Hoe begin je met modellenwerk?

Hoe begin je met modellenwerk? Wil jij graag model worden? Maar je weet niet hoe en waar je moet beginnen? Lees in dit artikel meer hierover. Je vindt ook handige tips en belangrijke dingen waar je op moet letten voordat je begint. Elk meisje droomt er weleens van om een model te worden. Bedenk echter dat het echte modellenwerk, mocht je doorbreken, erg zwaar is. Je leidt dan een druk leven en reist erg veel. Soms zelfs over de hele wereld. Een relatie onderhouden is moeilijk op zo'n moment. Je kan veel geld verdienen met modellenwerk, maar voor het zo ver is moet je wel potentie hebben en de juiste looks.

Begin

Om te beginnen kun je het beste jezelf proberen aan te melden bij een modellenbureau. De meeste zijn professioneel en altijd wel op zoek naar nieuw talent. Je dient dan wat gegevens over jezelf in te vullen en een aantal foto's op te sturen. Met huis- tuin en keukenfoto's kun je het proberen, maar je kunt het beste eerst een portfolio maken met een paar goede foto's. Een portfolio is een map met je beste foto's. Zorg voor diverse poses en gezichtsuitdrukkingen. Varieer in je foto's, dat betekent van je hele lichaam, maar ook van alleen je gezicht. Draag niet te veel make-up, ga voor naturel. Er zijn verschillende soorten modellen en je hoeft niet per se heel erg knap of dun te zijn. Iedereen verdient en kan een kans krijgen.

Vind een goede fotograaf

Een goede fotograaf zoeken is altijd lastig. Als je op Google zoekt dan kom je er heel veel tegen, vaak moet je dan betalen voor een paar foto's. Dit hoeft niet, er bestaan websites (oa. Dutchheaven) waar je je aan kan melden als model. En zitten ook fotografen en zodoende kun je communiceren. Zoek altijd eerst naar ervaringen voordat je een afspraak maakt met de fotograaf. De reden dat zo'n shoot gratis is is omdat je toestemming geeft dat de fotograaf jouw foto's op zijn website mag zetten, dus zijn portfolio. Je tekent van tevoren altijd een contract met de afspraken daarin. Heb je een afspraak gemaakt, neem dan naar een fotoshoot altijd iemand mee. Dit is voor je eigen veiligheid, niet iedereen is te vertrouwen en het geeft jezelf ook vaak een prettiger gevoel als er een bekende mee is. Doe nooit dingen waar jij je niet prettig bij voelt, dat is een slechte ervaring en de foto's worden daar ook niet mooier van Voor een compleet en gevarieerd portfolio kun je het beste meerdere fotoshoots doen, afhankelijk van wat jij goed vind voor je portfolio.

Feiten

  • Als model moet je veel wachten, je moet dus geduld hebben.
  • Je moet veel reizen.
  • De modellenwereld is een keiharde wereld, waarin niet altijd iedereen aardig is. Er is heel veel concurrentie.
  • Je moet flexibel zijn, soms worden afspraken onverwachts verzet. Dit kan ook een uur van tevoren gebeuren.
  • Je kan in veel gevallen niet je looks hebben zoals jij die wilt. Je opdrachtgevers bepalen hoe jij eruit ziet. Je kan dus heel graag lang haar hebben, maar als hun het kort willen, dan gaat het kort. Je kan daar niet tegen in gaan, want dat is absoluut niet professioneel.
  • Om er mooi uit te zien moet je altijd letten op je voeding. Je moet gezond eten voor een mooie huid.
  • Je moet regelmatig sporten om je lichaam in vorm te houden.
  • Doe nooit dingen die je niet wilt. Laat je niet overhalen, blijft bij je eigen standpunt en doe waar jij je goed bij voelt.
  • Als je foto's maakt doe dat dan met een contract. Zo heb je een houvast.
© 2011 - 2024 Linda1986, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Model worden – Hoe doe je dat?Model worden – Hoe doe je dat?Model worden is een droom van veel meisjes. Vooral tienermeiden willen er net zoals de beroemde topmodellen uitzien die…
Hoe word je een professioneel model?Het is de droom van vele jonge meisjes: het worden van een professioneel model. Vaak wordt de modellenwereld afgespiegel…
Summative Model of Attitude (summatieve model van attitude)Summative Model of Attitude (summatieve model van attitude)De Summative Model of Attitude is een theorie in het leven gebracht door Martin Fishbein in 1967. Het is een model waari…

De vijf meest gestelde vragen bij een sollicitatiegesprekDe vijf meest gestelde vragen bij een sollicitatiegesprekHet zijn niet de ingewikkelde vragen die je nekken bij een sollicitatiegesprek, zoals je zou verwachten. Nee, juist de s…
Werk(en) wordt weer leuk!Werk(en) wordt weer leuk!Voor de meesten mensen is werken noodzakelijk. Het is maar voor weinigen weggelegd iedere dag met veel plezier aan het w…
Linda1986 (240 artikelen)
Gepubliceerd: 20-08-2011
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Carriere
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.