Verboden liefde, durf jij het aan?

Begin 2004 is er onderzoek gedaan naar hoe veel Nederlanders er vreemdgaan. Bij dit onderzoek werd er naar 2000 mensen gekeken, en het aantal vreemdgangers lag behoorlijk hoog. Maar liefst 50% van de mensen ging vreemd en dit is dus de helft van de mensen. Om nou te zeggen dat de helft van heel Nederland vreemdgaat, is wat overdreven, maar 50% is een erg hoog percentage. Uiteraard zal degene die vreemd is gegaan, hier wel een goede reden voor hebben. Vreemdgaan doe je natuurlijk niet zomaar, want je zet er wel een hele relatie voor op het spel en je wilt jouw relatie niet verliezen.

De spanning

Er zijn meerdere redenen om vreemd te gaan. Ten eerste kan je je eigen relatie te saai vinden en ben je dus op zoek naar iets spannends en iets dat helemaal nieuw voor je is. Op een gegeven moment is een relatie nou eenmaal niet heel spannend meer, maar daar zul je je toch bij moeten neerleggen. Wil je dit niet? Dan kun je ook de spanning terug brengen door allerlei nieuwe dingen te proberen. Je kunt er echter ook voor kiezen om een verboden liefde te hebben. Die zal weer zorgen voor een heleboel spanning. Denk alleen al aan het verbergen van alles wat met jouw verboden liefde te maken heeft. Alleen hierdoor zul je al een boost van adrenaline krijgen en zul je dus de spanning weer voelen. Nog niet te spreken over wanneer je iets afspreekt met jouw geheime liefde en de kans bestaat dat jullie betrapt worden. Uiteraard is het niet leuk als je dan betrapt wordt, maar het idee dat het kan gebeuren zorgt er wel voor dat je je meer gespannen zult voelen, maar dit kan ook goed voelen.

Hoe pak je het aan?

Er zijn allerlei manieren om een verboden liefde te vinden, maar het is wel de bedoeling dat je heel erg voorzichtig bent. De beste manier om een verboden liefde te vinden, is via het internet. Via het internet ben je namelijk nog redelijk anoniem en is er een kleinere kans om betrapt te worden dan wanneer je op zoek gaat in het echt. In het echt zullen er allerlei mensen zijn die jou hebben gezien en wie weet zit er wel iemand tussen die jouw partner kent, en ook al kies je er zelf voor om vreemd te gaan, betrapt worden wil je absoluut niet.

Er zijn dus verschillende manieren, maar er kan het beste gekozen worden voor internet. Er zijn allerlei datingsites die speciaal zijn voor mensen die op zoek zijn naar een liefde die eigenlijk niet kan. Je hebt eigenlijk een tweede liefde en dat hoort nou eenmaal niet, waardoor een datingsite nodig is. Op de datingsite moet je ook zo anoniem mogelijk blijven. Denk eraan dat je geen profielfoto kiest omdat de kans te groot is om betrapt te worden. Wie weet ziet jouw partner per ongeluk jouw profiel. De kans is echter wel aanwezig dat er weinig mensen zijn die tegen je gaan praten omdat je geen foto hebt gekozen. Dat is gelukkig makkelijk op te lossen, want jij kan ook zelf contact leggen met allerlei mensen. Je kunt natuurlijk wel informatie geven over bijvoorbeeld jouw leeftijd. Een woonplaats begint alweer riskant te worden, dus laat ook deze weg voor de zekerheid. Als je dan leuk gechat hebt met iemand, moet je niet vergeten om uit te loggen en om jouw internetgeschiedenis te verwijderen. Je kunt beter het zekere voor het onzekere nemen. Je weet maar nooit of jouw partner nog in de internetgeschiedenis kijkt als jij er niet bent. Het zijn de kleine dingen waar je op betrapt kunt worden, dus word er ook niet te makkelijk in. Het kan namelijk altijd gebeuren!

Contact

Je hebt een tijdje met iemand gechat en eindelijk is het zover: je gaat wat afspreken. Natuurlijk spreek je niet af bij jou thuis en waarschijnlijk ook niet bij de ander thuis, want ook de ander is op zoek naar meer spanning. Je weet echter nooit met wie je te maken krijgt en kunt daarom het beste afspreken op neutraal terrein. Je moet zeker niet helemaal alleen zijn tot je weet met wie je eigenlijk hebt afgesproken. Je kunt afspreken in een hotel om alles zo goed mogelijk te verbergen. De kans is ontzettend klein dat iemand jullie zal zien daar, en als je al gezien wordt, zal het zeker geen bekende zijn van jouw partner.

Tijdens de afspraak is het verstandig om jouw mobiele telefoon aan te laten. Als jouw partner niet weet waar je bent of toch iets vermoedt, kan je het beste opnemen als je partner belt. Het is namelijk alleen maar erg verdacht als jouw mobiel uitstaat. Geef jouw verboden liefde ook niet jouw telefoonnummer, maar zorg dat het contact of via de datingwebsite, of via een e-mail gaat waar jouw partner niet bij kan. Via de mobiel is nou eenmaal veel te riskant omdat dit de eerste plek is waar jouw partner zal zoeken als de partner iets vermoedt.

Ten slotte is het goed om na te denken over het vreemdgaan en of je niet beter kunt praten met je partner over wat er verkeerd is in jullie relatie. Je kunt ook zelf zorgen voor meer spanning. Wees eerlijk tegen je partner dat je meer spanning zoekt en dat je graag nieuwe dingen zou willen proberen, toch liever een verboden liefde dan zijn er op internet genoeg datingsites waar je terecht kunt.
© 2014 - 2024 Nvaonline, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Verklaring vreemdgaanVerklaring vreemdgaanVreemdgaan is een natuurlijke drift, vol met passie en hartstocht. Vreemdgaan wordt sterk veroordeeld. Toch zijn er veel…
Vreemdgaan, waarom gaat iemand vreemd?Vreemdgaan, waarom gaat iemand vreemd?Gaan mensen vreemd omdat er iets mis is met de vaste relatie of omdat er iets mis is met de vaste partner? Zijn er reden…
Verwerking vreemdgaanVerwerking vreemdgaanBlijft de ontrouwe partner zijn relatie met de minnaar of minnares voortzetten na de ontdekking van vreemdgaan binnen he…
Vreemdgaan: ontlading tijdens het verwerkingsprocesVreemdgaan: ontlading tijdens het verwerkingsprocesEr zijn echtparen die vrezen dat ze het vreemdgaan nooit kunnen verwerken. De agressie en de kwaadheid die bij de vaste…

Bestaat de perfecte relatie?De perfecte relatie: iedereen droomt er wel eens van en velen vragen zich dan ook af of de perfecte relatie wel bestaat.…
Buitenlandsepartner.nl: hulp bij partner in het buitenlandBuitenlandsepartner.nl: hulp bij partner in het buitenlandDe liefde is fantastisch als het goed gaat tussen jullie, iedereen droomt van die onbezorgde vrij en gelukkige liefdesre…
Nvaonline (19 artikelen)
Gepubliceerd: 14-10-2014
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Dating
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.