Wat te doen als iemand verliefd is op jou?

Wat te doen als iemand verliefd is op jou? Via via heb je vernomen dat er iemand verliefd is op jou. De verbazing groeit bij je en je gaat na of dit wel klopt. Je spoelt de band in je hoofd terug om de gedragingen van de ander te analyseren. Het begon allemaal bij het stotteren van de ander wanneer jij in de buurt kwam. Je negeerde het net zoals het groter worden van de pupillen van de ander wanneer die jou aankijkt. Opeens vallen alle puzzelstukjes op zijn plaats. Het is waar dat de ander verliefd is op jou, maar wat moet je dan doen? Er zijn drie opties voor jou als iemand verliefd op je is. Deze opties zijn:
  1. Afwijzen
  2. Daten
  3. Ingaan op de verliefdheid

Afwijzen

Het lijkt makkelijker dan het daadwerkelijk is. Iemand afwijzen die verliefd is op jou is moeilijk, want je gaat iemand mededelen dat de gevoelens niet wederzijds zijn. Hoe zou jij het vinden als je werd afgewezen door de persoon waarop je verliefd was? De vraag is hoe je die persoon gaat afwijzen. Sowieso getuigt het niet van veel klasse om iemand af te wijzen door de telefoon, per e-mail, SMS of via iemand anders. De beste manier is om iemand af te wijzen in een persoonlijk gesprek waarin jij duidelijk maakt dat je niet verliefd bent op de ander en dat je begrip toont voor de gevoelens voor de ander. Wees duidelijk tegenover de ander, want anders wek je verwachtingen op bij de ander waardoor hij/zij denkt dat hij/zij een kans maakt bij jou. Mocht de ander een goede vriend of vriendin zijn, maak dan duidelijke afspraken over de vriendschap. Neem bijvoorbeeld afstand van elkaar om alles goed te kunnen verwerken, want anders bestaat de kans dat de vriendschap het niet overleeft.

Daten

Tja, je zit in een luxe positie. Je bent een gelukkige vrijgezel, maar een relatie lonkt toch aan de andere kant. Voor diegene die niet weten wat ze willen is daten een mooie uitkomst. Door middel van daten kom je na een aantal afspraakjes erachter of die persoon diegene is die jou kan verleiden tot het verlaten van het vrijgezellenbestaan. Bij het daten kijk je niet alleen naar het uiterlijk, maar het gaat ook om het innerlijk van de persoon. Bij een eerste date probeer je de persoon die verliefd is op jou beter te leren kennen qua opvattingen en normen & waarden. Je toetst in feite of deze matchen met jouw opvattingen en normen & waarden. Tevens is het belangrijk om onderlingen raakvlakken te ontdekken. Hebben jullie bijvoorbeeld dezelfde hobby's of dezelfde eetgewoontes? Een wederzijdse verliefdheid kan alleen uitgroeien tot een relatie wanneer er voldoende raakvlakken met elkaar zijn. Mocht die persoon het toch niet zijn, dan ga je gewoon verder met waar je mee bezig was.

Ingaan op de verliefdheid

Dit is mooi, want de verliefdheid is wederzijds. Loop niet te hard van stapel. Leer elkaar eens beter leren kennen, voordat een van jullie hard van de roze wolk naar beneden valt. Het kan zo bijvoorbeeld zo zijn dan jullie bijvoorbeeld minder dingen met elkaar gemeen hebben dan in eerste instantie duidelijk was. Neem geen overhaaste beslissingen, want anders kom je van een koude kermis thuis. Volg je gevoel, want in de meeste gevallen heeft je gevoel het juist. Laat je geen overhaaste beslissingen opdringen, want in sommige gevallen kun je daar ongelukkig van worden omdat jij je afvraagt of je daadwerkelijk met je hart achter de beslissing staat. Er bestaat geen echte manier om een relatie op te bouwen, als jullie beiden maar gelukkig zijn. Daar draait een goede relatie om!
© 2010 - 2024 Daddycortez99, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Is de ander verliefd op jou?Is de ander verliefd op jou?Jij bent verliefd, maar is de ander ook verliefd op jou? Wil je weten of hij of zij jou leuk vindt? Hoe ontdek je of de…
Een vaste relatie, maar verliefd op een anderEen vaste relatie, maar verliefd op een anderHet kan iedereen overkomen: verliefd worden op een ander terwijl je een vaste relatie hebt. Maar hoe ga je met deze verl…
Ben ik verliefd?Ben ik verliefd?Verliefd zijn is waarschijnlijk het allermooiste gevoel van de wereld. Het is niet voor niks dat de meeste nummers die j…
Verliefd op een ander!Verliefd op een ander!Vaste realtie en verliefd worden op een ander, hoe kan dat? Waarom word je verliefd op een ander terwijl je een vaste pa…

Spirituele datingsites: Een spirituele date die bij jou pastSteeds meer mensen zijn bezig met spiritualiteit en kiezen voor de meer bewuste levensstijl die daarbij past. En bij een…
Lange afstand relatie: nuttige informatieLange afstand relatie: nuttige informatieEen lange afstand relatie kan erg mooi zijn. Je geniet misschien wel meer als je elkaar weer eens ziet na een lange peri…
Reactie

Anna, 29-08-2010
Hoi, je bent niet de eerste bij wie ik dit verhaal post, maar lang niet iedereen reageert, en alle advies is welkom!

