Tinder: hoeveel likes heb je per dag en hoe verhoog je dit?

Tinder: hoeveel likes heb je per dag en hoe verhoog je dit? Tinder is één van de populairste dating apps ter wereld. Op basis van je locatie word je gematched aan verschillende profielen van andere gebruikers. Door naar links of naar rechts te swipen geef je aan of je geïnteresseerd bent in iemand. Helaas kun je niet onbeperkt likes uitdelen. Wanneer je het maximum aantal likes voor die dag bereikt hebt zul je een aantal uur moeten wachten voor je weer verder mag gaan met liken. Heb je een betaald Tinder Plus- of Tinder Gold-abonnement dan kun je onbeperkt swipen. Deze betaalde abonnementen bieden daarnaast nog een aantal voordelen zoals de mogelijkheid een swipe ongedaan te maken, je eigen locatie aan te passen en extra Super Likes om uit te delen. Met Tinder Gold kun je daarnaast van tevoren al zien wie jou geliket heeft. Zo vergroot je de kans op een match aanzienlijk.

Tinder


Over Tinder

Tinder is een dating-app voor op je smartphone. De sinds 2012 bestaande applicatie matcht je op basis van je geografische locatie aan andere gebruikers. In de app kun je instellen tot aan welke afstand je andere gebruikers wilt zien. De anderen komen vervolgens in een willekeurige volgorde voorbij. Je ziet één of meerdere foto's van de ander, al dan niet aangevuld met door de gebruiker zelf ingevulde tekst. Vervolgens krijg je de mogelijkheid om naar links of naar rechts te swipen. Als je naar links swipet dan betekent dit dat je geen interesse hebt in de ander. Swipe je naar rechts dan geef je daarmee aan wel geïnteresseerd te zijn in de ander. Er bestaat ook de mogelijkheid om iemand naar boven te swipen. Op deze manier deel je een Super Like uit. Dit garandeert dat de ander te zien krijgt dat jij hem of haar superleuk vindt. In de gratis versie van Tinder heb je één Super Like per dag om uit te delen. Vind je iemand 'gewoon leuk' en swipe je naar rechts, dan krijgt de ander in de gratis versie dit niet direct te zien. De ander zal alleen zien dat jij hem of haar geliket hebt wanneer die interesse wederzijds is en hij of zij jou ook naar rechts geswipet heeft. Is er zo'n match dan opent dat de mogelijkheid om via de app met elkaar te chatten en elkaar beter te leren kennen. Heb je een betaald abonnement op Tinder Gold dan kun je voor je je keuze maakt al zien of de ander jou geliket heeft of niet.

Hoeveel likes kun je per dag uitdelen?

Veel Tinder-gebruikers hebben het weleens meegemaakt: je zit lekker een tijdje te swipen en opeens krijg je het bericht dat je een aantal uur moet wachten voor je weer likes uit mag delen. Erg frustrerend, maar op deze manier probeert Tinder te voorkomen dat mensen letterlijk iedereen gaan liken en zo 100% een match te hebben wanneer anderen jou ook liken. In de beginjaren werd er een maximum van 120 likes per 12 uur gehanteerd. Inmiddels is het maximum aantal likes binnen 12 uur verlaagd naar 100. Er wordt gespeculeerd dat mannen minder likes per etmaal mogelijk uitdelen dan vrouwen maar dit is niet bevestigd. Tinder heeft een limiet gesteld aan het aantal likes om op die manier de kwaliteit van de matches te verhogen. Volgens Tinder is sinds het instellen van de limiet de gemiddelde tijd dat iemand naar een profiel kijkt langer geworden. Het lijkt dus alsof mensen hierdoor serieuzer naar de getoonde profielen kijken, waarmee Tinder haar doel bereikt heeft.

