Doordringende blik: diep in de ogen kijken van de ander

Doordringende blik: diep in de ogen kijken van de ander De ogen zijn de ramen van de ziel en fungeren als een poort tussen wat wij zien en wat wij voelen. Vandaar ook dat het diep in de ogen kijken zo onvoorstelbaar intiem, zo confronterend, zo transcenderend is. Je kunt je ogen niet losmaken omdat de ander zo aantrekkelijk is, omdat je verliefd bent op de ander. Wat is een doordringende blik? Is het een bedreigende blik of een blik van een verliefd persoon? Wat zeg je als je een doordringende blik beantwoordt?

Doordringende blik

Wat is een doordringende blik? Als je met al jouw kracht en diepte in iemands ogen kijkt, is jouw blik een doordringende blik, een blik die dieper gaat. Zo´n doordringende blik wordt niet door iedereen als prettig of plezierig ervaren, laat staan dat zo´n blik verliefde gevoelens opwekt.
Een doordringende blik van een ander kan doordringen in jouw veilige diepte en je een behoorlijk ongemakkelijk gevoel geven!

Gevoelig

Een doordringende blik van een ander, hoeft niet als bedreigend ervaren te worden. Als de ander alle ingrediënten bezit om verliefd op je te worden, kan er tijdens zo´n indringende blik een vonk overspringen. Of je raakt zo geïntrigeerd door de persoon achter de indringende blik, dat je hem of haar (onbewust) gaat opzoeken met je ogen. Onbewust voel je misschien aan dat jullie samen goed bij elkaar passen. Gevoelige mensen staan eerder open voor een doordringende blik van een ander.

Veiligheidsnorm

Om je te beschermen tegen indringers in jouw veilige diepte, heeft de maatschappij een veiligheidsnorm: kijk niemand doordringend aan, tenzij je verliefd bent op de ander. Het is een soort code en ondertussen worden onze seksuele gevoelens onderdrukt. De veiligheidsnorm maakt een hoop mensen nerveus: waar doen ze goed aan als ze verliefd zijn? Kunnen ze hun geliefde in de ogen kijken om te ontdekken of de ander ook verliefd is? Of doen ze er beter aan om de andere kant op te kijken, want misschien accepteert de maatschappij deze verliefde blik niet?

Verliefd

Als je verliefd bent, kan je de ander diep in de ogen aankijken. Als je verliefd bent kan je de ander met een doordringende blik aankijken. Als je verliefd bent, wil je dolgraag de diepte van de ogen van het ander zien. Onbewust hoop je dat de ander je blik beantwoordt, een antwoord geeft op de stille liefde. Onbewust kijk je vanuit jouw diepte naar de ogen van de ander, op zoek naar diens diepte.

Iemand doordringend aankijken terwijl je niet verliefd bent is volgens de maatschappelijke veiligheidsnormen niet gewenst!

Intense blik

Een intense blik uitwisselen waar de pupillen van de ogen zich vergroten, is een teken van verliefdheid en van verlangen. Onbewust zoeken de ogen van de verliefde persoon de ogen van de ander op. Het stofje dat in de hersenen vrijkomt zodra we onze geliefde zien is verslavend en geeft ons dat heerlijke gevoel van verliefdheid.

Communicatie

Onbewust is elkaar in de ogen staren een manier van communicatie: stil communiceren om te ontdekken of de ander ook verliefd is, of de ander jou ook aantrekkelijk vind, of de ander jou ook ziet zitten. Elkaar in de ogen staren is een stil verlangen: het verlangen naar elkaar.

Oogcontact

Wat betekend oogcontact? Hebben jullie regelmatig oogcontact? Kijk jij naar hem en hij kijkt steeds naar jou? Kijk jij naar haar en zij kijkt iedere keer terug? Oogcontact! Met de ogen peil je elkaar: jullie vinden elkaar leuk! Stilletjes communiceren jullie met de ogen, niemand weet er van af. Stilletjes seinen jullie met de ogen signalen naar elkaar toe: "Ik vind je leuk," of "Ik ben verliefd op je," of "Ik verlang naar je," en enz. Tijdens het oogcontact maken de hersenen stofjes aan die verslavend werken: dat is de reden waarom we onbewust iedere keer oogcontact maken met de ander.

Beantwoorden

Diegene die de doordringende blik van de ander beantwoord, durft zich kwetsbaar op te stellen. Immers, deze persoon laat de indringende blik toe in zijn of haar diepte. Noem het je ziel, of noem het de plaats waar al jouw gevoelens, al jouw verleden en al jouw toekomst en heden in liggen opgeslagen. Een privé plek. Door het beantwoorden van de doordringende blik van de ander, laat jij de ander toe in je privé plek. De toegang verlenen tot je privé plek kan heel intiem zijn, seksueel geladen waar de stille verliefdheid blindend in elkaars ogen weerkaatst. Het is met geen pen te beschrijven, maar krachtige gevoelens worden opgewekt als iemand de verliefde doordringende blik van de ander beantwoordt.

