10 tips om het beste uit je dagje Primark te halen

10 tips om het beste uit je dagje Primark te halen Zoals je misschien al weet is het bij de Primark meestal ontzettend druk. Tips om je bezoekje leuker, makkelijker en gezelliger te maken komen daarom goed van pas om zo de Primark zonder kleerscheuren uit te komen en de tips zorgen er daarnaast voor dat jij straks helemaal blij bent als je met je Primarktas vol aankopen de Primark uitloopt.

Het concept van de Primark

De Primark staat vooral bekend om haar leuke kleding en accessoires voor een leuke prijs. Wat je misschien ook opvalt is dat Primark geen reclame maakt, de Primark moet het puur hebben van mond-tot-mondreclame. Aangezien de Primark hierdoor ook geen reclamekosten heeft die andere winkels wel hebben, is het voor de Primark mogelijk om lage prijzen te vragen. En aangezien de kleding ook nog heel erg modieus is, zorgt de combinatie tussen goedkope en modieuze kleding ervoor dat het bij de Primark meestal erg druk is. En met zo'n drukte is het wel zo handig om tips te hebben om je bezoek makkelijker en leuker te maken.

Tips

Tips voor de Primark kunnen niet alleen je bezoek makkelijker en leuker maken als je voor de eerste keer gaat, maar ook als je er al vaker bent geweest. Misschien ontdek je wel een tip die voor jou geheel nieuw was en ga jij het voortaan helemaal anders doen bij de Primark.

1. Pak een rolkar

Primark heeft zowel tassen als rolkarren, maar de rolkar is echt het handigste! De tas is niet zo handig, want als je deze op de grond zet zakt deze in elkaar en vallen je spullen er (meestal) uit. Met de rolkar heb je alle handen vrij om lekker rond te kijken. Geen rolkar of tas nemen is niet aan te raden, want op je tocht door de Primark zul je zoveel leuke dingen zien dat je daar nog spijt van krijgt. De tassen en rolkarren om spullen in te doen zijn gewoonlijk te vinden bij de ingang en soms kun je er ook om vragen bij de kassa.

2. Neem genoeg geld mee

Je denkt vast dat de Primark spotgoedkoop is en je bijna geen geld nodig hebt, maar aangezien je waarschijnlijk zoveel leuke spullen ziet voor ook nog eens leuke prijsjes koop je waarschijnlijk meer dan je had gedacht en moet je toch nog een behoorlijk bedrag afrekenen. Aangezien het erg druk is moet je wel zorgen dat je dit geld op een goede plek bewaart, aangezien je anders zo bestolen wordt.

3. Kom vroeg in de ochtend of laat in de avond

Als de Primark net open is, is het nog erg rustig. Ook is het meestal laat in de avond lekker rustig. Wil je dus lekker rond kunnen snuffelen en kijken zonder gehinderd te worden door de vele andere Primarkbezoekers, dan kun je het beste op deze momenten gaan.

4. Mijd schoolvakanties en weekenden

Niet alleen kun je het beste vroeg in de ochtend of laat in de avond gaan, ook kun je het beste schoolvakanties en weekenden mijden. In schoolvakanties en weekenden is het extreem druk, omdat veel mensen dan vrij zijn en even leuk een dagje weg willen. Niet alleen kan de drukte dan storend zijn, maar er zullen daardoor ook veel artikelen in jouw maat uitverkocht zijn.

5. Doe in je rolkar/tas wat je leuk vindt, ook al twijfel je

Twijfel je over dat ene shirtje of jurkje? Doe hem dan in je tas of rolkar, want voor je het weet ga je terug en ligt het er niet meer. Daarnaast hoef je echt niet meer terug naar de etage om het shirtje of jurkje terug te hangen, als je het bij de paskamer afgeeft hangen zij het voor je terug.

6. Hou rekening met de kwaliteit van de (papieren) tassen

Om je aankopen zal de caissière een papieren tas doen, maar deze tas is helaas niet zo heel erg stevig. Er is grote kans dat de tas scheurt als je er bijvoorbeeld schoenen in doet of als de inhoud te zwaar is. Het is daarom slim om ook eigen plastic tassen mee te nemen voor het geval de tas scheurt. Ook als het regent is dit niet goed voor de kwaliteit van de tas en is het dus ook slim om plastic tassen mee te nemen.

7. Niet bij elke kassa is het even druk

Meestal is het bij kassa's op drukke afdelingen drukker, daarom is het slim om naar de kassa van een rustigere afdeling te gaan, zo hoef je minder lang in de rij te staan.

8. Niet bij elke paskamer is het even druk

Wat voor de kassa's geldt, geldt ook voor de paskamers. Bij paskamers op drukke afdelingen is het ook vaak drukker en moet je erg lang in de rij staan. Het is daarom slim om bij de paskamers op een minder drukke afdeling te kijken.

9. Hou rekening met het maximaal aantal artikelen in de paskamer

In de paskamer mag je maar maximaal acht artikelen meenemen en deze worden vooraf geteld, dit om te voorkomen dat andere mensen heel lang moeten wachten. Je moet dus zorgen dat als je in de rij gaat staan je weet welke acht artikelen je als eerste wilt passen, daarna zou je opnieuw in de rij moeten gaan staan (en eventueel nog de juiste maat halen als je niet de goede maat hebt). Wat je bij bepaalde kledingstukken kunt doen is gewoon in een hoekje in de winkel passen, zo hoef je niet (eventueel meerdere keren) in een lange rij te staan.

De laatste tip is een extra tip voor mensen die een hele dag gaan winkelen.

10. Ga in de avond terug

De Primarkmedewerkers zijn constant bezig met het bijvullen van de voorraad. Het kan dus zomaar zijn dat het jurkje dat je zo leuk vond in de ochtend en er niet in jouw maat hing, er wel hangt in de avond. Het kan dus lonen om in de avond nog terug te gaan.

Hopelijk helpen deze tips om het beste uit jouw Primarkbezoek te halen!
© 2016 - 2024 Sannely, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Verkoopt de Primark grote maten?De Primark is een megapopulaire winkelketen, die is overgewaaid uit Engeland. Je kunt er hele goedkope kleding kopen die…
Tips voor een geslaagde dag shoppen bij PrimarkShoppen bij Primark is anders dan bij andere winkels. Bijna nergens vind je zoveel voordelige mode in één winkel. Hierdo…

Bij overlijden: zelf je kist ontwerpenBij overlijden: zelf je kist ontwerpenMen wil hier het liefst nog niet bij stilstaan, maar eens komt de tijd dat we komen te overlijden. Helaas hebben we niet…
Zelfstandig wonen met een visuele handicapZelfstandig wonen met een visuele handicapEen eigen stekje is iets waar velen onder ons van dromen. Velen besluiten op een bepaald moment dat ze graag alleen will…
Sannely (5 artikelen)
Gepubliceerd: 15-02-2016
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.