Het verschil tussen verlovingsringen en trouwringen

Het verschil tussen verlovingsringen en trouwringen Leer hier alles over het verschil tussen een trouwring en een verlovingsring. Hier kun je vinden aan welke hand en vinger je de ringen draagt en hoe je de ringen samen kunt dragen.

Het verschil tussen verlovingsringen en trouwringen

Verlovingsringen en trouwringen zijn verschillend, zowel in uiterlijk als in symboliek. Over het algemeen worden verlovingsringen voorafgaand aan het huwelijk gedragen, om aan te geven dat je verloofd bent. De meest voorkomende verlovingsringen zijn ringen van goud met een diamant, hoewel je natuurlijk verlovingsringen in elk materiaal en met elk soort steen kunt krijgen. Dit is afhankelijk van je smaak. Tegenwoordig komen verlovingsringen steeds minder vaak voor. Vaker wordt er gekozen voor een mooie ring die na het huwelijk in een sieradenbakje beland, of aan de andere vinger gedragen wordt.

Aan welke hand hoort een trouwring of een verlovingsring?

Net als trouwringen worden ook verlovingsringen gedragen aan de linker ringvinger. Deze ringen worden vaak los gekocht, maar je kunt ze ook kopen als onderdeel van een set. Wanneer de persoon dan getrouwd is, wordt de trouwring toegevoegd om de set compleet te maken. De trouwring hoort dat gedragen te worden onder de verlovingsring aan de ringvinger van de linkerhand.

Ontwerp van een trouwring

Trouwringen kunnen zowel afzonderlijk worden verkocht als in een set. Eenvoudige gouden of platina ringen zijn nog steeds zeer populair voor zowel mannen als vrouwen. Het is een goed idee om verlovingsringen uit te kiezen die passen bij een trouwring. Omdat een trouwring vaak een gladde ring is, zijn er genoeg ringen die passen bij een trouwring. Er zijn natuurlijk ook mensen die hele uitgebreide trouwringen met meerdere stenen kopen. Als je goed oplet, kun je in combinatie met de verlovingsring de mooiste combinaties maken. Als verlovingsringen eigenaardigheden in vorm te hebben en worden niet verkocht in een set, is het verstandig om de band van de ring te vervangen voor een gangbare band. Dit is over het algemeen niet zo heel duur, maar dit is natuurlijk afhankelijk van de wijze waarop de ring vervaardigd is. Ook wordt er meestal een inscriptie aangebracht in de ring, dit is meestal de naam van de partner en de datum waarop het huwelijk voltrokken is. En soms komt het voor dat trouwringen al langere tijd in de familie circuleren en dat de ringen eerst van de grootouders waren. Vaak staan er dan al meerdere inscripties in.

Lassen van de trouwring en de verlovingsring

Sommige verlovingsringen en trouwringen zijn ontworpen om samen te dragen, ze kunnen aan elkaar worden gelast aan de achterkant. Dit is zeker aan te raden omdat dit de wrijving van de ringen zal verminderen. De meeste juweliers kunnen deze eenvoudige bewerking uit voeren binnen een paar dagen voordat het huwelijk plaatsvindt, dus de vrouwen hoeven niet lang zonder hun verlovingsringen te zitten.

Alleen vrouwen dragen een verlovingsring

Het is algemeen gebruikelijk voor vrouwen om verlovingsringen dragen. Er zijn wel mannelijke verlovingsringen, maar deze komen minder vaak voor. Meestal is het de man die de verlovingsring aan de vrouw geeft. Het is echter wel zo dat zowel de man als de vrouw trouwringen dragen. In tegenstelling tot verlovingsringen worden trouwringen meestal niet gedragen totdat het huwelijk heeft plaatsgevonden. Na dit huwelijk zullen de ringen in principe niet meer afgedaan worden.
© 2010 - 2024 Bastiaan271, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Een trouwring kopenEen trouwring kopenEén van de belangrijkste gebeurtenissen op een bruiloft is het uitwisselen van de trouwringen. De trouwringen blijven vo…
Trouwringen, de symbolische betekenisTrouwringen, de symbolische betekenisEen huwelijk zonder trouwring is tegenwoordig vrijwel ondenkbaar. Slechts in weinige gevallen wordt een (kerkelijk) huwe…
Een verlovingsring uitzoekenEen verlovingsring uitzoekenBen je van plan om je partner ten huwelijk te vragen? Een huwelijksaanzoek hoort traditiegetrouw gepaard te gaan met het…

Internetdaten in al zijn vormenInternetdaten in al zijn vormenHet internetdaten is inmiddels redelijk ingeburgerd, soms onwennig maar vaak wel geaccepteerd. Daarnaast zijn er ook web…
Liefde of lust?Liefde of lust?Hoe weet je of je echt verliefd bent op iemand en dat het dus niet alleen om een fysieke aantrekkingskracht, maar ook om…
Bastiaan271 (102 artikelen)
Gepubliceerd: 27-01-2010
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Dating
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.