Model worden – Hoe doe je dat?

Model worden – Hoe doe je dat? Model worden is een droom van veel meisjes. Vooral tienermeiden willen er net zoals de beroemde topmodellen uitzien die zowel mooi als populair zijn. Ook dromen meisjes van de manier waarop ze zullen leven wanneer ze eindelijk model zijn geworden. Modellen reizen over de hele wereld om hun vele opdrachten uit te voeren. De beste fotomodellen verdienen miljoenen. “Ik wil model worden, maar hoe?” is een vraag die door veel van deze meisjes wordt gevraagd.

Hoe word je model?

Fotomodel worden kan op twee manieren. Een van de opties is commercieel model worden. Een voorbeeld hiervan is model worden bij Wehkamp. Iedereen kan in principe een commercieel fotomodel worden. Wanneer er een model gezocht wordt zoeken de reclamebureaus het type fotomodel dat bij de opdracht past. Die persoon wordt dan ingehuurd als model. Wie echter topmodel wil worden moet wat meer in huis hebben.

Model worden eisen

Wie bij de top van fotomodellen wil horen moet aan een aantal eisen voldoen. Zo zijn er verschillende eisen die aan het uiterlijk worden gesteld. De lengte van een model moet tussen 1.76 en 1.82 meter zijn. Je maat moet tussen 36 en 38 zijn, je heupen tussen 85 en 95 cm, je taille tussen 60 en 65 en je borst tussen 85 en 83. Het klopt dus helemaal niet dat je graatmager moet zijn om model te kunnen worden. Wel moet het lichaam strak zijn en mag een model niet vet zijn. Voor een model zijn de vrouwelijke rondingen ook essentieel. Een ander punt waarop gelet wordt is een mooie huid. Make-up kan gebruikt worden om veel weg te werken, maar toch niet alles. Daarom heeft men liever geen model met veel littekens en puisten. Als model moet je ook over een bepaald soort uitstraling beschikken. Er zijn veel knappe meisjes. Je moet dus iets extra's hebben.

Modellenwerk

Veel mensen denken dat modellen een lekker leven hebben. Maar dat is niet zo. Modellen moeten hard werken. Het opnemen van een televisie reclame of een fotoshoot kan urenlang duren. De opdrachtgever wil natuurlijk dat alles perfect is. Wanneer je voor deze carrière kiest moet je dus iemand zijn die sterk in haar schoenen staat.

Model worden tips

Als model moet je gezond leven en geen alcohol en drugs gebruiken. Je moet van nature een goed figuur hebben. Ook moet je durven om als fotomodel creatief te zijn. Natuurlijk geeft een fotograaf de aanwijzingen, maar een model dat zelf initiatief neemt wordt meestal heel erg op prijs gesteld. Ze moeten tenslotte samen zorgen voor een goed resultaat. Een fotomodel moet ook zelfverzekerd zijn. Vooral bij een fotoshoot is dat erg belangrijk. Verder moet je rekening houden met het feit dat kritiek krijgen normaal is in dit vak, vooral in het begin. Natuurlijk is fotogeniek zijn essentieel. Hoe je op een foto overkomt is iets wat je kan verbeteren door veel te oefenen.

Hoe kan je model worden?

Wie aan de eisen voldoet en zichzelf in het karakter en het profiel van een fotomodel herkent, kan proberen om echt een model te worden. Wanneer er modellen gezocht worden, bestaat de mogelijkheid dat je op straat wordt gescout. Maar je moet daarvoor veel geluk hebben, omdat de kans daarvoor klein is. Wanneer je echt model wil worden is het slimmer om zelf het initiatief te nemen.

Modellenbureaus

Een modellenbureau benaderen kan de oplossing zijn voor wie model wil worden. Deze bureaus hebben als taak om de opdrachten en fotoshoots voor hun modellen te regelen. Ze zorgen dus voor de bemiddeling tussen een model en een klant. Bij het inschrijven bij een modellenbureau wordt er van je verwacht dat je enkele foto’s van jezelf opstuurt. De bedoeling is dat deze foto’s laten zien wie je echt bent. Daarom zal het geen nut hebben om bijvoorbeeld je foto te bewerken om er beter uit te zien.
© 2012 - 2024 Hyperinfoteur, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Fashion model: mannelijk fotomodelFashion model: mannelijk fotomodelWie denkt dat de meiden het alleen goed doen in modellenwereld heeft het mis. Ook jongens en mannen zijn nodig in deze i…
Model worden: de eisenModel worden: de eisenHeel veel jonge meiden dromen ervan: fotomodel worden. Het lijkt ze geweldig om modeshows te lopen, op de cover van een…
De verschillende soorten modellenDe verschillende soorten modellenVeel mensen denken dat je alleen model kunt worden als je heel erg lang bent en de juiste maten hebt. Maar dit is niet z…
Summative Model of Attitude (summatieve model van attitude)Summative Model of Attitude (summatieve model van attitude)De Summative Model of Attitude is een theorie in het leven gebracht door Martin Fishbein in 1967. Het is een model waari…
Werken als stewardessWerken als stewardessEr zijn veel jonge meisjes en vrouwen die stewardess willen worden. Rondom dit beroep heerst een heel romantisch beeld.…
Hyperinfoteur (64 artikelen)
Gepubliceerd: 19-12-2012
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Carriere
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.