nieuws uitgelicht

Terreurclowns slachtoffers

Terreurclowns slachtoffers Hoeveel slachtoffers zijn er al gemaakt door horrorclowns of terreurclowns? Zijn er ook mensen vermoord door deze enge clowns, en wat voor wapens hebben ze gebruikt? Horrorclowns of terreurclowns zijn niet nieuw. In Amerika worden ze al jarenlang gesignaleerd en soms gebruiken ze geweld, vaak staren ze alleen maar om mensen angst aan te jagen. Het zal je maar gebeuren. Je loopt op straat in het donker en er doemen ineens een of meerdere clowns voor je op. ze willen geld, of ze vragen niets maar slaan je in elkaar. Wat ooit als grap begon, is helaas niet grappig meer maar gevaarlijk. Hoeveel slachtoffers zijn er al gemaakt door terreurclowns? Eind oktober 2014 in het dagelijks in het nieuws omdat Frankrijk geterroriseerd wordt door een golf van clowns die mensen de stuipen op het lijf jagen. Het gaat het om tientallen mensen die verwondingen hebben opgelopen door opzettelijke geweld van terreurclowns. De clowns gebruikten, knuppels, messen en hamers. Als de clowns geweld gebruiken is het meestal omdat ze geld willen, ordinaire berovingen dus. Ook auto's worden bewerkt met wapens. Gewonden komen eind oktober 2014 het meest voor in:
 • Frankrijk
 • Amerika
 • Ierland
 • Engeland
 • België
 • Luxemburg

In België gingen 28 oktober 2014 twee crimiclowns in Nijvel de straat op en vielen een 35 jarige man lastig. Toen hij probeer de te vluchten haalden ze hem in en gaven hem sloegen en schopten hem. In Luxemburg vielen twee als clown verkleedde mannen een huis in Luxemburg binnen. Daar vielen ze met messen een jongen aan. Het slachtoffer verklaarde dat twee of meer terreurclowns op de avond van Halloween zijn huis binnendrongen en hem met een mes sneden en staken. Hij werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Hij overleefde de aanval.

Copycat effect

Het begon met een grap. Pranks op internet waarin clowns expres mensen in het donker achtervolgden en bang maken. Vaak zeggen ze dingen als 'ik ga je vermoorden.' Of ze zwijgen juist, staren alleen maar naar hun slachtoffers, of ze lachen eng en rennen dan op hun slachtoffers af. De doodsbange mensen gaan er vandoor en de clown rent er achteraan. Soms zelfs met een elektrische zaag in zijn hand. Een derde filmt het hele spektakel en zet het op YouTube, om de copycat trend gaande te houden. Het hele Clownterreur gedoe is dus niks anders als na-apen van bestaande clown pranks. Een prank is vaak grappig, en er zijn meer van dit soort copycat 'grappen' op YouTube te vinden waarin mensen expres anderen aan het schrikken maken. Het probleem met de clowns is dat steeds vaker criminelen gebruikmaken van de 'prank. Ze vallen op straat willekeurige mensen aan en beroven ze. Steeds vaker is de terreurclown vermomming ook een dekmantel voor zinloos geweld. Alleen om een ander in elkaar te kunnen slaan.

In Frankrijk is de woede over de terreurclowns zo groot dat veel anticlown Facebookpagina's zijn aangemaakt en mensen gaan zelf de straat op om op clowns te jagen. In Nederland worden in november 2014 steeds vaker terreurclowns gesignaleerd. o.a. in Sliedrecht en Dordrecht. de terreurclown in Sliedrecht heeft zich na een oproep van de politie in november 2014 zelf gemeld op het bureau. Hij heeft zijn woord gegeven op te houden met de grap. Hij wilde alleen maar voor de lol mensen bang maken, en hij had geen kwaad in de zin. Zijn identiteit is niet bekend gemaakt en de man heeft geen strafbare feiten gepleegd.

Horrow Clowns geweld

Horrorclowns in Frankrijk hielden bewapend met hamers, messen en knuppels, willekeurige auto's aan op de weg en eisten geld.
Een terreurclown sloeg in Frankrijk op een man in met een ijzeren staaf. Ze konden hem traceren en hij kreeg gevangenisstraf. De Franse politie waarschuwt mensen die mee willen doen aan dit soort onzin. De terreurclowns krijgen een flinke straf (ook in Nederland) maar ze moeten ook beseffen wat voor effect hun grap of actie heeft.
 • Clownterreur kan een blijvend traumatisch effect hebben op slachtoffers
 • Een terreurclown loopt zelf ook het risico gewond te raken omdat mensen het niet altijd pikken en erop los kunnen slaan uit angst

Zijn er doden gevallen?

