Zo vind je de beste paragnost, helderziende of medium online

Zo vind je de beste paragnost, helderziende of medium online Er zijn tientallen personen online die beweren paranormaal begaafd te zijn. Maar hoe maak je de juiste keuze om tussen al deze sites de juiste waarzegger te vinden? En wat voor iemand heb je nodig? Allereerst is het belangrijk zelf duidelijk het verschil te weten tussen een medium, een paragnost en een helderziende. Ook is er een mogelijkheid om een tarotkaartlezer te raadplegen. Wanneer zowel het probleem als het type waarzegger duidelijk is kan je op zoek gaan naar een paranormaal begaafd adviseur die bij jou past voor een goede prijs. Maar hoe voorkom je dat je wordt opgelicht en hoe onderscheid je het kaf van het koren?

Weet eerst waarnaar je op zoek bent

Qua terminologie is er nogal onduidelijkheid tussen de verschillende paranormaal begaafde soorten mensen.

Medium

Een medium staat vooral bekend om de gave te kunnen praten met de doden. Zo heeft een medium toegang tot geesten. Wil je met een dierbare overledene communiceren? Dan ben je bij een medium op het juiste adres. Een goed medium geeft echter vaak alleen delen van zinnen en gevoelens door. Het is zelden zo dat zij of hij duidelijke rationele boodschappen door kan geven. Begrijp daarom dan ook dat veel van de interpretatie ook aan jouw kant ligt en dat paranormale informatie niet altijd te koppelen valt aan het rationele westerse denken.

Paragnost

Een paragnost kan duiden op een helderziende. Een paragnost kan echter meer dan slechtst ''zien'': hij of zij maakt gebruik van meerdere zintuigen, voornamelijk het gevoel en het gehoor. Een paragnost is dus een soort verzamelterm voor paranormale mensen die via verschillende zintuigen toegang hebben tot de toekomst, het verleden en voor normale mensen onbegaanbare dimensies. Soms is het voor rationele mensen niet te bevatten op welke manier een paragnost iets aanvoelt. Bij een paragnost kan je daarom goed terecht met pijnen of gevoelens die je zelf moeilijk kan definiëren.

Bron: Pogrebnoj-Alexandroff, Wikimedia Commons (CC BY-SA-2.5)Bron: Pogrebnoj-Alexandroff, Wikimedia Commons (CC BY-SA-2.5)
Helderziende
Bij een helderziende ligt de nadruk voornamelijk op het zien van onder andere visioenen. Een helderziende meent dan ook vaak in de toekomst, het verleden of via een andere dimensie te zien. Als je wilt weten wat je lot is of als er iets uit het verleden frictie veroorzaakt is het een goed idee om een helderziende te raadplegen. De helderziende kan je meer zekerheid of bevestiging geven vanuit tijden waar je zelf niet (meer) toegang toe hebt. Een helderziende kan gebruik maken van attributen als vuur of een kristallen bal.

Tarotkaart lezers

Dit zijn helderzienden die zich concentreren op het lezen van het verleden of de toekomst door middel van het tarotkaartspel. Wanneer het tarotkaartspel jou het meest aanspreekt is dit vanzelfsprekend een goede optie. Ook is het tarotkaartspel een redelijke garantie dat de paranormaal begaafde in kwestie niet zomaar iets verzint. Voor het lezen van tarot is jarenlange oefening vereist voordat men het daadwerkelijk op anderen toe kan passen. Als je zelf kennis verwerft van het tarotkaartspel kan het bezoek aan de waarzegger van meerwaarde zijn.

Vaak echter worden deze termen door elkaar gebruikt, vraag de desbetreffende paranormaal begaafde dan ook altijd of jou zaken goed bij zijn of haar discipline aansluiten.

