Verkoopt de Primark grote maten?

De Primark is een megapopulaire winkelketen, die is overgewaaid uit Engeland. Je kunt er hele goedkope kleding kopen die lekker trendy oogt. En goedkoop winkelen, willen we natuurlijk allemaal wel. Ook wanneer je een maatje meer hebt. Hoe zit het daar eigenlijk mee? Verkoopt de Primark grote maten en waar moet je dan zoal op letten?

Wat is Primark?

Primark is een kledingketen die al meer dan 280 ketens heeft, verdeeld over verschillende landen. In Nederland en België komen er alsmaar meer filialen bij en steeds meer mensen zijn verliefd op de winkel. Het is een echte budgetketen en dit maakt het bedrijf zo enorm geliefd bij veel mensen. Voor slechts een paar euro heb je al leuke kleding. Je kunt je kledingkast zo heel gemakkelijk uitbreiden voor slechts een lage prijs.

Maten bij de Primark

Normaal gesproken gaan de maten bij de Primark tot ongeveer maat 46/48. Dit is de Engelse maat 20. Vrouwen met een maatje meer kunnen dus zeker wel terecht bij de Primark, maar wanneer je kledingmaat groter is dan 48, kan het erg lastig worden om te slagen. Al hoeft ook dat niet onmogelijk te zijn.

Hoe valt de kleding?

Kleding kan namelijk bij de Primark zowel groter als kleiner uitvallen. Er zijn vrouwen met maat 50 die prima truitjes of jurkjes bij de Primark kunnen vinden. Het is dus niet zo dat wanneer kleding tot maat 48 gaan, je helemaal niks kunt vinden als je een maat groter hebt. Pas de kleding dus altijd goed, zodat je gemakkelijker een oordeel kunt vellen.

Is alle kleding in grote maten te verkrijgen bij de Primark?

Doorgaans is vrijwel alle kleding tot en met maat 48 te verkrijgen. Houd er echter wel rekening mee dat het mogelijk is dat kleding is uitverkocht. Bepaalde maten kunnen eerder worden verkocht dan andere en dit wordt niet altijd direct aangevuld. Dit is dus wel iets om rekening mee te houden.

Wat voor een soort kleren zijn geschikt voor grote maten?

De broeken bij Primark zijn doorgaans minder geschikt voor vrouwen met een maatje meer. Ze kunnen erg strak zitten, vooral rond de heupen en bovenbenen. In het algemeen kunnen de truien, topjes en jurkjes van Primark wel heel goed staan en passen bij vrouwen met een maatje meer. Dit is uiteraard wel volledig afhankelijk van je eigen maat en lichaamsbouw.

Is er een speciale afdeling voor grote maten?

Nee, bij de Primark heb je geen speciale afdeling voor grote maten. Je moet de juiste kleding dus vinden tussen de kleinere maten. Het is wel goed mogelijk dat kleding netjes op maat ligt of hangt. Je hoeft dus niet altijd tussen alle shirts jurkjes of broeken te zoeken om de geschikte maat te vinden.

Kleding na het wassen

Houd er rekening mee dat de kleding bij Primark na het wassen nog wat kleiner wordt. Dit hoeft niet het geval te zijn, maar het is wel een bekend gegeven bij kleding van de Primark.

Proberen!

Het beste is om gewoon eens te proberen of de kleding van Primark bij jouw maat past. Met het aantal filialen van Primark in Nederland is er altijd wel een winkel enigszins bij je in de buurt te vinden. Schaam je niet en wees niet bang dat mensen naar je kijken als je de Primark bezoekt. En mocht je toch niet slagen in de kleding? Dan zijn er talloze accessoires die wellicht meer geschikt zijn voor je.
© 2014 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Kinderkleding welke maat bij welke leeftijd?Kinderkleding welke maat bij welke leeftijd?Het is vaak lastig om de maat van een pasgeboren baby te bepalen. Als je op kraamvisite gaat wil je iets leuk meenemen e…
Amerikaanse (US) dameskledingmaten omrekenenAmerikaanse (US) dameskledingmaten omrekenenIn Amerika worden er verschillende maatvoeringen gehanteerd voor dameskleding. De ene fabrikant kiest voor een numerieke…
Maattabellen voor babykleertjes en kinderkledingAls je online kinderkleding gaat kopen dan is het handig om de kleding- en schoenmaten voor baby's, peuters, kleuters en…
Maattabel schoenen: Europese, Engelse en Amerikaanse matenMaattabel schoenen: Europese, Engelse en Amerikaanse matenWanneer je schoenen wilt aanschaffen via internet, maar deze hebben andere maten, is het handig om te weten welke schoen…

Jongeren en vrijwilligerswerk via SIWJongeren en vrijwilligerswerk via SIWVrijwilligerswerk heeft vier kenmerken namelijk, vrijwillige basis, geen financiële vergoeding, georganiseerd verband en…
Beste in 2014  Sportman, sportvrouw, politicus en meerBeste in 2014 Sportman, sportvrouw, politicus en meerElk jaar worden er overal in de wereld en ook in Nederland verkiezingen gehouden voor mensen of locaties die ergens het…
Bronnen en referenties
  • www.primark.com
  • Diverse shopvlog filmpjes YouTube
Writingsuus (705 artikelen)
Gepubliceerd: 17-12-2014
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.