Top 3 gevaarlijkste gevangenissen van de wereld

Elke gevangenis is een verschrikking, binnen de muren van een gevangenis houdt criminaliteit bijna altijd stand. Met name in Amerika is duidelijk te zien hoe er in de gevangenis bendes ontstaan, hoe er dag in dag uit mensen worden vermoord en met name worden verkracht. En hoe kan het ook anders, wanneer je de grootste criminelen van de wereld bij elkaar stopt. Velen zullen de buitenwereld nooit meer terugzien, tonen geen emotie meer en draaien hun hand dan ook niet om voor een goed gevecht.

Een woordje vooraf

Sommigen zijn bang voor wat er in de Nederlandse gevangenis gebeurd, en alle recht hebben ze daar toe, maar als je het vergelijkt met Amerika’s meest gevaarlijke gevangenissen zullen velen er al snel anders over denken. Elke gevangenis die voorkomt in de onderstaande top 3 is vergelijkbaar met de hel. Het leven in zulke gevangenissen is elke dag het zelfde, vaak zijn de cellen zwaar geïsoleerd om contact tussen gevangenen en bewakers te voorkomen. Een perfecte tactiek om onrust te voorkomen, maar de gevangenen worden er vaak niet beter van. Wanneer gevangen na lange dagen cel eindelijk eens het recreatieterrein op mogen zijn ze zo wild als een beest. Elke kans op een beetje spanning wordt aangegrepen en elk moment biedt mogelijkheden voor een gevecht. Wanneer je leeft in een van de gevangenissen aangegeven op de onderstaande lijst is je leven je nooit zeker.

In dit artikel geef ik een top 3 van de gevaarlijkste gevangenissen van de wereld. De top 3 is samengesteld door de professionals van 'America's Hardest Prison'. Lees en geniet.

Top 3 gevaarlijkste gevangenissen

  • Carandiru Penitentiary
  • Administrative Maximum Unit Prison (ADX)
  • La Sante prison

Carandiru Penitentiary

Een van de meest gevaarlijke, maar ook meest bekende 'prisons' is de Carandiru Penitentiary Prison in Zuid Amerika. De gevangenis is met name bekend omdat het wordt gebruikt voor de serie 'Prison Break.' Carandiru Penitentiary Prison is werkelijk de hel op aarde, wanneer je hier terecht komt heb je nog maar één lot. Je zult opgenomen worden in een groep en uiteindelijk sterven bij een ganggevecht, of je sterft direct.

Administrative Maximum Unit Prison

Ook de Administrative Maximum Unit Prison licht in de VS, hier komen met name de zwaardere criminelen terecht. Moordenaars, kinderverkrachters en overvallers kun je hier niet ontlopen. Net als in de eerder genoemde situaties wordt hier veel gevochten en gemoord, alhoewel er alles wordt geprobeerd om dit tegen te gaan lukt het de top criminelen vaak toch een ander of hen zelf te pijnigen.

La Sante prison

La Sante Prison, aan de naam kun je het al horen. Deze gevangenis is te vinden in ons 'bijna' buurtland Frankrijk, in Parijs. De gevangenis wordt vaker ook wel 'The Prison of Health' genoemd, dit omdat de gevangenis aan een lange straat ligt, welke weer aan een ziekenhuis gelegen is. Echt 'healthy' kun je de gevangenis echter niet noemen, het enorme gebouw is zelfs opgedeeld in verscheidene secties om rassenhaat en bende gevechten te voorkomen. Want ja, ook hier gebeurd het.

Extra

Hij hoort dan misschien niet in deze top thuis, maar bekend is de gevangenis wel! Ik heb het hier over Alcatraz. Er zijn veel spectaculaire films gemaakt over deze gevangenis, hij is zo bijzonder omdat er al direct een verschrikkelijk streng regime heerste, en omdat de gevangenis op een afgelegen eiland is gevestigd.
© 2008 - 2024 Jorisdejager, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Recensie: Prison Break (tv-serie)recensieRecensie: Prison Break (tv-serie)De tv-serie Prison Break gaat over Michael Scofield, een ingenieur die zich vrijwillig laat opsluiten in de gevangenis o…
Robert Maudsley – de ware Hannibal LecterVan de pers kreeg hij de bijnaam ‘Hannibal de Kannibaal’, maar of hij echt een kannibaal is weet men niet. Andere bijnam…
Uitje voor het hele gezin in Utrecht: Prison IslandUitje voor het hele gezin in Utrecht: Prison IslandPrison Island in Utrecht is een soort combinatie tussen Escape Room en Fort Boyard. Spreken deze spellen je aan dan is P…
Amerikaanse gevangenissenIn Amerika gaat het er in de gevangenissen heel anders aan toe dan in Nederland. De bewakers zijn daar vele malen streng…

Columbine High SchoolOp 20 april 1999 schoten twee leerlingen, Eric Harris en Dylan Klebold, van de Columbine High School in Littleton (Color…
Stad van de ZonDe Stad van de Zon is een nieuw stedelijk gebied aan de zuidkant van de gemeente Heerhugowaard, grenzend aan de gemeente…
Bronnen en referenties
  • America's hardest Prisons
Jorisdejager (4 artikelen)
Laatste update: 06-07-2010
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.