30 day challenge: verander je levensstijl in 30 dagen

30 day challenge: verander je levensstijl in 30 dagen Wist je dat je in slechts 30 dagen al één en ander kan veranderen in je levensstijl? 30 day challenges zijn niet voor niets ontzettend populair. Je kunt ook je eigen uitdagingen maken en gedurende een maand je levensstijl aanpassen. De kans is groot dat je na die 30 dagen nog steeds hetzelfde blijft doen, omdat het ondertussen gewoonte is geworden. Hoe werkt dit? Hoe kun je met een 30 day challenge je levensstijl veranderen?

Wat is een 30 day challenge?

Bij een 30 day challenge daag je jezelf 30 dagen lang uit. Je doet iedere dag iets en je slaat geen enkele dag over. Er zijn geen excuses, maar het is een manier om dingen te doen die je ander niet deed. Wandel bijvoorbeeld iedere dag twintig minuten, doe iedere dag tien squats of schrijf elke dag een stukje tekst. Je kunt ook voor dertig dagen iets laten in plaats van dat je iets doet. Rook bijvoorbeeld niet meer na het eten, of drink dertig dagen lang geen alcohol. Het kan van alles zijn, maar het is vooral belangrijk dat het iets is waar jij jezelf mee kunt uitdagen. Het voordeel hiervan is dat het maar 30 dagen zijn en daardoor redelijk makkelijk vol te houden is.

Voorbeelden 30 day challenges

Enkele voorbeelden stonden hierboven al, maar er zijn natuurlijk nog meer voorbeelden te bedenken voor interessante 30 day challenges:

  • Mediteer elke dag een halfuur
  • Flos iedere dag
  • Elke dag een stuk fruit eten
  • Iedere dag een hoofdstuk uit een boek lezen
  • Elke dag alles direct opruimen nadat je het gebruikt
  • Geen junkfood eten
  • Geen koffie in de ochtend drinken
  • Geen social media

Bekende uitdagingen

Er zijn verschillende uitdagingen die redelijk bekend zijn. Hier kun je aan deelnemen, maar je kunt het ook gebruiken als inspiratie voor je eigen 30 day challenge.

30 day squat challenge

Bij de 30 day squat challenge doe je iedere dag squats. Het aantal squats dat je iedere dag doet loopt op, zodat het elke dag ook wat zwaarder wordt. Aan het einde van de 30 dagen doe je maar liefst 250 squats op een dag.

NaNoWriMo

NaNoWriMo staat voor National Novel Writing Month. Het is ieder jaar in november en over de hele wereld schrijven mensen in dertig dagen een boek. Dit betekent dat ze iedere dag tenminste 1667 woorden moeten schrijven.

Zelf een 30 day challenge beginnen

Je kunt natuurlijk zelf ook een 30 day challenge beginnen. Kies hierbij voor een doel dat jou kan helpen en waar je beter van wordt. Het is wellicht slim om niet meteen te hoog van de toren te blazen. Kies daarom een doel of uitdaging dat op zich goed vol te houden is en doe niet te veel uitdagingen tegelijk. Kies liever deze maand voor de ene uitdaging en volgende maand voor een andere.

Waarom werkt dit?

Als je een simpele uitdaging doet, zoals iedere dag twintig minuten buiten wandelen, is het gemakkelijker om het ook na die dertig dagen te blijven doen. Het is ondertussen namelijk een gewoonte geworden. Ook zorgt het voor een goed gevoel wanner het je lukt een challenge te halen.

Hoe kun je het volhouden?

Een 30 day challenge lijkt niet heel moeilijk, maar vergt toch enig doorzettingsvermogen. Er zijn wel verschillende manieren om de challenge goed vol te houden. Deel bijvoorbeeld je uitdaging op social media en houd iedere dag je omgeving op de hoogte van je vorderingen. Ook kun je eventueel een challenge aangaan met een vriend, familielid of je partner. Daarnaast kun je natuurlijk tegen jezelf zeggen dat het slechts dertig dagen zijn. Even volhouden en je hebt het gehad, dan heb je tenminste wél iets overwonnen. Dat zou al motivatie op zich moeten zijn.

Lees verder

© 2014 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Sterke benen en billen met de 30 day Lunge ChallengeWil jij in dertig dagen lekker werken aan je lichaam? Je kunt dan meedoen aan een challenge, bijvoorbeeld de 30 day Lung…
De Ice Bucket Challenge: steun de strijd tegen ziekte ALSDe Ice Bucket Challenge: steun de strijd tegen ziekte ALSDe Ice Bucket Challenge is een initiatief van een ALS patiënt uit Amerika. Door een bak met water en ijs over jezelf hee…
Strakke billen met de 30 day squat challengeStrakke billen met de 30 day squat challengeDe 30 day squat challenge is een uitdaging die je helpt om strakkere billen te krijgen. Je kunt deze challenge prima doe…
Ice Bucket Challenge: aandacht voor ALSnieuws uitgelichtIce Bucket Challenge: aandacht voor ALSSinds eind juli 2014 gaat de “Ice Bucket Challenge” als een lopend vuurtje door de social media. De challenge houdt in,…

Jaaroverzicht 2014, wat is er gebeurdHet is een bewogen jaar geweest. 2014 is bijna ten einde. 2014 zal de geschiedenis in gaan als het jaar van het neergeha…
Van advent tot driekoningen klinkt de midwinterhoornVan advent tot driekoningen klinkt de midwinterhoornIn grote delen van de Achterhoek, Twente en de Veluwe klinkt vanaf de eerste adventsdag tot drie koningen, de midwinterh…
Writingsuus (705 artikelen)
Gepubliceerd: 24-12-2014
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.