Diep in de ogen kijken

Wanneer kijk je iemand diep in de ogen? Juist, vlak voordat je elkaar kust of zoent. Diep in elkaars ogen kijken betekend slechts 1 ding: ik verlang naar jou. In de diepte van de ogen van de ander peil je of de ander ook naar jou verlangt.

Liefde?

Houd er rekening mee dat:
  • Diep in de ogen kijken,
  • Een intense blik uitwisselen,
  • Elkaar in de ogen staren,
  • Vaak oogcontact hebben,
  • Een doordringende blik beantwoorden.

niet hoeft te betekenen dat er ware liefde in het spel is! Heel goed mogelijk dat de ander jou seksueel aantrekkelijk vind en na een nachtje samen geweest te zijn het welletjes vindt! Terwijl jij dacht dat het echte liefde was, omdat de ander je jaren lang heeft aangestaard! Misschien heeft hij of zij inmiddels een ander maatje waarmee hij of zij oogcontact mee heeft?
© 2010 - 2020 Roberta, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Hoe je iedereen verliefd op je kan laten worden!Hoe je iedereen verliefd op je kan laten worden!Wie verliefd is, trekt anderen mensen aan. Als we graag willen dat anderen mensen verliefd op ons worden, moeten we zorg…
Verliefd op een ander!Verliefd op een ander!Vaste realtie en verliefd worden op een ander, hoe kan dat? Waarom word je verliefd op een ander terwijl je een vaste pa…
Is de ander verliefd op jou?Is de ander verliefd op jou?Jij bent verliefd, maar is de ander ook verliefd op jou? Wil je weten of hij of zij jou leuk vindt? Hoe ontdek je of de…
Kenmerken verliefdheidKenmerken verliefdheidBen jij verliefd? Wil je zeker weten dat je inderdaad verliefd bent? Welk effect hebben de verliefde emoties van zowel d…

De interventieladderTijdens een gesprek kunnen gesprekspartners op verschillende manieren invloed uitoefenen op het verloop van het gesprek.…
Van Dale Woord van het Jaar 2007 tot en met 2019Van Dale Woord van het Jaar 2007 tot en met 2019De Woord van het Jaarverkiezing wordt georganiseerd door Van Dale Uitgevers. Je kunt tegenwoordig ook alles volgen via T…
Bronnen en referenties
  • http://www.osho.be/New-Osho-NL/Mayo-New-osho.nl/Pareltjes/Geheimen.htm
  • http://relatie.rubriek.nl/relatie/liefde.php
  • http://www.bodhitv.nl/articles/show-news/2009-05-18/alles-of-niets/?v=verwante-items

Reageer op het artikel "Doordringende blik: diep in de ogen kijken van de ander"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reacties

D84, 21-11-2015 01:11 #3
@ Judy
Dat betekend dat hij verlegen is en hij wil niet laten blijken aan anderen dat hij verliefd op je is.
Of misschien zit die in een moeilijke situatie, dat hij al een vriendin heeft.
Maar toch gevoelens voor je heeft en er geen raad mee weet.
Dat hij moet kiezen.
Dus weinig kans dat het wat word als jij ook geen actie onderneemt.

Judy, 26-07-2015 13:15 #2
Ik heb nl een vraagje omdat ik had zon doordringende blik vorige jaar meegemaakt maar nu als hij mij ziet negeer hij me of als hij met zn vrienden zijn maar hij kijkt naar mij wel op afstand of als hij me ziet keert hij zn rug naar me toe eerst groet hij maar iedereen behalve ik maar ik voelde iets voor hem maar wil graag weten als het dan wederzijds ook zo is.

Anoniem, 23-03-2014 12:38 #1
Ik heb het probleem dat een vriendin van mij altijd je met een doordringende blik aankijkt tijdens het praten. Bij iedereen heb ik mij altijd helemaal mijzelf gevoeld maar bij haar kan ik niet helemaal mijzelf zijn en is het ongemakkelijk praten met zo'n strakke blik op je gericht. Wat kan ik eraan doen dat ik mij niet meer zo ongemakkelijk bij hààr voel in de omgang?

Infoteur: Roberta
Laatste update: 09-05-2011
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Communicatie
Bronnen en referenties: 3
Reacties: 3
Schrijf mee!