Meer likes? Upgrade naar Tinder Plus of Tinder Gold

Ben je erg kieskeurig dan zul je niet snel de limiet van 100 likes per dag bereiken. Vind je 100 likes per 12 uur echter wel te weinig dan kun je ervoor kiezen om je gratis lidmaatschap van Tinder te upgraden naar een betaald abonnement. Tinder Plus geeft je een aantal extra mogelijkheden waar een onbeperkt aantal uit te delen likes er één van is. Tinder Plus biedt je de volgende mogelijkheden:
 • Onbeperkt likes uitdelen
 • Vijf Super Likes in plaats van één
 • De kans om een verkeerde swipe ongedaan te maken
 • Het aanpassen van je eigen locatie naar waar dan ook ter wereld
 • Verberg bepaalde delen van je profiel zoals je leeftijd of je locatie
 • Geen advertenties tussendoor

Wil je je helemaal als een pro in de datingwereld begeven dan kun je er ook voor kiezen om een Tinder Gold-abonnement te nemen. Het belangrijkste voordeel van Tinder Gold is de functie Likes You. Dit houdt in dat wanneer iemand jou geliket heeft, je dit al bij iemands profiel kunt zien voor je zelf de keuze maakt om naar links of rechts te swipen. Zie je dat iemand jou geliket heeft dan betekent dit dus een gegarandeerde match op het moment dat je zelf beslist om naar rechts te swipen. De Likes You-functie is het enige verschil tussen Tinder Plus en Tinder Gold.

Betalen voor een onbeperkt aantal swipes

Zowel Tinder Plus als Tinder Gold biedt je de mogelijkheid om onbeperkt te swipen en likes uit te delen. Ben je serieus aan het daten en wil je je kansen op een match verhogen dan moet je hiervoor betalen. Wanneer je een abonnement neemt op Tinder Plus of Tinder Gold dan kun je kiezen voor een periode van één maand, zes maanden of twaalf maanden. Hoe langer de duur van je abonnement, des te minder betaal je aan abonnementskosten per maand. De prijzen van Tinder Plus en Tinder Gold zijn in 2020 als volgt (per maand):

Tinder Plus

 • 12 maanden: 8,74
 • 6 maanden: 12,49
 • 1 maand: 20,99

Tinder Gold

 • 12 maanden: 12,91
 • 6 maanden: 19,16
 • 1 maand: 30,99

Extra Super Likes kopen

Met een Super Like geef je aan iemand superleuk te vinden. Volgens Tinder verhoogt dit de kans op een match met een factor drie. Het belangrijkste voordeel van Super Likes is dat de ander te zien krijgt dat je hem of haar een Super Like gegeven hebt. Per dag kun je gratis één Super Like uitdelen. Vind je iemand heel erg leuk maar heb je jouw Super Like van die dag al verbruikt, dan kun je ervoor kiezen om extra Super Likes bij te kopen. Dit doe je door via het hoofdscherm naar je instellingen te gaan en hier te kiezen voor de optie Heb je meer Super Likes nodig. Je kunt er 5, 25 of 60 in één keer kopen. De kosten per Super Like gaan omlaag naar mate je er meer in één keer koopt.
© 2020 - 2024 Dessal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wat is Tinder en hoe werkt de mobiele app?Wat is Tinder en hoe werkt de mobiele app?Sinds de lancering van Tinder in 2012 was de app wereldwijd direct een groot succes. Een gebruiker spendeert gemiddeld 9…
Hoe werkt Tinder? Online daten via de Tinder-appHoe werkt Tinder? Online daten via de Tinder-appTinder heeft een nauwe connectie met Facebook. Tinder is een dating-app waarmee je heel eenvoudig contacten kan leggen m…
Daten op Tinder doe je zoDaten op Tinder doe je zoTinder is een populaire dating-app voor jongeren en tegenwoordig ook steeds meer voor oudere mensen. Wie op Tinder gaat…
De eerste likes van je Facebookpagina als bedrijf krijgenDe eerste likes van je Facebookpagina als bedrijf krijgenFacebook is voor bedrijven niet meer weg te denken uit de online marketingstrategie. Het laagdrempelige contact dat met…

Daten via het internet: zo gaat het in zijn werkDaten via het internet: zo gaat het in zijn werkEen liefde ontmoeten via het internet is anno 2019 vrij normaal. Als je voor het eerst naar de liefde gaat zoeken via he…
Hoe vind ik een partner? Zoeken naar liefde vanuit jezelfHoe vind ik een partner? Zoeken naar liefde vanuit jezelfDagelijks ontmoeten drommen mensen wereldwijd hun toekomstige partner. Toch blijven veel personen ongewild alleen. Hoe k…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Santiago-garza, Flickr (CC0)
 • https://www.datingguru.nl/dating-apps/hoe-werkt-tinder/
 • https://www.gratisdatingtips.nl/hoe-werkt-tinder/
 • Tinder-app
Dessal (1.118 artikelen)
Laatste update: 10-06-2020
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Dating
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.