Bestaat de perfecte relatie?

De perfecte relatie: iedereen droomt er wel eens van en velen vragen zich dan ook af of de perfecte relatie wel bestaat. Is er wel een relatie waarbij er nooit sprake is van ruzies of andere problemen? Bestaan er relaties waarbij je je nooit onzeker hoeft te voelen over of jouw partner nog wel verliefd is op jou en ga zo maar door. Er zijn genoeg vragen over te bedenken, maar er is maar één simpel antwoord op deze vraag.

Bestaat de perfecte relatie?

Een relatie kan zeker perfect zijn, maar het probleem is alleen hoe iemand er tegenaan kijkt. Waarschijnlijk zegt iedereen nee als er gevraagd wordt of een perfecte relatie echt bestaat. Het heeft echter te maken met hoe jij naar een relatie kijkt voordat je kunt zeggen of een relatie perfect is.

Ten eerste is er een groot verschil in relaties. Zo kan het bij de ene relatie zo zijn dat iemand het prima vindt dat de partner met andere mensen flirt, terwijl dit bij de andere relatie absoluut niet gedaan mag worden. Een ander voorbeeld is dat sommige stellen iedere dag ruzie hebben, terwijl anderen dit nooit hebben. Hier kan iemand zich afvragen hoe ernstig deze ruzies zijn. Worden de ruzies snel bijgelegd of gaat het de hele dag door en worden van beide partijen de dag verpest? Relaties zijn dus eigenlijk net te vergelijken met elkaar.

Het antwoord op de vraag: de perfecte relatie bestaat wel. Het is echter nogal lastig omdat de persoon in de relatie ook echt zelf moet weten of de relatie perfect is. Er zijn veel mensen die zeggen dat hun relatie niet perfect is, want er is wel eens een ruzie of er zijn wel eens andere problemen. Een ander stel kan dat juist zien als iets dat bij een relatie hoort en dat dat juist zorgt voor perfectie! Toch zal het grootste deel van de mensen zeggen dat hun relatie niet perfect is en dat zij graag een relatie willen verbeteren.

Hoe maak je een relatie perfect?

Je bent waarschijnlijk vaak op zoek geweest naar tips om een relatie te verbeteren, want er zijn veel mensen die vinden dat er iets beter kan gaan in hun relatie. Dat kan echt van alles zijn. Misschien houdt jouw partner zich niet aan afspraken of doet hij andere dingen waar jij slecht tegen kan. Er zijn een aantal tips om je relatie te verbeteren en om je relatie misschien zelfs perfect te maken. Jij hebt zelf in jouw hoofd wat perfect nou precies is.

Ten eerste is communicatie de sleutel tot een succesvolle relatie. Deze tip heb je waarschijnlijk al wel vaker gelezen, maar het is dan ook de beste van allemaal. Je moet zeggen wat je voelt en hoe je over dingen denkt. Als je niet zegt dat je het vervelend vindt dat jouw partner te laat thuis komt, de was niet doet of niet naar je luistert, moet je dat toch echt zeggen. Je partner heeft dit waarschijnlijk zelf helemaal niet door, dus je kunt er maar beter eerlijk over zijn dan dat je je mond houdt. Het klinkt misschien goed als je kunt zeggen dat je nooit ruzie hebt, maar ruzies zijn soms nou eenmaal nodig. Je zegt in een ruzie hoe je over dingen denkt en op deze manier kunnen er dingen worden verbeterd. Een relatie zonder ruzies is dus eigenlijk geen gezonde relatie!

Ten tweede is het verstandig om zoveel mogelijk leuke dingen te doen samen om ervoor te zorgen dat het verliefde gevoel altijd aanwezig blijft. Je hoeft geen bakken met geld uit te geven maar kunt ook kiezen voor simpele dingen. Bovendien hoeven leuke dingen niet altijd buitenshuis te zijn! Kijk samen eens een leuke film thuis of bedenk iets anders leuks. Een wandeling maken is niet alleen gezond, maar ook nog erg leuk en je kunt bovendien goed met elkaar praten tijdens het wandelen. Een goede tip is om tijd voor elkaar vrij te maken en zo kun je een vaste avond in de week kiezen waarop jullie iets leuks gaan doen. Je kunt iedere vrijdagavond uit eten gaan, naar de bioscoop gaan of iets anders leuks doen.

Ten slotte kun je zorgen voor de perfecte relatie als je zorgt voor voldoende spanning. Onvoldoende spanning zorgt bovendien vaak voor vreemdgaan en dat is absoluut niet wat je wil! Je moet zorgen dat de relatie boeiend blijft en dat je niet langs elkaar heen gaat leven. Deze tip sluit dan ook goed aan op de vorige. Door leuke dingen te doen ga je niet langs elkaar heen leven. Bij het doen van leuke dingen horen natuurlijk ook de spannende dingen. Een goed seksleven is ook nog eens ontzettend belangrijk en kan gezien worden als een van de spannende dingen. Verras jouw partner met leuk ondergoed en probeer eens wat nieuws in de slaapkamer in plaats van wat je altijd al doet. Een andere manier van verrassen is door af en toe eens een leuk cadeau te kopen of om je partner ergens mee heen te nemen waarvan je partner geen idee heeft waarheen. Dit zijn een aantal simpele voorbeelden waarmee je toch zorgt voor de nodige spanning waarmee je elkaar blijft boeien.

De perfecte relatie kan dus zeker bestaan, maar dit heb je helemaal zelf in de hand. Bij een perfecte relatie horen ruzies en tranen, maar zolang alles weer goed komt en je gelukkig met elkaar bent, kun je zeker zeggen dat je een perfecte relatie hebt.
© 2014 - 2024 Nvaonline, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Terug bij je exTerug bij je exHij is knap, vrijgezel en heeft alles wat je zoekt in een man. Je hebt veel met hem gemeen en je kunt je een perfecte to…
Kenmerken van een sterke en goede relatieKenmerken van een sterke en goede relatieWat zijn de kenmerken van een goede relatie? Hoe herken je een goede relatie? Wanneer is een relatie sterk en niet kapot…
Tips om je relatie sterker te makenTips om je relatie sterker te makenGaat je relatie niet zoals jij gewild had? Beschouw je jullie relatie als zwak? We zijn vaak erg druk bezig met ons eige…
Vreemdgaan: de "Schietstoel" affaireVreemdgaan: de "Schietstoel" affaireOm uit te zoeken waarom iemand vreemdgaat, is het noodzakelijk te weten welke soorten en typen affaires er zijn. Verschi…

Het daten via internetHet daten via internetHoewel ongeveer 20% van de dates via het internet echt succesvol zijn is het daten via internet toch razend populair. U…
Verboden liefde, durf jij het aan?Begin 2004 is er onderzoek gedaan naar hoe veel Nederlanders er vreemdgaan. Bij dit onderzoek werd er naar 2000 mensen g…
Nvaonline (19 artikelen)
Gepubliceerd: 15-10-2014
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Dating
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.