Werk zoeken op internet?

Werk zoeken op internet? Een leuke baan kun je op veel plaatsen vinden, op jobboards, social networks, in de krant, op internet en bij een uitzendbureau. Hier vind je de beste tips om snel een vaste baan te vinden.

Werk zoeken

Het zoeken naar een leuke baan is de afgelopen jaren ingrijpend veranderd. Vroeger schreef je een open sollicitatiebrief naar bedrijven die werkzaam waren in de zelfde branche als je vorige werkgever of je zocht in de krant naar passende vacatures. Als je dan een leuke baan zag dan schrijf jij ( en nog dertig anderen ) een sollicitatiebrief.

Een baan zoeken op jobboards

Tegenwoordig zijn er tal van mogelijkheden om een leuke baan te vinden. De eerste mogelijkheid is natuurlijk je CV te uploaden op een jobboard. Op deze manier kunnen werkgevers zelf jou CV vinden. Wanneer er dan een interessante vacature voor je is, zal de werkgever contact met je opnemen.
Enkele bekende jobboards zijn monsterboard, nationale vacaturebank, jobrapido, werk.nl en uitzendbureau.nl. Belangrijk is wel dat je persoonlijke presentatie in orde is en dat je de juiste zoektermen gebruikt. Als hoofd van de afdeling reclame wordt je immers minder snel gevonden dan als marketingmanager of hoofd marketing of afdelingschef.

Een baan zoeken bij een uitzendbureau

De tijd dat uitzendbureaus enkel bemiddelde voor productiewerk ligt ver achter ons. Vaak hebben ze hier een grote database met diverse vacatures. Je kunt deze vacatures vaak gewoon vinden op de websites van de verschillende uitzendbureaus.

Werk zoeken door middel van social networks

Vaak is het vinden van een leuke baan een kwestie van de juiste mensen kennen. Op social networks kun je in contact komen met mensen die er toe doen bij bedrijven en bouw je als het ware een kennissenkring op met bruikbare personen. Een voorbeeld van een social network is linkedin.

Vacatures zoeken in de krant

Vroeger had je een abonnement op een krant en hier keek je naar vacatures. Omdat je tegenwoordig alle kranten online kunt bekijken, biedt internet ook hier weer veel mogelijkheden om een leuke baan te vinden.

Abonnement op relevante media

Specifieke mensen zijn vaak moeilijk te vinden, zodoende worden er dan ook vaak oproepen geplaatst in vakliteratuur. Daarom is het raadzaam om regelmatig in dit soort bladen te kijken, dan blijf je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen je vakgebied en kom je relevante vacatures tegen. Een andere mogelijkheid is bijvoorbeeld een abonnement op volkskrant banen.

Je eigen netwerk

Het kan belangrijk zijn om collega’s en oud collega’s in je vriendenkring te houden. Zij weten immers ook waar je leuke vacatures of banen kunt vinden. Met name oud collega’s die bij een concurrent zijn gaan werken, kunnen je vaak voorzien van nuttige informatie.

Een baan zoeken op internet

De meeste mensen die werkloos zijn weten waar ze graag zouden werken. In plaats van een open sollicitatie te sturen kan het ook handig zijn de websites van deze bedrijven in de gaten te houden. Bedrijven gebruiken namelijk ook hun eigen website als wervingsmiddel voor nieuw personeel.

Het CWI

Het CWI kan ook een goede partner zijn bij het zoeken naar een baan. Ook als je geen uitkering wil kan het de moeite waard zijn om eens binnen te lopen en te kijken wat voor banen zij in de aanbieding hebben. Dit kan bij het CWI op het kantoor maar ook op werk.nl

Al met al zijn er dus genoeg mogelijkheden om de ene leuke baan te bemachtigen. Succes met zoeken!
© 2009 - 2024 Bastiaan271, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Werk zoeken: vacature vinden en solliciterenWerk zoeken: vacature vinden en solliciterenJe bent ontslagen, hebt ontslag genomen of je contract is simpelweg niet verlengd. Of je bent je huidige baan helemaal z…
Werk vinden via de social mediaWerk vinden via de social mediaWie op zoek is naar werk, moet het oude vertrouwde briefpapier maar even vergeten. Want ouderwets solliciteren dat werkt…
Social media worden steeds meer gebruikt om werk te vindenSocial media worden steeds meer gebruikt om werk te vindenBijna iedereen heeft wel een account aangemaakt op minimaal één social media kanaal. Ook veel bedrijven maken een profie…
Netwerken vergroot de kans op een baanNetwerken vergroot de kans op een baanEen nadeel van het solliciteren op een vacature is, dat u één van de vele kandidaten bent. De werkgever heeft zoveel keu…

Loondoorbetaling bij bedrijfssluiting voor uitzendkrachtenLoondoorbetaling bij bedrijfssluiting voor uitzendkrachtenHier kun je alles vinden over loondoorbetaling voor uitzendkrachten tijdens de feestdagen en tijdens een bedrijfssluitin…
De eisen om een kinderdagverblijf te beginnenDe eisen om een kinderdagverblijf te beginnenBij het oprichten van een kinderdagverblijf of creche komt veel kijken. Lees hier alles over alle eisen en vergunningen…
Bastiaan271 (102 artikelen)
Gepubliceerd: 22-12-2009
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Carriere
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.