Van Gene Zijde, het paranormale

Vanwaar die fascinatie voor alles wat zich afspeelt tussen hemel en aarde, gegeven het feit dat we niet eens zeker zijn dat zich er iets afspeelt. Het onbekende? Met enige regelmaat zie je op TV een medium (= is een persoon die boodschappen door kan geven van een overledene) die vaag of minder vaag boodschappen doorgeeft aan de achterblijvers. Ieder medium heeft een eigen werkwijze, het met passen bij het betreffende medium. Helaas is er door de grote belangstelling ook veel kaf tussen het koren verschenen. Zoals je bij activiteiten die commercieel uit te buiten zijn wel vaker ziet. Welke vormen zijn er hoe kom je er nu achter of je met een medium werkt die de gave echt heeft. Een greep uit de meest populaire vormen.

Psychometrie

Het medium krijgt informatie door via een voorwerp of een foto. De energie zit aan de foto vast en via de handen van het medium (voelen) kunnen gevoelens, emoties en gedachten doorkomen.

Magnetiseren

Het medium zal via de handen helende energie overbrengen. Negatieve energie zal via het lichaam van het medium de persoon verlaten en positieve/helende energie zal pijn wegnemen of een blokkade opheffen.

Helderziend -horend -voelend

“Helder” staat voor duidelijk, doorzichtig, zuiver. Als je helderziend, -horend e/of –voelend bent dan gebruik je je instrument om prikkels, energie op te vangen via waarnemingen.

Tarot

Via de kaarten van de Rider Waite Tarot kan een verhaallijn ontsloten worden. We praten over verleden, heden en mogelijk de toekomst. Er wordt ingegaan op de gebeurtenissen en kan je helpen bij je eigen ontwikkeling, blokkades opruimen en je levensdoel vinden/bereiken.

Numerologie

Numerologie houdt zich bezig met de betekenis van de getallen in ons leven. Er zijn diverse systemen die onderling verschillen. Binnen de numerologie kennen we onder andere het jaargetal, geboortegetal en karmagetal. Daarnaast is de numerologie bruikbaar voor de dagelijkse dingen in het leven, zoals het bepalen van een gunstige dag om met vakantie te gaan, vergelijking van twee personen binnen een partnerschap etc. etc.

Aura’s

Een minder tastbaar onderdeel is de aura (= lichtveld om ons heen). De aura is te zien, te voelen, te horen, te weten en te ruiken. De aura schept een brug tussen de wereld zonder tijd van de collectieve energie en onze wereld met tijd.

Handlijnkunde

De handen zijn de spiegel van de ziel. De vorm van de handen, de lijnen, het huidpatroon, de kleur en de temperatuur van de handen laten je zien wie je bent en wat je mogelijkheden zijn. De kunst van het handlezen wordt ook gebruikt om inzicht te verschaffen in je mentale en fysieke gezondheid.

Fascinatie

De fascinatie zit hem waarschijnlijk in het feit dat we een enorme hang naar kennis over wat er na de dood is hebben. Is er meer en zo ja, wat. We zoeken ook naar antwoorden op vragen die we overledene niet meer hebben kunnen stellen.
Op TV zitten de programma’s die over het paranormale gaan boordevol vragen van mensen die overledene nog iets willen vragen, of het nu goed met ze gaat, wat de reden van een bepaald ding in hun leven is geweest etc.

Het onbekende zal altijd blijven fascineren en als we TV dan toch het medium laten zijn waar deze mensen opdraven, dan graag mensen die er niet op uit zijn er alleen een commercieel slaatje uit te slaan.
© 2008 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
HelderziendheidAls je het zesde zintuig hebt ben je paranormaal begaafd. Het zesde zintuig is heel breed. Zo kan je helderziend zijn, H…
De paranormaal beurs: een nieuwe ervaring!De paranormaal beurs: een nieuwe ervaring!In bijna elke stad van enige omvang wordt er weleens een paranormaal beurs georganiseerd. Maar wat is dit eigenlijk voor…
Parapsychologie en ESPParapsychologie houdt zich bezig met de studie van verschijnselen, welke (nog) niet in het huidige wereldbeeld passen. I…
De paranormale wereld: aura, helderzien, engelen en gidsenDe paranormale wereld: aura, helderzien, engelen en gidsenIedereen weet zijn sterrenbeeld, maar hoeveel mensen weten de kleur van hun aura? Elk weekend is er ergens in Nederland…
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 06-06-2008
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Religie
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.