Er zijn in oktober 2014 in Frankrijk of elders nog geen mensen vermoord door terreurclowns. Mocht dit veranderen dan wordt dit zo spoedig in het artikel vermeld. Ook in Californië zijn er geen doden gevallen. Horror clowns werden verder ook vaak gesignaleerd in Wasco. Lokale bevolking heeft nog weinig last ondervonden van de vervelende clown die daar overal opduikt. Hij pleegt namelijk geen geweld maar staart je alleen maar aan. Copycats vertonen zich ook in het gebied. Men denkt dat deze clowns in september en oktober 2014 alleen maar opduiken om de bewoners alvast in Halloween stemming te brengen.

Waarom zijn mensen bang voor clowns?

Een clown is bedacht om anderen aan het lachen te maken, en de oorspronkelijke clown was dan ook een vrolijke, beetje klunzige figuur, met te grote schoenen, een rode neus en zonnetjes op zijn wangen geschilderd. Ook had hij een grote rode geschminkte mond in een wit geschminkt gezicht. Clowns toverden bosjes bloemen uit hun mouw en ze droegen vaak een bolhoedje. Ze lachten veel. Met de terreurclowns is iets anders gaande. Door hun bewegingloze gezicht of een eng masker, het aanstaren of alleen maar hun gelach, roepen ze veel angst op bij anderen. Je kunt aan het gelaat van een bewegingloos gezicht of een stijf masker, niet aflezen wat een clown zal gaan doen. Dat roept angst op. Ook is een clown een personage die onverwachts dingen kan doen. Daarom staat een clown immers bekend. Ook dat maakt mensen bang. Daarom zijn er ook mensen die een fobie voor clowns hebben. Een clown is een figuur waar je alleen maar om kunt lachen als hij zelf echt grappige dingen doet, en betrouwbaar overkomt. Als je niet weet wat een persoon gaat doen, is het eng, en dat is extra eng als een persoon een masker draagt of je achtervolgt of je bedreigt.

Enge clowns in films

In de loop der tijd zijn er verschillende speelfilms gemaakt waarin enge of vreemde clowns een (kleine of grote) rol spelen. Ze makers spelen hiermee in op de angst die mensen voor clowns vaak hebben. Bekende speelfilms met enge clowns erin, zijn bijvoorbeeld:
 • Frankie - Carny (1980)
 • John Wayne Gacy - Gacy (2003) verfilming van het waargebeurde verhaal over seriemoordenaar John Wayne Casy, die zich vaak als clown verkleedde
 • Stitches (2012) - Het verhaal gaat over een clown die vermoord wordt en na zijn dood terugkeert om wraak te nemen op zijn moordenaars
 • Shakes the Clown (1998) - Een zwarte komedie
 • The Joker - The Dark Knight (2008) - kwaadaardige clown die als joker optreedt
 • Clown Doll - Poltergeist (1982) - over een clownspop die 's nachts aan het moorden slaat
 • Clown Zombie (2009) - een film over een zombieclown
 • Pennywise - Stephen King (1990)
 • Buster (2007) - dit was ook een tv -serie

Lees verder

© 2014 - 2024 Kisses, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Terreurclown en horror clownTerreurclown en horror clownDe clown is om te lachen, maar een terreurclown tapt uit een heel ander vaatje. Wat op het eerste gezicht een grap of ee…
recensieFilmrecensie: Stephen King's IT mini-serie (1990)Stephen King's IT in verhaalvorm is mijns inziens een meesterwerk. Stephen King's IT als filmadaptie is dat zeker niet,…
Een bankrekening in Luxemburg openenEen bankrekening in Luxemburg openenLuxemburg gold sinds jaar en dag als het Mekka voor buitenlandse belastingbetalers die vluchtten voor de fiscus. De keuz…

Succesvol zijn: wat is het geheime ingrediënt?Succesvol zijn: wat is het geheime ingrediënt?Het geheim van succes is iets wat velen mensen bezig houdt. Hoe wordt je nu de beste op een bepaald gebied? En krijg je…
Duurzame energie voor schoon milieu en werkgelegenheidDuurzame energie voor schoon milieu en werkgelegenheidWind, water, afval en zonnestraling vormen een aanhoudende bron van schone energie. Voordat die energie werkelijk langdu…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: RyanMcGuire, Pixabay
 • http://whatculture.com/film/15-weird-and-evil-clowns-in-movies.php
 • http://nos.nl/op3/video/715660-fransen-zijn-klaar-met-terrorclowns.html
 • http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/article/detail/3778347/2014/10/29/Crimiclowns-slaan-ook-toe-in-Belgie.dhtml
 • http://www.telegraaf.nl/buitenland/23273078/__Clowns_verminken_jongen__.html
Kisses (665 artikelen)
Laatste update: 10-10-2017
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Artikelen met het label 'Nieuws uitgelicht...' zijn geschreven naar aanleiding van een nieuwsfeit en bevatten mogelijk gedateerde informatie.