Trouwring of sieraad verloren

Trouwring of sieraad verloren Het verliezen van je trouwring of een waardevol sieraad is voor veel mensen een ramp. Bij een trouwring of sieraad kun je een bepaalde herinnering hebben aan een persoon. Het komt ook regelmatig voor dat deze persoon is overleden. Dit maakt het extra vervelend. Sieraden hebben naast emotionele waarde ook een financiële waarde. De meeste sieraden worden verloren door onoplettendheid of diefstal. Welke mogelijkheden zijn er om een sieraad terug te vinden?

Trouwring-verloren.nl

De website www.trouwring-verloren.nl is opgezet om mensen die een trouwring, armband, ketting of een anders kostbaar sieraad hebben verloren te kunnen helpen met het vinden. Sommige mensen die hun sieraden verliezen weten ongeveer de locatie waar deze kan liggen. Een sieraad kan bijvoorbeeld verloren raken met tuinieren. De persoon die zijn sieraad kwijt is geraakt, kan dan aangeven op welke plaats hij die bewuste dag heeft getuinierd. Bij trouwring-verloren.nl kunnen ze jou helpen met professionele metaaldetectors. Met een metaaldetector kunnen verloren sieraden terug gevonden worden op een diepte van ongeveer 30 centimeter. De sieraden kunnen niet alleen op het land worden teruggevonden, maar ook onder het water met een onderwatermetaaldetector. Trouwring-verloren.nl kan jouw sieraad ook onderwater zoeken met behulp van een complete duikuitrusting.

Gevonden-verloren.nl

Gevonden-verloren.nl helpt graag om een verloren trouwring of sieraad weer terug te vinden. Met metaaldetectoren kan er worden gezocht op het land of in het water, waardoor de kans groot is dat het verloren bezit wordt teruggevonden. Gevonden-verloren.nl zoekt door het hele land en rekent geen verplichte kosten waar anderen dat wel doen. Naast trouwringen en sieraden zoekt gevonden-verloren ook naar je autosleutel, telefoon of andere metalen voorwerpen. De metaaldetector zoekservice kan digitaal worden aangevraagd via de website. Gevonden-verloren.nl is ook aangesloten bij het verloren of gevonden register van de gemeenten in Nederland. Hierdoor heeft gevonden-verloren.nl al veel items teruggevonden.

Verloren of gevonden.nl

Op de website www.verlorenofgevonden.nl kun je zowel gevonden voorwerpen melden als verloren voorwerpen. Bij deze website kun je allerlei voorwerpen melden, zoals: huissleutels, usb-sticks maar ook sieraden. De website is een initiatief van de overheid om tot één centrale website te komen, waarop verloren en gevonden voorwerpen openbaar worden gepubliceerd. Meer dan de helft van de gemeenten in Nederland meldt de gevonden voorwerpen op deze website. Wanneer jouw gemeenten nog niet meedoet, kun je gewoon een melding maken van een gevonden of verloren voorwerp. Wettelijk gezien is het verplicht om gevonden voorwerpen te melden.

Social media of een krant

Een andere manier om je verloren sieraad terug te krijgen is via social media. Dit kan door een bericht te plaatsen op bijvoorbeeld Facebook, Twitter of Instagram. Plaats bij dit bericht een foto van het sieraad en zorg ervoor dat mensen dit gaan delen. Het is al regelmatig voorgekomen dat een sieraad binnen één dag weer terug was bij de rechtmatige eigenaar.

Een sieraad kan ook worden teruggevonden door een oproep te plaatsen in de krant. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een dorpskrant of gemeentelijke krant. Veel kranten hebben een rubriek met gevonden of verloren voorwerpen. Door jouw verloren sieraad hierin te plaatsen, bereik je vaak veel mensen uit de omgeving waar je de trouwring bent verloren. Het komt soms ook voor dat je niet weet waar je jouw sieraad bent verloren. Een optie zou dan kunnen zijn, om een oproep in een landelijke krant te plaatsen. Het is ook mogelijk dat mensen jouw verloren sieraad gevonden hebben en deze in de krant plaatsen. Met social media bereik je vaak een wat jongere doelgroep, omdat veel ouderen geen Facebook, Twitter of Instagram hebben. Met een oproep in de krant, kun je vaak de wat oudere doelgroep bereiken.

