario Kart WII. Door gebruik te maken van deze tips kun je nog sne…

Terugblik op het jaar 2008Terugblik op het jaar 20082008 is alweer een tijdje geleden, dus de precieze gebeurtenissen in dat jaar staan ons niet goed meer bij. Welke gebeur…
Waarom bestaat er geen jaar 0?Waarom bestaat er geen jaar 0?Het jaar nul bestaat alleen in uitdrukkingen, maar niet als jaartal. Dit komt omdat de ontwerper van de christelijke kal…
Maryp (11 artikelen)
Gepubliceerd: 30-10-2008
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.