Beter specifiek dan algemeen

Wanneer je een probleem hebt dat je door een paranormaal begaafde wilt laten onderzoeken is het handig om dit probleem of gevoel zo duidelijk mogelijk voor jezelf te omschrijven voordat je een specifieke paragnost, medium of helderziende uitkiest. Veel paranormaal begaafden hebben een specialiteit. Probeer daarom iemand te vinden die zich bijvoorbeeld specifiek richt op relatieproblemen of trauma's. Veel paranormaal begaafden die menen overal in gespecialiseerd zijn weten eigenlijk overal slechts een beetje van en kunnen zich daardoor niet volledig concentreren op het gebied of de aura waarin jij om raad vraagt. Als je zelf echter een gevoel hebt wat niet makkelijk te definiëren is kan het een goed idee zijn om juist een algemeen paranormaal begaafde te raadplegen. Tenslotte is het ook aan te raden als je het geld en de tijd ervoor over te hebben om twee verschillende opties uit te proberen om zo de resultaten en of adviezen tegenover elkaar te leggen en te kijken waar je daadwerkelijk iets mee kan.

Kijk uit voor oplichters en vind de juiste paranormaal begaafde

Oplichters zullen vaak veel kosten in rekening brengen en vertellen dat de toekomst vastligt. Dit is echter niet waar, echte paranormaal begaafden zien in dat het lot veranderd kan worden. Zorg er voor dat je niet bij een dergelijk deterministisch persoon te rade gaat. Ook zal een onechte waarzegger je vragen om nogmaals terug te komen en een zekere verslaving stimuleren. Een goede waarzegger zal daarentegen de beslissingen en interpretatie vooral aan jou overlaten en ook het initiatief om terug te komen bij jou leggen. Tenslotte geeft een goede paranormaal begaafde hoop en stelt weinig vragen: hij of zij zal geen spookverhalen of angsten aan je opleggen maar je juist helpen hieraan te ontsnappen.

Reguliere kosten

De reguliere kosten per uur liggen tussen de 30 en de 100 euro. Weet dat een waar paranormaal begaafden nooit winstbelust zal zijn maar dat goedkoop ook vaak duidt op oplichterij. De beste keuze ligt meestal in het midden. Kies daarnaast ook vooral op je gevoel.

Bron: Muu-karhu, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)Bron: Muu-karhu, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)

Werkt het echt?

Aangezien paranormale gaven op een ander vlak of in een andere dimensie werken dan de ratio is de vraag ''werkt het echt'' niet echt de juiste. Dit is namelijk heel persoonlijk. Als je zelf een spiritueel en religieus gevoelig persoon bent en open staat voor paranormale invloeden kan het zeker helpen om over je problemen en angsten heen te komen en meer over jezelf te leren. Hier is echter geen garantie voor. Daarnaast zijn paranormale gaven nooit rotsvast ''wetenschappelijk bewezen.'' Als je een dergelijk rationeel iemand bent die dit als eis ziet is een paranormaal advies niets voor jou. Het kan dus werken, maar de invloed van het proces ligt grotendeels bij jou. Tenslotte is het altijd een hele ervaring dus een troost is dat zelfs als het advies nutteloos blijkt je toch een belevenis ondergaan hebt.
© 2014 - 2024 Sveneras, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wat doet een medium?Char, Robert van den Broeke, Jomanda... slechts een kleine greep uit het enorme aanbod van mensen die zich een medium no…
Waar u op moet letten, als u een helderziende raadpleegtWaar u op moet letten, als u een helderziende raadpleegtTegenwoordig is het bijna onmogelijk om naast het paranormale te kijken. Honderden helderzienden, mediums, paragnosten,…
Van Gene Zijde, het paranormaleVanwaar die fascinatie voor alles wat zich afspeelt tussen hemel en aarde, gegeven het feit dat we niet eens zeker zijn…
Chakra's en de TarotChakra's en de TarotEr zijn in ons lichaam zeven grote chakra's te vinden. Deze zeven verschillende chakra’s zijn verbonden met de grote en…

Pesticiden: voordelen en risico'sPesticiden: voordelen en risico'sSinds het gebruik van bestrijdingsmiddelen maakt onze maatschappij zich zorgen over de risico’s die verbonden zijn aan h…
nieuws uitgelichtDag van Nationale Rouw voor vlucht MH17Een Dag van Nationale Rouw wordt door de regering afgekondigd nadat één of meerdere bekende personen zijn overleden of e…
Bronnen en referenties
Sveneras (70 artikelen)
Laatste update: 02-08-2014
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.