Ik ben 'verliefd' op iemand die ik al jaren niet gezien heb. We hebben contact via internet en hebben ooit wat weken samen gewerkt. Na twee jaar begonnen we weer te smsen en te internetten samen. Super leuk contact en allebei toegegeven ooit wat voor elkaar gevoeld te hebben.
Na drie maanden hadden we nog steeds geen afspraak gemaakt om elkaar te ontmoeten, maar het contact werd wel steeds minder intensief. Ik heb toen voorgesteld om elkaar te otnmoeten. Daarmee stemde hij in.
De afspraak was gezet twee maanden later, omdat we daarvoor allebei vol zaten. Die twee maanden hoorde ik niets van hem en de avond van te voren mailde hij dat hij niet zou komen.
Hij bood zijn excuses aan en legde uit dat hij zorgen had zoals scheiding van zijn ouders, schoolresultaten en een familielid in het ziekenhuis.
Ik was boos dat hij zo lang niets had laten horen en reageerde even niet. Toen ik uiteindelijk wel reageerde mailde hij snel terug met nog meer excuses en dat hij echt wel een date wilde maar dat hij het nu niet zag zitten.
Ik stuurde toen terug dat hij zelf maar moest aangeven als het beter met hem ging. Dit is nu meer dan twee maanden geleden.
Het vervelende is dat ik gewoon heel nieuwsgierig ben. Ik zou tevreden zijn met één ontmoeting, maar dat valt dus niet mee. Ik zit echt niet op een man te wachten ofzo, maar ik wil hem gewoon graag een keer in het echt zien.
Nu heb ik deze mail klaar staan:

Hoi Peter,

Ik ruimde mails op en kwam deze oude tegen.
Het gaat dus nog steeds niet goed met je? das balen. Geef me een update, ben benieuwd.
Ik vertrek over drie maanden voor langere tijd naar het buitenland, dus als je inderdaad van plan bent die reünie nog plaats te laten vinden zal het binnen die tijd moeten. Anders zijn we weer maanden verder, dan heb ik er geen zin meer in.

Ik wil je niet onder druk zetten, dus als je niet wilt laat het ook weten.

Wat vind je van deze mail en heb je tips om hem zover te krijgen dat hij een keer afspreekt? Of zal ik gewoon een keer naar de winkel rijden waar hij werkt en hem zomaar verrassen? Of lijkt dat wat wanhopig?
Afwachten kan ik niet, want ik weet dat hij goudeerlijk is en als hij zegt dat hij echt nog wel wil dan meent hij dat ook. Maar zo lang wacht ik niet.

Een vriendin van me kent hem ook maar weet niets van ons contact. Wel zou ze graag een keer afspreken for good old times zeg maar. Haar erbij betrekken en zeggen dat we met zijn drieen afspreken?

Help! Alvast bedankt. Reactie infoteur, 29-08-2010
Hoi Anna,

Even over je mail die je misschien gaat versturen. Ik heb een aantal suggesties voor het mailtje. Je toon vind ik soms iets te direct. Het mag in mijn ogen iets meer gevoeliger en minder direct. Probeer de inhoud een beetje luchtiger te verpakken.

Als openingszin stel ik dit voor:

Hoi Peter,

Ik was bezig om mijn mailbox op te ruimen totdat ik een mailtje van jou las.

Zin nummer twee zou ik schrappen en vervangen door de volgende zin: Ik moest meteen aan jou denken en ik vroeg mij eigenlijk af hoe het met jou gaat.

In de volgende zinnen zou ik vertellen hoe het met jou gaat en wat je momenteel bezig houdt in jouw leven. Dan vertel je dat je over drie maanden naar het buitenland gaat voor een langere tijd en dat je voor die tijd graag met hem zou willen afspreken. Geef aan dat je het jammer vindt dat jullie elkaar steeds mislopen.

Die afsluitende zin zou ik veranderen in het volgende: Laat het mij weten of het je ook leuk lijkt om met elkaar af te spreken.

Ik heb geen tips om hem zover te krijgen dat hij een keer afspreekt met jou. Maar neem dit van mij aan: Mocht hij enigszins interesse hebben in jou, dan zal hij graag met jou willen afspreken. Hem zelf verrassen zou hem kunnen overvallen, aangezien jullie elkaar jaren niet in levende lijve hebben gezien. Hierdoor zal de ontmoeting nogal geforceerd verlopen op zijn werkplek. Dit is dus in mijn ogen geen aanrader te noemen.

Zeker zou ik die gezamenlijke vriendin inlichten over het contact tussen jullie. Misschien kan zij voorzichtig polsen hoe hij over jou denkt. Met zijn drieën afspreken zou ik alleen voorstellen als de situatie verandert. Voorlopig zou je dus in kunnen zetten op een date met hem alleen.

Daddycortez99 (31 artikelen)
Gepubliceerd: 24-08-2010
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Dating
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.