Aangifte doen

Een sieraad kan ook kwijt raken door diefstal. Doe bij diefstal altijd aangifte bij de politie. Wanneer je aangifte hebt gedaan en het sieraad wordt gevonden, is de kans groot dat je het sieraad terugkrijgt. Het is zelfs mogelijk dat de politie het sieraad na enkele jaren vindt en weer aan jou kan overhandigen. Aangifte kun je doen wanneer je zeker weet dat het sieraad is gestolen. Als je iets hebt verloren of niet zeker weet dat het gestolen is, kun je geen aangifte doen. Aangifte kun je doen op de volgende manieren:
  • Telefonisch
  • Op het politiebureau
  • Aangifteformulier op internet

Bijgeloof

Sommige katholieken hebben als bij geloof dat de heilige Antonius ze kan helpen wanneer ze iets kwijt zijn door het volgende te roepen: “Heilige Antonius, beste vrind, maak dat ik mijn …vind”. Als het voorwerp is gevonden, moet je de Heilige Antonius bedanken door een offer te brengen.

Sieradenverzekering

De financiële gevolgen van het verliezen van een sieraad, kun je dekken door een verzekering. Een inboedelverzekering voor sieraden is vaak beperkt. Het is daarom verstandig om een sieradenverzekering af te sluiten. Met een sieradenverzekering kun je een verzekering afsluiten voor juwelen, horloges en luxe accessoires. Een sieradenverzekering vergoedt de gevolgen van diefstal, verlies of beschadiging. Meestal ben je met een sieradenverzekering niet verzekerd tegen onvoldoende zorg, slijtage en onverantwoordelijk gedrag.

Wat kun je doen om je sieraad niet te verliezen?

Een sieraad wordt vaak verloren doordat een sieraad niet goed past. Wanneer bijvoorbeeld een trouwring niet goed past, glijdt hij gemakkelijk van je vinger. Het is daarom belangrijk om een sieraad te kopen die goed past. Als een sieraad te groot is, kun je hem meestal bij een juwelier kleiner laten maken. Op vakanties worden ook regelmatig sieraden verloren. Neem een waardevol sieraad dus niet mee op vakantie.
© 2016 - 2024 Thijs1993, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wat doe je met gevonden geld of waardevolle spullen?Wat doe je met gevonden geld of waardevolle spullen?Bijna iedereen is het wel eens overkomen: iets waardevols vinden op straat. Mogelijk vind je geld, een verloren horloge…
Het verschil tussen verlovingsringen en trouwringenHet verschil tussen verlovingsringen en trouwringenLeer hier alles over het verschil tussen een trouwring en een verlovingsring. Hier kun je vinden aan welke hand en vinge…
Trouwringen, de symbolische betekenisTrouwringen, de symbolische betekenisEen huwelijk zonder trouwring is tegenwoordig vrijwel ondenkbaar. Slechts in weinige gevallen wordt een (kerkelijk) huwe…
Een trouwring kopenEen trouwring kopenEén van de belangrijkste gebeurtenissen op een bruiloft is het uitwisselen van de trouwringen. De trouwringen blijven vo…

Afdingen: slimme tips en trucsAfdingen: slimme tips en trucsEr bestaan voor koopjesjagers slimme en simpele trucs om goed te onderhandelen. Iedereen kan ze leren. De kern van alle…
Vermoord door haar ouders: het verhaal van Asunta Fong YangVermoord door haar ouders: het verhaal van Asunta Fong YangWaarom vermoorden een vader en moeder hun twaalfjarige adoptiedochter? Asunta Fong Yang werd als baby geadopteerd door e…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: MianShahzadRaza, Pixabay
  • http://www.trouwring-verloren.nl/#sthash.5a3vFB4R.dpuf
  • https://www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen/aangifte-doen
  • http://www.driessenassuradeuren.nl/nl/schaap-en-citroen.aspx
  • http://www.seniorplaza.nl/oproep/Versje/heilige-antonius
  • https://www.verlorenofgevonden.nl/
  • https://www.gevonden-verloren.nl/
Thijs1993 (41 artikelen)
Laatste update: 16-10-2017
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 7
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.